lauantai 16. marraskuuta 2013

Ryöstöretki karkkikaapille ja Viileää vaaleaa

 

Miulta tilattiin kolmikymppisille lahjaksi jokin itse tehty, jouluinen koriste.  Harmillisesti toive esitettiin vasta torstaina iltapäivällä kun juhlat ovat sunnuntaina, tai ehkä se tässä tapauksessa oli ihan onnikin - jos olisin tiennyt tästä pari viikkoa aiemmin, olisin ottanut enemmän stressiä ja kokeillut jotain uutta, todennäköisesti epäonnistuen. Nyt tein tutun ja turvallisen kranssin, ja vahingossa näköjään kaksikin. 

Lahjan saaja kuvaili aika tarkkaan sitä joulutunnelmaa, jota hän toivoo kotiinsa. Kun sitten kaivelin askartelukaappiani, löysin tarvikkeet täysin päinvastaiseen kranssiin ja sain (omasta mielestäni) loistavan idean. Ja sitten tein kilttinä tyttönä vielä sen toisen, syntymäpäivälahjaksi menevän kranssin. Toisellekin tiesin uuden kodin siinä kohtaa, kun kiinnitin ensimmäisiä koristeita ja muokkasin sitten hiukan ideaani, että kranssi sopisi tulevan omistajansa tyyliin. Toivottavasti kumpikin ovat mieluisia syntymäpäivä- ja joululahjoja!

Koristeita kiinnittäessä kehittelin näille nimiä. Walking in the winter wonderland ja Ryöstöretki karkkikaapille. Viileää vaaleaa ja Vallattoman Värikästä. Vasemmanpuoleisessa on koristeena itsekuivuvasta savesta tehtyjä, maalattuja & kohovärillä koristettuja pipareita, nauhaa, muovinen karkkikeppi, erilaisia kulkusia, koristeomenoita ja huovutettuja palloja. Oikeanpuoleisessa on höyhen- ja silkkinauhaa, valkoisia ja hopeisia kulkusia, köyhäinhopeiset kävyt ja vanhaa pitsinauhaa.  

Kun  opiskelijavuosina emme koskaan ollut joulun aikaan kotona, en halunnut meille myöskään ihan perinteisiä joulukoristeita. Hankimme sitten mustan muovikuusen ja ruskea-kultaisia koristeita (kuvia esimerkiksi täällä ja täällä). Viime vuonna ilmeisesti raskaus sai kaipaamaan perinteitä ja meillä oli perinteinen puna-valkoinen joulu, tosin edelleen sillä mustalla kuusella. Tänä vuonna mennään samalla linjalla, tosin ehkä hiukan vaaleammin kuin viime vuonna. En siis aio laittaa joulukoristeita uusiksi, mutta ehkä nostelen tällä kertaa esille vähän eri juttuja?

 
Jos nämä kranssit jäisivät meille, niin Ryöstöretki karkkikaapille sopisi meidän joulun väreihin aika hienosti. Toisaalta pidän myös tuosta vaaleammasta kranssista, joten onneksi kumpikin lähtevät meiltä muualle, ettei tarvitse alkaa keksiä niille paikkoja!

Kumpi kranssi sopisi teidän kotiin, vai huolisitteko kumpaakaan?


Kunhan Ellu herää ja mies palaa frisbeegolfista, meillä yritetään ottaa joulukorttikuvat. Pitäkää peukkuja, tässä voi olla hiukan haastetta... 

16 kommenttia:

 1. Ihanat kranssit! Kateeksi oikein käy, kun osaat tehdä noin hienoja! =) Minulle kelpaisi ainakin kumpi tahansa, mutta valkoinen sopisi paremmin meidän jouluväreihin. Meillä on pääsääntöisesti valkoista ja hopeista, mutta myös hieman sinistä ja punaista, huoneesta riippuen (mies kun valittaa, että kyllä jotain väriäkin hiukan saisi olla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kauniilta teidän joulu! Meille tuli viime vuonna todella paljon punaista, tänä vuonna ajattelin laitella niitä vaaleampia juttuja.

   Pahuksen miehet kun niilläkin on sisustuksesta mielipiteensä. :D No ei vaineskaan, sehän on hyvä juttu!

   Poista
 2. Hienoja! Mun tyyliin sopisi ehkä paremmin tuo Viileää vaaleaa, mutta kelpuuttaisin toki molemmat :)

  Mutta se tärkeämpi juttu! Me otettiin Tirpasta uusia joulukorttikuvia tällä viikolla - ja ne onnistui täydellisesti! Suosittelen lämpimästi lykkäämään piparkakun Ellun käteen, se toimii :D Esittelen niitä otoksia blogissa varmaan sitten lähempänä joulua, jos kiinnostaa.. :) Tsemppiä teidän kuvaussessioihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostaa! Meidänkin joulukorttikuvaukset onnistuivat loistavasti, nyt miulla on valinnanvaikeus, että minkä valitsen kortteihin. Taidan laittaa sukulaisille ja kavereille vähän eri kuvia, niin saan teettää niitä kaikkia. ;)

   Poista
 3. Jaahas, valkoinen sopis meidän ulkoeteiseen, mutta ottaisin siitä kyllä höyhenet pois.
  Meillä suositaan väriä joten tuohon toiseen kun vaihtais vihreän nauhan ( kas kummaa miten ihmeessä juuri vihreä ) niin olisi täydellinen meille! :)
  Ihanasti mieskin tottunut tähän mun vihreähöperyyteen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että vihreä miellyttää miestäkin! Meillä mies pitää väreistä enemmän kuin mie, mutta noooh, mitäs sitä väriä seinille kun sitä on elämässä tarpeeksi. ;)

   Poista
 4. Molemmat ovat ihania, mutta viileä vaalea on vielä enemmän minun makuuni.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin ehkä valitsisin sen - ehkä ihan vain siksi, että sitä voisi pitää kauemmin esillä kun se ei ole niin selkeä joulukranssi.

   Poista
 5. Molemmat on kivoja, mutta värikkäämpi voisi sopia meille paremmin, kun on aina niin vallaton meininki... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Meilläkin on elämä sen verran värikästä, että tuo värikkäämpi tietysti varoittaisi siitä jo etuovella...

   Poista
 6. Molemmat on tosi hienoja! En osaisi valita. Ottaisin siis molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen oikean ja toinen vasemmanpuoleiselle seinälle!

   Poista
 7. Miä tykkään tuosta valkoisesta, vaikka oikeastihan enemmän tuo Ryöstöretki karkkikaapille sopisi meidän jouluun paremmin ;) Haaveilen kyllä enemmän tuosta valkoisesta joulusta :) Molemmat on kyllä hienoja, miä tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä ryöstöretkiä karkkikaapille voi tietysti tehdä ihan itse, niin voi valita toisenlaisen kranssin. ;)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!