sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Ruusukaalipaistos ja persiljapesto

Kasvisruokakuukauden aikana ehdittiin kokeilla monta uutta reseptiä, ja tämä älyttömän hyvä ruusukaalipaistos jäi kirjoittamatta tänne. Ei kauhean nopeaa ruokaa, mutta uskomattoman herkullista. Ruusukaaleja ei meidän keittiössä ole kauheasti näkynyt (onkohan koskaan?), mutta tätä tehdään varmasti toistekin.



Ohje on erinomaisesta Katja Palmdahlin kirjasta Makunautintoja kasviksista, mutta muokkasin sitä hieman meidän tarkoituksiin. Tässä se niin kuin mie sen tein:


Ruusukaalipaistos ja persiljapesto


Pohja 

100 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 munanvalkuainen
3/4 dl kylmää vettä
karkeita ruisjauhoja kaulimiseen
1 muna voiteluun

Persiljapesto

3/4 dl auringonkukansiemeniä 
1 dl persiljaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
1 dl juustoraastetta (voimakkaan makuista)

Täyte

300 g punasipulia
500 g ruusukaaleja
500 g kirsikkatomaatteja
150 g sinihomejuustoa
1 dl persiljapestoa
1 dl pinjansiemeniä 
2 rkl voisulaa
(+ kananmunan keltuainen voiteluun)

Sekoita hyvin voi ja jauhot. Lisää suola, valkuainen ja vesi, sekoita pehmeäksi taikinaksi. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä kylmässä puolisen tuntia. 

Sekoita koneella peston ainekset, ensin muut tehokkaasti ja lisää lopuksi juustoraaste käsin. 

Kuumenna paistinpannu ilman rasvaa. Paahda pinjansiemenet kullanruskeiksi koko ajan käännellen.

Kuori sipulit, huuhdo ruusukaalit. Pilko sipulit isohkoiksi palasiksi, leikkaaruusukaalien kantaan pienet viillot. Kiehauta kattilassa vettä ja ryöppää siinä sipuleita ja ruusukaaleja pari minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja pane leivinpelti uuniin lämpiämään.

Kauli taikinasta ruisjauhoja käyttäen piirakkapohja (jos teet pyöreän, niin kirja antaa halkaisijaksi noin 35 cm). Nosta pohja leivinpaperille ja levitä sipulit, ruusukaalit ja tomaatit sekä murennettu sinihomejuusto. Lusikoi päällepestoa ja ripottele pinjansiemeniä. Sivele lopuksi voisulaa.

Taita pohjan reunoja hiukan täytteen päälle. Voitele vatkatulla keltuaisella. Siirrä leivinpaperi paistoksineen kuumalle pellille ja paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!