keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Ihanan turhaa
Miua kehutaan usein, että mie olen niin järkevä. Kauhea sana. Tietysti on ihan hyvä olla välillä harkitsevainen, tarkka rahankäyttäjä, tunnollinen ja kunnollinen, mutta järkevä - hyi.

Järkevyys kyllä unohtuu aina välillä hetkeksi, ja se on ihan hyvä. Näin kirpparilla aiiiiivan ihanan pienen nahkatakin ja pakkohan miun oli ostaa se. Mies hiukan ihmetteli, mutta perustelin, että koska miulla on nahkatakki ja miehellä on nahkatakki, niin on Ellullakin oltava. Todella järkevät perustelut tosiaan, eihän yksivuotias tee nahkatakilla yhtään mitään ja mukavampiakin hienostelutakkeja varmaati löytyisi

No, voimme sitten keväällä olla Prismassa se nahkatakkinen perhe - olen näet lukenut, että perhevalokuvilla ja "perheasuilla" on amerikkalaisten mukaan perhettä lähentävä vaikutus ja että ne ovat tärkeitä lapsen perusturvallisuuden kehitykselle. En sitten tiedä, kuinka pitävät jutun perusteet olivat, mutta kirpparinahkatakki tuli varmasti halvemmaksi kuin terapia!


 Ja jos nyt vielä saa jatkaa turhuuksien turuilla, niin HM:stä bongasin ihan Ellun uuden nahkatakin väriset kengät! Jätin vielä ostamatta, koska eihän miulla ole hajuakaan, minkäkokoiset popot Ellu keväällä nahkatakin kanssa tarvitsisi. Tosin sitten miua harmittaa, jos niitä ei kohta enää olekaan... Äh. 

Kuva: H&M

Ja ei tarvitse huolestua, ostan tietysti Ellulle laadukkaat, pätevät ja varmasti oikean kokoiset kengät, kun tyttö oppii kävelemään. Mutta eihän hän aluksi vielä kauheasti tepastele, joten voisihan sitä söpistellä rattaissa kaupungilla mätsäävissä kengissä ja nahkatakissa... Kyllä, olen välillä pinnallisuuden huipentuma!Olen aiemminkin kirjoittanut Ellun vaatteista. Ellulla on aika paljon vaatteita ja miusta on ihanaa miettiä tytölle asuja ja viikata pyykkipäivinä pikkuruisia neuletakkeja takaisin lipastoon, mutta kiellän olevani mikään valtaisa lastenvaatehörhö. Enemmän kyse on siitä, että haluan, että tytöllä on kaikissa tilaisuuksissa lämpimät, käytännölliset ja yhteensopivat vaatteet - onhan miullakin, niin miksei lapsellani sitten olisi?

 Olen välillä saanut tuosta Ellun tamineiden yhteensopivuudesta aika naljailevia kommentteja (ja myös päivittelyjä, kuinka paljon mie varmaan laitankaan rahaa Ellun vaatteisiin), mutta enemmän olen huvittunut niistä. Ei kai se ole keltään pois, jos tytön sukkahousut ovat samaa lilaa kuin neuletakki. Eihän se vähennä lapsen arvoa mitenkään, jos vaatteet ovat nätit.

Myös lapsen asustamista pikkuaikuiseksi (esimerkiksi nahkatakeilla) arvostellaan, mutta miusta siinä keskustelussa ei nyt nähdä metsää puilta. Enemmän pitäisi olla huolissaan ylipitkistä hoitopäivistä, televisiosta lapsenvahtina  ja perheiden vähäisestä yhdessäolosta kuin puolivuotiaan tennareista ja nahkatakeista kokoa 80.

Turhuusperheeseen on ilmestynyt myös päähörhötin

Ja mites tää meni taas näin, täällä mie pohdin Ellun vaatteita, vaikka miunhan piti pohtia niitä omiani! Vaatekaappi kuntoon -projekti etenee öööö pikkuhiljaa .

12 kommenttia:

 1. Ellu on aina puettu niin nätisti, en ymmärrä miten jollain voi olla siitä ikävää sanottavaa :/. Minä ainakin tykkään että vaatteet miellyttävät silmää (tosin välillä S on puettu ihan miten sattuu, kun osa vaattista pyykissä) ja ovat ennen kaikkea mukavat päällä :).

