lauantai 12. lokakuuta 2013

Puolukkajuustokakku suklaakakkupohjalla


Ellun kummitäti kävi kylässä viime viikonloppuna joten sain tekosyyn leipoa jotain meidän varsin runsaasta puolukkasadosta. Tein sitten puolukkajuustokakun, jonka erikoisuutena on suklaakakkupohja: ei siis pipareita, vaan suklaakakkua. Oi nam. Kummitädin mielestä tämä maistui terveellisemmältä kuin perusjuustokakut, mutta noooh, ei tuo suklaakakkupohjakaan taida ihan laihduttajan herkkua olla.

Kakku oli oikein hyvää, puolukka maistui reilusti, muttei ollut lainkaan hapanta. Ja pienellä vaivalla kaakusta sai aika näyttävän näköisen tarjottavan.


Resepti on mukaelma täällä olevasta mustaherukka-suklaakakun ohjeesta.



Puolukkajuustokakku suklaakakkupohjalla (n. 12 annosta)

Pohja

125 g margariinia
1,5 dl maitoa
4 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Kostutus 

1 dl puolukka- tai viinimarjamehua

Puolukkakerros

7 liivatelehteä
2,5 dl puolukoita (sokerittomana) soseena

200 g maustamatonta tuorejuustoa

4 dl kermaa

1 dl sokeria

0,5 dl vettä

1 rkl vettä 

Koristeet
Puolukoita
Tomusokeria



Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka.

 Sulata rasva kattilassa, lisää maito ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jäähtynyt suklaaseos sekä kuivat aineet kananmuna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. 

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä.

 Irrota kakku vuoasta ja pese vuoka. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. 

(Soseuta puolukat). Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon vatkaten tuorejuusto, marjasose ja sokeri. 

Kiehauta 1/2 dl vettä, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kiehuvaan veteen. Lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon. 

Kostuta kakkupohja mehulla. Laita kakun ympärille taas irtopohjan reunat ja kaada pohjan päälle tuorejuusto-kerma. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. 

Koristele marjoilla ja tomusokerilla.

4 kommenttia:

  1. Kiitos maistuvan näköisestä vinkistä tuhota myös meidän yltiösuurta puolukka satoa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvä puolukkavuosi - onneksi Ellun mummi raahasi meidät puolukkametsään, muuten olisi jäänyt aikalailla poimimatta. :D

      Poista
  2. Oi että, tämä kakku kuulostaa kyllä niin minun makuun olevalta! Voisin kokeilla tuota seuraavaksi, kun tekee mieli puolukkakakkua. Olen tehnyt useasti kolmessa kerroksessa olevaa puolukka-suklaamoussekakkua, jossa on ohut sokerikakkupohja. Tämä olisi varmasti hyvää vaihtelua.

    Olen viime aikoina ehtinyt niin vähän tänne netin syövereihin, ettei ole tännekään ehtinyt piipahtaa. Olisin voinut kommentoida jokaista tekstiä..Kivaa, että jaksat rustailla tänne teidän kuulumisia ja kaikkea! :D Ellukin on jo kasvanut niin paljon :) Hyvää syksyista sunnuntaita koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miekin katselin niiden kakkujen ohjeita, joihin tulee suklaamousse: olisi varmasti niiiin herkkua, mutta tällä pääsi vähän vähemmällä stressillä. :D

      Kiva, että kerkesit kommentoimaan! Tuo kasvuvauhti ihmetyttää aina välillä itseäkin, joten varmasti se hämmästyttä vielä enemmän ruudun toisella puolella!

      Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!