maanantai 16. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän juustokakku

Tulee nyt hiukan jälkijunassa, mutta kirjoittelenpa tänne kuitenkin tuon itsenäisyyspäivänä tekemäni valkosuklaajuustokakun ohjeen. Ilman sinisiä koristeita tämä on oikein talvinen tarjottava.



Yhdistelin tämän teossa useampaa ohjetta ja vetäisin vähän omasta päästäni. Itse tein kakun puolikkaalla ohjeella pienempää vuokaa ja syöjämäärää varten: en laittanut aineita ihan täysin puoleksi, joten käyttämäni määrät ovat suluissa. Noilla ensin ilmoitetuilla määrillä tulee kakku siihen peruskakkuvuokaan, halkaisija 26 senttiä.


Valkosuklaajuustokakku  

(10/6 annosta)

175 g (100g) keksejä
70g (40g) sulaa margariinia

Täyte

5 (3) kpl liivatelehtiä
200 (100) g valkosuklaata
0,5 (0,25) dl sokeria
4 (2) dl kuohukermaa
300 (200) g maustamatonta tuorejuustoa
3 (2) rkl vettä tai esim. vaaleaa glögiä (+ vettä liivatteiden liotukseen)

(Koristeluun sinistä sokerimassaa)

Murskaa keksit hienoiksi muruksi ja sekoita sulaan rasvaan.

Laita vuoan pohjalle leivinpaperi, ettei pohja tarttuisi vuokaan. Levitä keksiseos pohjan päälle. 

Vatkaa kerma. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. 

Sekoita tuorejuusto ja sokeri sulaan suklaaseen. Yhdistä tuorejuustoseos kermavaahton nostellen. 

Kiehauta tilkka vettä tai esim. vaaleaa glögiä. Purista liivatteista liotusvesi pois ja liuota ne kuumaan nesteeseen. Kaada seos täytteeseen nauhana ja sekoita huolellisesti. 

Kaada täyte vuokaan ja annan hyytyä yön yli jääkaapissa.


(Jos haluat tehdä ristin kakkuun, piirrä esim. leivinpaperiin oikean kokoinen ympyrä, jotta saat mitattua rististä sopivan kokoisen. Kauli sokerimassaa tomusokeria apuna käyttäen, leikka risti. Laita koristeet kakun päälle vasta hetki ennen tarjoilua: sokerimassasta lähtee kakkuun väriä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!