  Olen samaa mieltä että pitäisi enemmän keskittyä muihin tärkeisiin asioihin, kuin siihen miten joku pukee lapsensa. Niin ja söpö tuo nahkatakki ja nuo kengät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaiset suhtautuu jotenkin hassusti siistiin arkipukeutumiseen, miekin saan välillä kommentteja, että olenko juhliin menossa kun on "niin hienot vaatteet".

   Ja tuo pyykkäys! Aina kaikki kiva on pesussa. :D

   Poista
 2. Samaa mieltä! Kun lapsi kerran on joka tapauksessa puettava, niin miksi ei saman tien pukisi sitten nätisti. Ja vaikka kaikenlaiset päähörhöttimet eivät olisikaan niin tarpeellisia, niin ainakin ne saavat mielen iloisemmaksi. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vähän piristystä pimeään syksyyn!

   Poista
 3. Tuollaisista naljailuista ei kannata välittää yhtään. Puet Ellun juuri sopivan sievästi, ei ole ollut mitään övereitä. Olen itse aivan pienestä pitäen tykännyt kauniista vaatteista ja tykkään että tytärkin pukeutuu aina kauniista ja omalla tyylillään. Silti kumpikaan ei olla mitään jatkuvasti vaatekaupassa kulkijoita vaan järki on aina tallella.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesta miun puolitutusta tuntuu kai mahdottomalta ajatella, että vaatteet voi olla nättejä ilman, että se tarkoittaisi täydellistä hourahtamista vaatekaupassa . :D

   Poista
 4. Vähän samaa sarjaa tuollaiset kommentit kuin sellaiset, ettei äiti saisi pukeutua ja laittautua nätisti. Eiköhän aleta vaatia henkkamaukalle mätsääviä säkkejä äideille ja vauvoille!

  Minusta on ihanaa, kun puet Ellun niin kauniisti ja nahkatakki on tosi söpö! Miehellä ja tämän veljellä oli nahkatakit ihan ulkoiluun pienenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sehän on lapselta pois jos äiti meikkaa tai silittää omatkin vaatteensa. ;)

   Mätsäävät säkit olisi kyllä niin näppärät!

   Poista
 5. Toi lapsen pukeutuminen aikuisten tyyliin on vähän kinkkinen juttu, kun se on toisaalta tosi söpöä tiettyyn rajaan asti. Esimerkiksi nykyään jotkut alakouluikäiset tytöt pukeutuu niin teinimäisesti, että on tosi vaikea arvioida, minkä ikäisiä oikeasti on. Sitten taas alle kouluikäistä lasta on aika vaikea saada vaatteilla näyttämään pikkuaikuiselta.
  Mutta niinkuin viestissäkin totesit, niin lopulta vaatteiden mukavuus ja käytännöllisyys määrää tässä vaiheessa pukeutumisen. Nahkatakki näyttää suloiselta ja toivottavasti saat siihen vielä nuo yhteensopivat kengät :)
  t. Minna Kuvakulmista ja haaveunista http://minnavi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jokin raja - meillä on Ellulle esim. farkkuja, sellaisia löysiä resorivyötäröisiä, koska ne on kestävät, lämpimät kylmillä lattioilla ja söpöt. Kaupoista löytyisi sitten myös niitä minimalleja aikuisten farkuista, söpöjä joo mutta mukavia ei niinkään.

   Poista
 6. Meillä on selkeästi kaupunki-söpistelyvaatteet ja sitten ne kotiretkut. Tai no bodyt on samoja, mutta ihmisten ilmoille lähtiessä vaihdan aina edes ne paremmat housut jalkaan. :-D melkoisen turhamaista tuokin, mutta kuuluu ilmeisesti äitien perusluonteeseen. Ja teenhän näin itsekin.

  Mutta vitsi mikä ihana nahkatakki! Ja nuo kengät! Sopisi kyllä niin söpösti yhteen! Ja iihana panta! Jos meillä ois tyttö niin tuollaiset ois varmaan heti löytäneet tiensä asustekaapille. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitto, pakko mennä tänään henkkamaukkaan. :P

   Ja juuri tuo: koska mie itsekin vaihdan siistit vaatteet kylään tai avoimeen, niin en oikein osaa tehdä muuta Ellullekaan. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!