maanantai 16. joulukuuta 2013

Tähtiä, käpyjä ja pari palloa - joulukuusi 2013

 

Kasasin (!!mie!!) meidän joulukuusen  perjantaina jouluisen kaupunkikierroksen päätteeksi. Aito kuusi olisi tietysti ihan eri asia, mutta tästä saa näppärästi nauttia pidempään - ja me emme ole joulua kotona, joten kuusiressu vain kuivuisi täällä itsekseen.


Ostimme kuusen ollessamme molemmat vielä opiskelijoita. Lapsuudenkodeissamme oli aina ollut aidot kuuset, joten ajatus vihreästä tekokuusesta tuntui vähän oudolta - ostimme sitten vähän kapinamielessä mustan joulukuusen. Tänä vuonna pohdin kuusen vaihtamista valkoiseen, mutta kun koristeet saatiin paikalleen, niin tuosta tuli taas oikein mieluinen. Sopii meidän väreihin.

Viime vuonna meillä oli paljon punaisia joulukoristeita, mutta tänä vuonna jätin ne suurimmaksi osaksi laatikkoon. Kuuseen ei päätynyt yhtään punaista, vaan hopean ja köyhäinhopean värisiä koristeita, lasipalloja, vanhasta kirjasta tehtyjä paperitähtiä ja vuosia sitten pistaasipähkinän kuorista askartelemiani palloja.


Ostin vähän vahingossa pari uutta koristettakin kuuseen, Fabriikin joulumyyjäispöydästä ja Sisustus K&K:sta. Suosittelen muuten kumpaakin jos jollein teistä tulee joskus mahdollisuus sisustusshoppailla täällä meillä päin, ihania tavaroita ja uskomattoman mukavia omistajia. 


Laitoin Instagrammiin kuvan askartelemistani paperitähdistä, ja niihin pyydettiin ohjetta. Uskomattoman toimiva ja helppo ohje on täältä: Kate's Creative Space - Starstruck at Christmas.
Itse en ole aiemmin innostunut tähdistä, mutta tänä jouluna meillä tuntuu roikkuvan  niitä joka paikassa.


Valot ovat palaneet kuusessa nyt joka päivä, oikeastaan aamupalasta nukkumaanmenoon asti. Onhan se ihanan tunnelmallisen näköinen. Ellukin on jättänyt puun rauhaan ja ollut kiinnostunut ainoastaan sen pahvilaatikosta: sen kanssa oli hyvä harjoitella ylösnousua.

Joko teillä on kuuset kasassa? Jos ei, niin millois sitten?

15 kommenttia:

 1. Huomenna! Huomenna vihdoin täällä alkaa kuusimyynti ja saamme kuusen kotiin. Sitä olenkin jo odottanut. Plantagenista olisi saanut varmaan kuusen jo aiemmin, mutta totesimme, että ehkä on kuitenkin helpompaa roudata se vähän lähempää.

  Teillä on kaunis kuusi! Valkoinen ja hopea sopivat kuuseen hienosti. Musta- tai valkoinen on parempi tekokuusen väri kuin se vihreä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikea kuusi olisi kyllä ihan ehdoton, jos olisimme vain jouluna kotona. Ei muuten, mutta kaipaan sitä kuusen tuoksua!

   Poista
 2. Vitsi kun teillä onkin niin ihanan harmoonisen näköistä. Todella ihana kuusi! Ja ihania nuo kkoristeet! "Vahingossa ostin..." :-D Meille ei tule kuusta, ainakaan niin pitkään kuin tuo pikkutyyppi on tuollainen täystuho :-D mutta ehkä vois sen laittaa pihalle. Kuusen siis. Tai lapsen. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olin ajatellut, etten osta yhtään koristetta tänä vuonna, kun meillä on niin hyvät koristeet... Hyviäkin koristeita voi näköjään aina välillä kierrättää. ;)

   Ellu ei muuten ole ollut yhtään kiinnostunut kuusesta, ainoastaan sen pahvilaatikosta ja jouluvalojen johdosta. Jätin kyllä varmuuden vuoksi alaoksat koristelematta...

   Poista
 3. Todella kauniisti koristeltu kuusi. Meille tulee kuusi vasta hiukan ennen aattoa. Ennen se tuli vasta aattona, mutta nykyään päivää paria ennen. Jos ostaisin tekokuusen niin se olisi varmaan valkoinen. silloin se ei edes yrittäisi matkia aitoa. Mutta toistaiseksi ostetaan aito kuusi tai pihta mitä sattuu löytymään.  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikea kuusi olisi kyllä ihan eri asia kuin nämä tekoversiot, mutta on tässäkin oma helppoutensa. Onneksi mummilassa on oikea kuusi, ja ilmeisesti se tulee pari päivää ennen aattoa. :)

   Poista
 4. Meillä on kohta joulukuusi ollut jo viikon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kerran vuodessa saa pitää kuusta, niin pitää sitten pitää kunnolla! :D

   Poista
 5. Voi että, ihanan näköinen kuusi <3 Miun asuntoon sellaista ei tulekaan, eikä kyl mahtuisikaan. Haaveissa olisi isompi asunto ja haluisin koristella oman kuuseni juuri köyhäinhopealla ja ns. kaikella vanhalla. Oon aina arvostanu kaikkea vanhoja suomalaisia juttuja, niin haluisin senkin näkyvän joskus omassa joulussa :) Mahdollisimman luonnollisia materiaalia ja jotain, mikä muistuttaa vanhasta, kerran eletystä ajasta. Mut pitänee tovi odotella, että itse voi sitten pistää kunnolla joulun pystyyn..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie odotan innoissani, että Ellu kasvaa ja alkaa askarrella, että saa sitten hänen tuotoksiaan kuuseen. :) Lupaan, että silloin ei haittaa, vaikka koristeet eivät mätsäisi!

   Poista
  2. Voi ku iteki muistaa noita meiän tuotoksia, joita me ylpeinä pistettiin kuuseen ja äiti oli niin haltioissaan ja ylpeä niistä.. Noh, eihän ne mitään kovin kauniita olleet näin jälkikäteen, mutta ne oli ihan ite tehty! :D Äidit <3

   Poista
 6. Meille tulee se ihka aito ja oikea joulukuusi tupaan aatonaattona ja lähtee tammikuun kymmenes. Itse haluaisin Nuutinpäivään asti pitää ja mies Loppiaiseen kuusta joten tämä kompromissi ratkaisu on kummankin mieleen. Meillä harrastetaan paljon kompromisseja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kompromissien teko on toimivan parisuhteen perusta!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!