perjantai 27. joulukuuta 2013

Ensimmäinen joulu

Ellun ensimmäinen joulu on nyt vietetty. Sitä tuli ikuistettua lukuisin kuvin ja videoin, onneksi, koska tämä äiti on vielä niin lomailumoodissa ettei bloggaaminen (saati toisten blogien lukeminen) ole nyt elämässä etusijalla. Keskityn vauvanhoitelun lisäksi löhöämään, laulamaan singstaria, syömään herkkuja ja vastapainoksi ulkoilemaan. (Tällaisen totaalihölläilyn jälkeen maanantaina odottava työpäivä voi tuntua yllättävän raskaalta, mutta näääh, mitäs sitä vielä murehtimaan!)


Meidän joulunvietto alkoi 21. päivä kahdella sukulaisvisiitillä ja jatkui seuraavana päivänä taas kahdella. Kaikki meni hyvin, ajoitimme siirtymät Ellun päiväuniaikoihin ja tyttö jaksoi edustaa hyväntuulisena. Olimme ensimmäistä kertaa yötä appivanhemmillani Ellun kanssa ja herranjestas, tyttö nukkui vieraassa paikassa nätisti puoli yhdeksästä aamuseitsemään, herämäättä kertaakaan yön aikana. Sama meinininki jatkui sitten mummilassa seuraavat päivät.

Aatonaattona  ajelimme Porvoon kautta mummilaan. Joulu oli ihanan rento hölläilyilyjoulu herkkuineen. Ellu nautti valtavasti kun sai niin meidän vanhempien kuin mummin ja T. ja M. -kummien huomion koko joulunpyhät, ja näki myös J.-tädin miehineen aattona.  Ellulla on riittänyt juttua ja puhtia, koko ajan pitäisi olla tutkimassa jotakin ja seurustelemassa. Vastapainoksi onkin sitten nukuttu extrapitkiä päiväunia ja öisin sikeästi kuin pieni tukki.


Ellu sai paljon lahjoja, joista kaikki olivat mieluisia ja tarpeellisia. Kiitos vain kaikille joulupukin apulaisille! Paketeista paljastui parin etukäteen toivotun lelun lisäksi pari yllätysleluakin, kivoja vaatteita kevääksi ja esimerkiksi saippuaa ja muumimuki. Jännää kyllä, lahjapaperi ei ollut Ellun lempilelu vaan häntä kiinnostivat enemmän papereiden seasta löytyneet tavarat ja niiden tutkailu.

Miekin sain kivoja lahjoja, kirjoja, kauheasti suklaata ja kaikenlaista tyttömäistä kivaa. Ja miehen kanssa saatiin yhteiseksi mm. suklaafondue ja irtoreunainen piirakkavuoka, jes!


Päivät ovat kuluneet pelaamalla Buzzia, katsomalla suomalaisia kahdeksankymmentäluvun kauhuelokuvia (Satu Silvo zombiena ja Anna-Leena Härkönen aaveena), nukkumalla päiväunia ja ulkoilemalla. Tänään voisi ehkä lähteä johonkin ihmisten ilmoille, ja lauantaina autoilemme kotiin valmistautumaan maanantaina koittavaan, vähän erilaiseen arkeen.

Toivottavasti teillä kaikilla muillakin oli oikein mukava joulu!

6 kommenttia:

 1. Täällä on myös koko joulu hölläilty ja otettu rauhallisesti. Kahteen päivään en lukenut blogeja ja omaanikin jaksoin vasta tänään päivittää. :)
  Rentoa loppu viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rentoilu ja joulu kyllä kuuluvat yhteen!

   Kiitos - yritän löytää rentoa mieltä vielä, vaikka huomiselle hommia piisaakin. :)

   Poista
 2. Jee koiruudetkin päässeet edustamaan blogiin, peukku niille, söpöjä ovat! Ihan pakko kuitenkin kysyä, että onko matkustaminen kahden koiran ja vauvan kanssa raskasta? Kun meidän auto on jo ihan piukassa ilman koiriakin :D

  Kiva kuulla, että teidän joulu meni rennoissa merkeissä ja että lahjat olivat mieluisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän autossa on enimmillään ollut kolme aikuista, vauva kaukalossa, kaksi koiraa, kissa (kantokopassa), vaunut ja viikonlopun yöpymistavarat, kestovaippoineen. :D Nykyään tilaa riittää kun vaunujen sijaan kuljetellaan vain matkarattaita. Kaikki kiitos vain miehelle, joka on mestariautonpakkaaja - ja sille, että saamme pyykätä kyläpaikoissa. :D

   Meillä koirat on aina olleet rentoja automatkustajia, samoin Ellu. Luojan kiitos. Leppoisaa meillä on eikä ollenkaan stressaavaa, toivottavasti homma jatkuukin näin.

   Poista
  2. Eikä, teillä on joko oltava tilaihmeauto tai sitten mies tosiaan on jäätävä mestari autonpakkaamisessa! :D
   Mutta tosiaan tuo tekee paljon, että vauva viihtyy autossa hyvin. Jos vauva huutaisi, niin siinä kiristyisi varmasti sekä aikuisten että koirien pinna. Ja kenelläkään ei olisi sitten kivaa.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!