tiistai 26. marraskuuta 2013

Mitä rakastat itsessäsi?

Sain Emmilta haasteen - pitäisi kertoa viisi asiaa, joita rakastaa itsessään. Apua. Kyllähän sitä keksi viisi, viitoista tai viisikymmentä sellaista, jotka haluaisi muuttaa itsessään, mutta että pitäisi tykätäkin jostakin...

Kun aloin seurustella mieheni kanssa (jolla on Ihan Uskomaton Itsetunto), en varmaan ollut se maailman helpoin seurustelukumppani. Olin kauhean epävarma kaikesta itseeni liittyvästä (noh, elämäni ei ollut kauhean helppoa juuri siihen aikaan) enkä yhtään pitänyt itsestäni, vaikka näin jälkikäteen kuvia katsellen olin ihan sievä, tummatukkainen, pitkä ja fiksu. Jonkin riidan päätteeksi mieheni sitten vakuutti, että hän rakentaa miulle paremman itsetunnon vaikka siihen menisi kymmenen vuotta - ja kyllähän mie olen oppinut pitämään itsestäni enemmän, kiitos miehen, oman alan, Ellun, tämän blogin ja ihan vain oman kypsymisen.


Mutta niin, ne viisi asiaa, joita rakastan itsessäni. 

1. Sitkeys

Mie olen Vahva Nainen - välillä itketään ja kiroillaan, mutta sitten jatketaan taas. Mie en luovuta helpolla, ja se voi olla välillä läheisistä rasittavaakin, mutta mie suunnittelen, yritän, kokeilen uudella tavalla ja runnon vaikka väkisin niin kauan, että haluamani homma on hoidettu.

Miun elämä ei todellakaan ole aina ollut ruusuilla tanssimista, vaikken siitä täällä olekaan kertoillut. Kaikesta on kuitenkin selvitty, vieläpä suhteellisen tasapainoiseksi aikuiseksi asti.

2. Puhelahjat

Mie puhun, paljon, mutta joskus osaan puhua myös laadukkaasti. Olen työelämässä välillä ollut aika.... haastavissa tilanteissa, mutta osaan yleensä puhua niin, että tilanteesta jää loppujen lopuksi kaikille ihan mukava olo. Osaan pitää puheen, vaikka ex tempore, tai kirjoittaa parissa minuutissa loppuriimillisen onnittelurunon. Osaan pitää palopuheen kun palautetta pyydetään, ja osaan puolustaa ihmisiä napakan asiallisesti. Miusta olisi kuulemma pitänyt tulla pappi - tai juristi.

Se, että osaan puhua, on antanut rohkeutta tarttua monenlaisiin epäkohtiin, ja niistä tilanteista olen ollut ylpeä - mie uskalsin!


3. Kiltteys

Kiltteys on vähän kaksipiippuista. Liian kiltti ajaa itsensä piippuun ja ahdistuu toisten odotuksista, mutta mie pyrin nykyään olemaan sopivasti kiltti. Autan sukulaisia ja ystäviä, teen pieniä kilttejä tekoja tuntemattomillekin ja ilahdutan lähimmäisiä yllättäen. Olen esimerkiksi viettänyt useamman illan maalaten kasvomaalauksia, kun halusin auttaa vanhempainyhdistystä, johon en tosiaan edes itse kuulunut. Niin ja näytellyt entisen kotikyläni kotiseutunäytelmässä, jotta kyläyhdistykselle saataisiin uusi ulkohuussi.

Nykyään olen opetellut sanomaan myös ei: miun ei tarvitse miellyttää kaikkia eikä olla vastuussa toisten ihmisten onnesta. 


4.  Luovuus

En yleensä tituleeraa itseäni luovaksi, kun jotenkin ajattelen, että silloin pitäisi olla enemmän: maalata huikeita tauluja, soittaa eri instrumentteja ja omistaa käsityöalan yritys. Mie askartelen, ompelen, maalaan, piirrän ja laulan omaksi ilokseni - en osaa olla tekemättä mitään ja miusta on ihanaa tehdä omin käsin jotain nättiä tai jostain vanhasta jotain ihan uutta.

5. Ulkonäkö 

Ulkonäössä on valtava määrä juttuja, joita haluaisin muuttaa, mutta mieluummin mie ehkä kuitenkin olen mie kuin kukaan muu. Mie olen pitkähkö (172 cm), miulla on paksut, luonnostaan aika tummat hiukset, kapeat sormet, pienet jalat ja korvat ja silmät, jotka vaihtavat väriä valon mukaan. Ja kapeat nilkat ja ihan sievät sääret. Vaikka haaveilenkin isommasta kuppikoosta, kapeammista käsivarsista ja timmimmästä keskivartalosta, niin en kyllä tiedä, vaihtaisinko vaikka nilkkojani isompiin tisseihin. Ehkä en.

Kuva täältä

Hei, löytyihän näitä juttuja! Noh, varmaan kirjoitinkin tätä postausta tunnin verran, mutta niitä löytyi, vielä rutkasti enemmänkin kuin viisi!


Tämä haaste kuului laittaa eteenpäin, joten laitetaas.
 
Millam / Tuhat tuikkivaa tähteä 


Haastettujen pitää siis omissa blogeissaan kertoa, mitä viittä asiaa he itsessään rakastavat. Itsestään tykkääminen on kyllä sen verran tärkeää, että olisi hienoa, että te muutkin tämän lukevat tekisitte saman haasteen tai pysähtyisitte edes hetkeksi miettimään, mikä teissä itessänne on ihanaa ja hienoa. :) 

10 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta, toteutan sen kunhan ehdin! :) Luulen kanssa, että näiden viiden asian keksiminen voi olla työn takana! Mutta sä olit keksinyt kyllä hyvät!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiva kun haastoit! Aluksi tosiaan ahdisti, mutta loppujen lopuksi tämä oli varmasti ihan hyvää pohdittavaa.

   Poista
 3. Tänhän vois jossain vaiheessa tehdäkkin. Heti tulee ainakin kolme asiaa mieleen. Laitetaan muistiin, kun iskee miete tyhjyys. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä! Omia hyviä puoliaan on hyvä pohtia aina välillä, koska kukapa meitä arvostaisi, jos emme me itse. :)

   Poista
 4. Ihana! Mutta apua. Nyt mietintämyssy päähän..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä mitään apua - paitsi ehkä se, että kaikista hienoista puolistaan saa valita vain viisi. ;)

   Poista
 5. Tämä oli hyvä ja tärkeä aihe! Minusta ihmisten pitäisi kehua itseään vähän enemmän. Eikä aina tarvitse muille kehua, vaan ihan vaan itselle ja läheisille. Saa olla myös tyytyväinen itseensä ilman, että se olisi varsinaisesti liiallista omakehua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa - ainakin täällä meillä päin katsotaan aika helposti,että kehuskellaan tai ollaan ylpeitä, vaikka terve itsetietoisuus ja -tyytyväisyys olisi vain tervettä. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!