keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Hääpuvuton päivä


Bongasin aamun lehdestä pienen jutun tämänpäiväisestä hääpukupäivästä. Aviossa olevat olisivat voineet ulkoiluttaa morsiuspukuaan ja neiti-ihmiset olisivat vaikka voineet vuokrata sellaisen.

Haluaisin uskoa, että mahtuisin hääpukuuni, mutta en enää työpäivän jälkeen jaksanut lähteä kaivamaan sitä esiin varastosta. Ajatuksenani oli häiden jälkeen myydä puku eteenpäin, mutta en sitten raaskinutkaan: olen suunnittellut teettäväni puvusta iltapuvun yläosan ja käyttäväni laahuksen vaikka osaksi päiväpeittoa. Olisi hienoa saada puvulle jotain käyttöä, mutta Ellua varten tuskin alan sitä säästämään. Muoti muuttuu sen verran etten itse olisi mistään hinnasta astellut alttarille oman äitini 80-luvun luomuksessa, ja Ellusta miun prinsessamekko on varmaan aikuisena ihan out.


Äitini kierrätti aikanaan oman hääpukunsa kastemekoksi, jota mie, kaksi siskoani ja Ellu olemme käyttäneet. Kaunis ajatus, ja tuollainen ohuempi kangas sopikin kauniisti kastemekkoon. Heitin tässä juuri ilmoille ajatuksen, että osan miun mekon laahuksesta voisi käyttää pukupussiksi tuolle kastemekolle? Pitää nyt miettiä sitäkin vaihtoehtoa.

Töissä vitsailtiin, että joskus voisi viettää illanvieton niissä hienoimmissa mekoissaan, joko hääpuvuissa tai niissä yhden kerran juhlimaan päässeissä iltapuvuissa, ilman mitään varsinaista syytä. Tilaisuuksia käyttää kauniita, juhlavia vaatteita on nykymaailmassa turhan vähän! Ja olisihan se ihan kiva päästä pukeutumaan tuohon hääpukuun vielä kerran, ennen kuin se jatkaisi elämäänsä toppina/päiväpeiton tilkkuina/pukupussina.

Hääpuku jäi nyt tänä vuonna kuitenkin pukematta, ja niin on tauolla aika moni muukin vapaa-ajan juttu. Töitä, kotona siivoamista, pyykkiä, Ellun hoitoa ja nukkumista. Siinäpä se. Tänään tosin oli vaihtelua, kun tehomummi saapui hoitamaan Ellua loppuviikoksi ja oli sitten kokannut hirveä niin aikuisille kuin lapsillekin, siivonnut ja käynyt kaupassa.  Tällainen arki olisi kyllä aika luksusta!

Kaivoitteko hääpukuja kaapeista tänään?  Instagrammista bongasin ainakin Emmin innostuneen!

14 kommenttia:

 1. Luin kanssa aikaisemmin viime viikolla tästä päivästä ja olishan se ollut kiva kokeilla omaa hääpukua.. :) Mutta mulla oli meidän häissä vuokrapuku, joten sitä en tule varmaan koskaan näkemään muualla kuin kuvissa :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie bongasin tämän liian myöhään - olisi ollut ihan kiva kaivaa se puku varastosta ja testata, että mahtuuko vielä. :D

   Äläkä sano - miekin törmäsin vuokrattuun wanhojen tanssien pukuuni työpaikkani varastossa!

   Poista
 2. Mie en tästä tiennytkään. Onneksi. En kyllä tod enää mahdu siihen. Tai en ole edes kkolmeen vuoteen kokeillut. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie niin haluaisin uskoa, että mahdun, mutta se olisi sitten karmea pettymys kohdata todellisuus... :P

   Poista
 3. Hihi ihana kun postasit aiheesta!! Ens vuonna oot sitten ihan mukana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mukana! Ensin voi vaikka pitää dieetin - miksi ihmeessä tää päivä muuten on jouluherkuttelujen jälkeen? :D

   Poista
 4. Myö ollaan keksitty, että aina kun tekee mieli pukeutua tosi hienosti esimerkiks tavalliseen baari-iltaan, niin sanotaan vaan mahdollisille utelijoille, että ollaan tulossa häistä. Eikä kukaan enää ihmettele..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava idea! Me työkavereiden kanssa kehiteltiin ideaa lähteä hääpuvut päällä sinne baariin - voitaisiin kertoilla, että meillä on polttarit. :D

   Poista
 5. Miks mäkään en ollut lukenu tosta mistään?! Tosin olisin varmaan kerännyt reumapolilla hieman katseita jos olisin siellä keikkunut hääpuku päälläni :))
  Jos sitten ensi vuonna kokeilisi mahtuuko tuo puku päälle (ja jos ei mahu niin suutun kyllä itelleni, sillä olin häiden aikaan viidennellä kuulla raskaana :D ).

  VastaaPoista
 6. Hehee, onpa hauska teemapäivä! Ensi vuonna pitääkin yrittää muistaa. Tosin mun hääpuvun alaosa on vanhempien luona ja yläosa meillä.

  VastaaPoista
 7. Valitettavasti en taida vielä mahtua hääpukuuni, mutta tyttöpä mahtui;) Saatiin oikein kunnon pukuleikki aikaan, hih ainakin äidin mielestä;) Kuvia löytyy blogistani.

  Ihana idea jatkojalostaa puku uuteen käyttötarkoitukseen! En taida olla vielä valmis kajoamaan unelmien pukuuni, mutta eihän sitä koskaan tiedä jos keksisin pitkälle pitsilaahukselle uuden elämän jossain vaiheessa. Jos päädyt tuunailemaan pukuasi uuteen uskoon, niin laitahan kuvia tänne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin käydä kurkkimassa - miulla on töiden takia ollut blogien lukeminen ihan jäässä ja olen aikamoisen pihalla kaikkien kuulumisista...

   Miulla on puvussa niin pitkä laahus, että sen voisi hyvin leikata pois ja säästää lopun puvun. Saisi siitä ainakin parit tilkut siihen peittoon - mutta ehkä nyt harkitsen vielä vaikka toiset viisi aviovuotta. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!