keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Annettuja joululahjoja 2013

Tämä on ajastettu postaus, tänään toivottavasti omistaudun itse suklaan syömiselle ja sohvalla makaamiselle, ehkä välillä hoilotan Singstaria (ja vaihdan vaippoja sun muuta äidin velvollisuuksia).

Tein täksikin jouluksi jonkin verran lahjoja itse. Harmillisesti niitä ei voinut esitellä täällä ennen joulua, koska aika moni lahjansaaja lukee satunnaisestu tätäkin blogia. Näiden lisäksi meiltä lähti matkaan kotitekoisia pipareita, sytykeruusuja, askarteluhelmillä koristettu silmälasikotelo ja tiskirättipari lisää, mutta paketoijatonttu ehti pakata ne ennen kuin mie ehdin kameran kanssa paikalle. Tiskirättien kaveriksi pakattiin patalappuja ja -hanskoja.

Ihan ostettuja lahjojakin annettiin. Tosin tänä vuonna joulun teemana tuntui olevan itse tekeminen, kierrätys ja toisenlaiset lahjat: muutaman lahjan ostin käsityöläisten joulumyyjäisistä, siskolleni löysin hänen keräilemiään purkkeja kirpparilta ja isomammalle ostettiin oikeasti Toisenlainen lahja, ruokaa yhdelle kylälle.


Ellu sai meiltä vanhemmiltä tänä vuonna yhden lahjan, puisia muumipalikoita. Niiden mukana tuli pieni kangaskassi säilytystä varten, muttase tuli palikoista ääriään myöten täyteen, joten ompelin palikoita varten isomman kassin Nanson kankaasta. Maalasin siihen myös kangasväreillä hiukan muumimaisia hahmoja, tietääpähän ainakin, mitä kassissa on.


Ellun E.-kaveri sai meiltä ruuanlaittoleikkejään varten virkattuja ballerina-keksejä ja niille pussin. (Äh tuota miun epätasaista virkkauskäsialaa, mutta E. tuskin valittaa.)


Kummit saivat lahjoiksi mm. tiskirättejä ja Ellun kuvalla varustetun magneetin.


Se aiemminkin täällä vilahdellut valkoinen kranssi meni joululahjaksi toiselle siskoistani - näin jälkikäteen ajatellen höyhenet ja kulkuset eivät ehkä ole se paras valinta kissakotiin. Toivottavasti T. löytää sille paikan!

Mummille tein lisää neulahuovutettuja sydämiä, ensimmäiset matkasivat mummilaan jo viime vuonna. Lisäksi tein Joulukirjan tulevien joulujen muistojen tallettamista varten.


 Maailmalle matkasi myös kolme puupätkistä tuunattua tonttua. Ne toimivat myös lahjapaperina, ja vartioivat aattoon asti keskelle pakattua lahjaa (lahjan saajan lempijääkiekkojoukkueen heijastinta).


Joulukortit olivat tänä vuonna aika simppelit, Ellun kuva, tekstilappu ja sisällä runo jouluntoivotuksineen. Olisin voinut toki tilata valmiit kuvakortit, mutta sainpahan nyt edes vähän askarrella!

Toivottavasti lahjat olivat mieluisia! Ja E., ilmoitathan, jos magneetti ei pysy jääkaapin ovessa! En tohinoissani muistanut kokeilla, oliko magneetti riittävä - jos ei ole, niin ota joskus mukaan niin liimataan toinenkin! ;)

Olitteko itse kiltteinä, saitteko kivoja lahjoja? :)

6 kommenttia:

 1. Ihania lahjoja olet tehnyt! Eikä Ellu tosiaan valita käsialasta :) Tärkeintä, että äiti on tehnyt itse lahjoja! Ihana joulua teille!

  VastaaPoista
 2. Ihania lahjoja olet taas tehnyt, en mä kyllä aina ymmärrä mistä sä revit aikaa tähän kaikkeen! :D

  Minä kääräisin jotain itsetehtyä pakettiin - tiskirättejä ja kauralämpötyynyn, mutta olisin kyllä halunnut tehdä enemmän itse jos aikaa olisi ollut.

  Meilläkin joulukortissa komeili kuva lapsista kartonkiin liimattuna, ihan simppeliä pikkuaskartelua vain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäikin kirjoittamatta tuohon, että osan lahjoista tein jo ennen Ellun syntymää kun sairaslomalla alkoi liikuntakiellossa olla kaikki tylsää. :D Kerrankin olin ovela! Aika monta kerkesin kyllä tehdä nytkin, kiitos vaan Ellulle, joka menee kasilta nukkumaan. ;)

   Poista
 3. Magneetti pysyy hyvin :) Ja villasukat on olleet päivittäisessä käytössä, kiitän suuresti!

  Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä!

   Ja kiva kuulla, että magneetti kestää. Pitäisi aina muistaa testata, mutta eih, pakkasin vain innokkaasti. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!