torstai 30. tammikuuta 2014

Bloggauspaikkani

Sain Terhiltä haasteen (kiitos!) kertoa bloggauspaikastani. Noh, tässähän se:


Sohvan nurkka, melkein ergonomisesti!

Aiemmin bloggasin ihan nätisti työpöydän ääressä, koska meillä oli hyvä pöytäkone mutta surkea läppäri. Koska läppärin elinkaari oli lopuillaan, en enää siirtänyt sille kuvia vaan jaoimme miehen kanssa käyttövuoroja pöytäkoneelle. Bloggasin siis selkä suorana työhuoneessa.

Vuosi sitten ostimme  toimivamman läppärin, Packard Bellin. Jatkoin jonkin aikaa bloggailua pöytäkoneelta, mutta nykyään siirrän jo kaikki valokuvat tälle ja kirjoitan tästä kaikki blogijututkin muutamia kännykkäpäivityksiä lukuunottamatta.


Taustakuvassa tanssaa pöllöjä: mies sai vuosi sitten valita taustakuvan enkä ole kokenut tarvetta vaihtaa sitä.

Säilytän läppäriä vieressä olevan lipaston päällä päivisin ja vetäisen sen esiin Ellun päiväunien aikaan tai illalla. Tytön hereilläollessa ei oikein olisi keskittymisrauhaa ja toisaalta haluan olla läsnä silloin, kun tyttö on hereillä: tietokoneella istuessaan sitä ei ole vaikka kuinka kuvittelisi olevansa. (Mutta en ole tässä mikään tiukkis, jos on jotain akuuttia hoidettavaa niin sitten se hoidetaan. Ja jo paikalla on kaksi vanhempaa paikalla, niin toinen voi välillä ihan hyvin viihtyä vaikka sosiaalisessa mediassa.)


Läppärin vieressä kököttää bloggaushetkellä yleensä Canon EOS 1100D. Voin suositella - niin helppokäyttöinen kamera, että mie en edelleenkään kolmen vuoden jälkeen ole viitsinyt ehtinyt perehtyä kaikkiin hienoihin ominaisuuksiin, kun perusohjelmilla pääsee niin pitkälle...

Tämä haaste bloggauspaikan esittelystä pitää ilmeisesti laittaa eteenpäin. Toivottavasti teillä on ergonomisempia paikkoja kuin miulla,


Muutkin saa napata, jos nappaa! ;)

13 kommenttia:

 1. Aivan ihana taustakuva (eikä varmasti yllätä, et ihastuin siihen ;))! Ja pitää iteki harkita kunnon kameran ostamista, tosin en tiijä oikein, mistä sitä alottais. En tarvii kuitenkaan mitä älyttömän hienoa härpäkettä, mut digikamerakaan ei oikein enää toimi.. Pitää jossain välissä katella tarkemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllöjä, pöllöjä. :D

   Osta minijärkkäri? Hintaa on tietysti enemmän kuin peruspokkarilla, mutta on kyllä kuvan laatukin ihan eri, eikä tarvita edes valtavaa paneutumista ominaisuuksiin.

   Poista
 2. Kyllä vaan minäkin bloggaan sohvan nurkassa ja läppäriltä. On se joskus vilahtanut blogissakin tuo mun paikka. Miehellä on oma kone olohuoneen toisessa nurkassa. :)

  Tuo kamera merkki täytyy kirjoittaa muistiin, jos sitä kunnollista järjestelmäkameraa innostun ostamaan tässä vielä joku päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, voitte nörttäillä yhdessä. :D Voisinhan miekin toki änkeä läppärini kanssa tuonne "työhuoneeseen", mutta voisi tulla vähän ahdasta...

   Mie olen kyllä tykännyt Canoneista, mutta jonkun toisen mielestä joku toinen merkki on varmasti parempi. Miusta nää sopii tällaiselle Haluan Päästä Mahdollisimman Helpolla -käyttäjälle. :)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta, tartun siihen mielelläni! Tosin juurikaan ergonomisempia kuvia ei ole tiedossa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :)

   Pitäisi panostaa näihin työasentoihin enemmän. Noh, jospa sitten vanhana ja raihnaisena. :P

   Poista
 4. Täällä mennään yhtä epäergonomisesti :D Itse tein juuri äsken saman haasteen, joten oma bloggauspaikka on myös nähtävissä ihan kuvina. Ihanan näköinen läppäri ja söpö taustakuva :D Hyviä bloggaushetkiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, pitääkin käydä kurkkimassa, kuinka siellä jätetään ergonomia huomioimatta!

   Poista
 5. Mie teen kaikki opiskeluhommatkin sohvalla... On varmaan valmistuessa selkä kipeenä. :D Teidän olohuone näyttää mukavalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie taisin tehdä aika lailla lattialla, kun jokaiseen kirjalliseen työhön tarvitsi niin hiivatikseen lehtiä ja muuta lähdemateriaalia. :P

   Kiitos kehuista!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!