sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Terveisiä Helsingistä (ja kirjahehkutusta)

Terveisiä sateisesta, mutta kuitenkin kauniista ja jo aika jouluisesta Helsingistä!

Irtiotto vauvaperheen arjesta oli eilen oikein onnistunut. Ikean lisäksi käytiin ex tempore Fazerin brunssilla, kierreltiin vaatekaupoissa, Stockmannilla ja Ruohonjuuressa. Näin pikaisesti ja yllättäen myös äitini, joka ei siis tosiaankaan asu Helsingissä. Appivanhemmatkin olivat kuulemma liikkeellä samassa korttelissa, ja mies laittoikin viestiä, että pitäisikö heidänkin Ellun kanssa lähteä tulemaan kun koko muu suku vaikutti jo olevan pääkaupungissa.

Stockmannin jouluosasto
Terveisiä Ruohonjuuresta
 Ikeassa ja Stockmannilla oli tosiaan jo jouluosastot, ja Stockmannin oma nyt on tietysti nähtävyys sinänsä. Seinälle oli heijastettu revontulia ja joulukuusenpalloja löytyi varmaan tuhat erilaista - selvisin kuitenkin osastolta ulos ostamatta mitään! Kånkeneita kävin pyörittelemässä retkeilyosastolla, ja Ellulle ajattelin tilata mini-kånkenin, mutta miun tarpeisiin se ei ehkä kuitenkaan ole se paras. Kapeat olkaimet mietityttävät.

Ruohonjuuresta ostin niin rauhoittavaa kuin piristävääkin teetä, ja miehelle LifeFactoryn juomapullon. Ja ukkokultani yllätti miut: "Pitääkin päästä itse käymään Ruohonjuuressa, siellä olisi kaikkea mielenkiintoista". Voimme nyt sitten hippeillä yhdessä aina välillä.

 Isällä ja tyttärellä oli, tietenkin, mennyt hyvin. Päivän aikataulutus vaatii kuulemma vielä hiukan hienosäätöä, mutta nooh, eihän se ole niin justiinsa, jos isompi ei ihan joka päivä ehdi itse syömään. ;) Isyyslomalla on sitten miehelläkin hieno mahdollisuus etsiä jonkinlainen ruokatauko itselleen, kun harjoitteluaikaa on kolmisen viikkoa.

Tämä päivä onkin sitten mennyt sairastaessa, Ellulla on jonkinlainen lievä vatsatauti eikä mieskään ole ihan kunnossa. Kerrankin kävi tuuri sairastumisajankohdan kanssa - jos on pakko sairastua, niin ihanaa, ettei niin käynyt eilen!

Täällä sairasvuoteen äärellä miekin sain luettua loppuun kirjan. Kokonaisen kirjan. Ellun syntymän jälkeen olen tainnut lukea yhteensä kolme kirjaa (Paul McCartneyn elämänkerran (mutta se olikin hiivatin pitkä!), Vadelmavenepakolaisen ja nyt tämän), aikamoinen muutos tällaiselle himolukijalle. Nyt voi onneksi taas lukea iltaisin sängyssä kun Ellu nukkuu omassa huoneessaan.


Luin siis ihanan, upean, mahtavan Aikamatkustajan vaimon. Jos pitäisin lukemistani kirjoista top10 -listaa, niin tämä pääsisi sille. Suosittelen. Tätä ei olisi halunnut laskea käsistään. Aikamatkustus muun kuin tieteiskirjan aiheena kuulostaa hankalalta, mutta tässä sitä oli käsitelty todella hienosti ja miekin pysyin univeloista huolimatta kiitettävän hyvin kärryillä.

Romantiikasta ja kotiinpaluusta höperöityneenä tein tänään hiukan hellempää puuroa isommalle toipilaalle: 


Toivottavasti teilläkin oli kiva viikonloppu!


Jk. Vinkkejä hyvistä kirjoista otetaan vastaan! Klassikot olen aika lailla lukenut, mutta mitä hiukan tuntemattomampia, hienoja kirjoja te suosittelette? Kirjojen suhteen olen muuten kaikkiruokainen, mutta scifi-fantasia ei ole miun juttu.

6 kommenttia:

 1. Voi ei, paranemisia sinne koko poppoolle! Toivon mukaa ei oo mikää pitkään jatkuva pöpö siellä liikkeellä :( Hus, mene pois, katoa sieltä!

  Miä aloin tässä nyt kokeilee noita Jo Reesin kirjoja. Miä ainakin jäin niihin koukkuun, tykkäsin :) Vähän sellaista erilaista ja meidän elämästä eroavaa maailmaa. Vähän hömppää, mut suosittelen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies oli tänään jo ihan terve, ja Ellussakin on virtaa riittänyt, vatsa tosin on vielä vähän sekaisin mutta ruoka ja uni maittavat, joten eiköhän se siitä.

   Reesin kirjat ovatkin miulta lukematta, kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Oioi mä niin rakastan kirjoja ja juuri eilen kirjoitinkin niistä :D
  Olen nyt innostunut lukemaan Peter James:in dekkareita ja ne ovat ainakin olleet tosi hyviä!
  Sitten jos oikeasti haluaa ihan hömppää/ajatukset irti arjesta, niin suosittelen Sophie Kinsellan kirjoja tai Jane Green:in.
  Myös Juha Vuorisen juoppuhullun päiväkirja on ihan loistava, itse nauroin niille jutuillee ääneen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juoppikset ovat kyllä hauskoja: päiväkirjaa lukiessani ihmettelin ensimmäiset viisikymmentä sivua, että saako tälle nyt oikeasti nauraa, mutta sittemmin olen lukenut koko sarjan - ja nauranut!

   Kinsellan kirjoja olen lukenut, mutta en viime vuosina. Ne voisivat kyllä olla väsyneille äitiaivoille ihan hyvää, huoletonta hömppää. Jamesin kirjoista en olekaan lukenut yhtään, kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Toivottavasti potilaat paranevat pian!

  Itse pidin kovasti Khaled Hosseinin kirjasta Tuhat loistavaa aurinkoa. Aloitin kesällä myös hänen uudemman kirjansa Ja vuoret kaikuivat, mutta olin siinä vaiheessa vielä sen verran hormooni huuruissa, että jo kirjan alku aiheutti minussa liikaa ahdistusta, joten se jäi kesken. Nyt lukeminen onnistuisi jo varmaan ilman liiallisia tunnekuohuja, pitänee siis kaivaa se taas esiin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isompi on tosiaan terve ja pienikin paljon parempi, toivottavasti tervehtyisi nyt pian kokonaan. Mutta, mieluummin ilmeisesti (lievä) vatsatauti kuin nuha, nuha oli paljon tätä rankempaa kaikille. :P

   Miullakin on tapana ahdistua, jos kirjat herättävät liikaa tunteita. Ellua odottaessani halusin lukea aikalailla vain romanttista hömppää, koska ahdistuin, jos kirjan henkilöillä meni huonosti. Tuhat loistavaa aurinkoa miekin olen lukenut, pitää etsiä käsiin tuo toinenkin!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!