maanantai 18. marraskuuta 2013

Ellun ekat nimipäivät


Sunnuntaina vietimme hiukan yllättäen Ellun ensimmäiset nimipäiväjuhlat. (Juu ei, Ellun oikea nimi ei ole Eino, mutta mukavampi juhlia viikonloppuna kuin viikolla.) Mie elin käsityksessä, ettemme pidä Ellulle nimipäiviä tänä vuonna (tässä on nyt ollut vähän kaikenlaista ikävämpää eikä Ellu vielä osannut itse juhlia kaivata), mutta jotenkin ihmeellisesti ne nyt kuitenkin olivat. :D Kahvilla kävi kolme isovanhemmista.

Nimipäiviä taidetaan juhlia perinteisesti sen vuoksi, ettei harva tiesi tai muisti varman syntymäpäivänsä. Nimipäivät sentään olivat allakassa. Miun lapsuudessa nimipäiviä vietettiin isosti, melkein kuin synttäreitä, miehen kotona hiukan pienemmin menoin mutta vietettiin kuitenkin. Ensi vuonna ryhdistäydyn tässä asiassa ja kutsutaan kahville kummit ja isovanhemmat - ihan vain yhdessäolon vuoksi.

Juhlitaanko teillä lasten nimipäiviä?

Ellusta oli huippujuttu, kun isovanhemmat kävivät ihastelemassa hänen taitojaan ja syömisiään. "Olen maailman suloisin, reippain ja fiksuin vauva" -show oli täydessä käynnissä ja illalla sitten "vähän" väsytti. :D

Lahjaksi Ellu sai ruusuja, Lamazen Emilyn (joka kyllä ristittiin "Ellun vauvaksi") , rahaa ja (iiiihania) vaatetuomisia etelästä.


 Tarjolla oli porkkanakakkua + kaupan pasteijat ja piparit (äidillä oli vähän kiirettä). Tein kakkuun ensimmäiset sokerimassakoristeeni koskaan ja ymmärrän kyllä, että tällaiseen voi hurahtaa! Miehen kanssa käydään jo vääntöä siitä, kumpi saa koristella Ellun yksivuotiskakun....

Tämän oikeasti maailman parhaan porkkanakakun resepti on täällä

Ennen nimipäiväkahveja käytiin myös ystävän kolmekymppisillä. Myrsky vei sähköt tästä osasta Suomea aika monesta talosta, ja siellä mekin sitten tunnelmoimme kynttilän valossa miettien, kuinka kauan vesi jaksaa nousta kaivossa. Pienistä haasteista huolimatta oli kyllä ihanat ja lämminhenkiset juhlat.


Oli muuten yllättävän näppärää juhlia kahdessa paikassa samana päivänä! Samat vaatteet kävivät kumpaankin, eikä kukaan ehtinyt päivän aikana sotkea, kun oltiin itse päiväsaika muualla levittämässä dubloja ja muita tavaroita. ;) Naamoista voinee päätellä, että se oli juuri ennen iltapuuroa ja nukkumaanmenoa


Olipa vauhdikas viikonloppu. Oli ihanaa juhlia, mutta on se toisaalta aika kiva, että nyt on taas arki. :D

Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa!

14 kommenttia:

 1. Meillä kanssa juhlittiin nimipäiviä aivan samoin kuin synttäreitä kun olin muksu. Oli täytekakkua ja sen seitsemää muuta eri sorttia herkkua. :) Äiti ostaa vieläkin joka vuosi mulle nimipäivälahjan ja minä hänelle. Meillä on samana päivänä nimipäivä.
  Miehen perheessä ei ole juhlittu nimipäiviä. Mä ostan kyllä hänelle joka vuosi pienen nimpparilahjan. :)

  Teidän täytyy varmaan yhdessä koristella Ellun kakku miehenne kanssa tai sitten teette kaksi kakkua, niin kumpikin saa koristella omansa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikalailla tuollaista meilläkin oli - nimpparit taisi erottaa synttäreistä vain se, ettei kakussa ollut kynttilöitä!

   Hei tuo olisikin hyvä, kaksi kakkua ja sitten vieraat saisivat äänestää ja voittaja saisi valtavan pokaalin, jossa lukisi MINNA ON PARAS KAKUNKORISTELIJA EVER. ;)

   Poista
 2. Hauskan kuuloinen viikonloppu! Hauskat porkkanakoristeet ja suloinen Ellu. Ja sinulla on tosi ihanasti hiukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aina tulee pidettyä hiuksia samalla tavalla, niin kerrankin oli vähän vaihtelua!

   Poista
 3. Mikä onkaan tuo ihana kukkavaate yhdessä kuvassa? Onko se kukkamekko? Haluaisin heti nähdä sen Ellun päällä.

  Meillä juhlittiin tytön nimipäiviä aina niin, että toiset isovanhemmat tulivat perinteisesti silloin syyskylään. Sitten se loppui kun he tulivat liian vanhoiksi ajamaan pitkää automatkaa.

  Ihania kuvia Ellusta ja sinusta. sinulla on kiva kampaus.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en ole ihan selvittänyt, onko se mekko vai tunika - ilmeisesti oikeasti mekko, mutta pitkäjalkaisella Ellulla ehkä tunika. Ihana se kyllä on!

   Poista
 4. Nimppari onnea Ellulle :)
  Meillä ei oo erikoisemmin nimipäiviä juhlittu. Kahvit ollaan keitetty muutamalle tutulle. Nimpparisankari saanu sit jonkun pienen lahjan :).
  Herkullisen näköinen kakku tuo,nam :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se on todella hyvää kakkua - ja ohje on älyhelppo, suosittelen!

   Samantyylisiä nimipäiviä meillekin varmaan tulee. Onhan nimipäivä hyvä tekosyy kutsua vieraita!

   Poista
 5. Kiinnitin muiden tavoin huomiota Ellun kivaan asuun ja sun hienoon kampaukseen! Mutta mihin sun otsis on kadonnut, vai muistanko ihan omiani että sulla oli sellainen? :D

  Lapsuudessani nimipäiviä ei mitenkään erityisemmin juhlittu. Ehkä jonkin pienen lahjan tai yllätyksen saatoin joinain vuosina saada, ja onnitteluita tietenkin, mutta vieraita ei kutsuttu kahvittelemaan tai muuta. En oikein ole vielä osannut päättää, että tullaanko Tirpan nimipäivää (jota ei kyllä edes ole virallisesti olemassa) juhlistamaan mitenkään erityisemmin, vai jatkammeko lapsuudestani tuttua linjaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli miulla sellainenkin, mutta se ylikasvoi koska vauva. :D Haluaisin sen kyllä uudestaan.

   Poista
 6. Voi miten suloinen Ellukka onkaan <3 ja sinä näytät niin kauniilta. Voi kumpa itsekkin jaksaisi laittaa hiuksia :( Harmi kun ei voida nähdä, kerrankin kun olisitte tällä suunnalla.

  Terveisin 38 asteen kuumeesta kärsivä siskosi :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!