keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Pieni kiireen ja arjen ylistys

Sitä (ihanaa) "tavallista arkea" on perheessämme eletty nyt pari päivää. Hyvin on mennyt, kivaa on ollut, mutta repesin nauruun kun sukulainen tiedusteli puhelimessa, että "nytkö te vain möllöttelette siellä kotona". Tästä on möllöttelyt kaukana!


Sinä kuuluisana aikana ennen Ellua yritin sopia treffejä juuri äidiksi tulleen kaverini kanssa. Mie olin töissä ja ajattelin, että sehän riittää, kun tavataan miun vapaapäivänä tai miun töiden jälkeen. Yritettiin ja yritettiin sopia tapaamista, mutta se ei ollutkaan ihan helppoa miun työvuorojen ja kiireisen ja menevän kotiäidin kanssa. Naureskelimme, ettei mikään olekaan niin kiireinen kuin kotiäiti, tai ehkä vireä eläkeläinen. Saimme sovittua tapaamisesta vasta,  kun hänkin oli taas työelämässä.


Nyt osaan samaistua, kun katselen omaa kalenteriani. Huh huh. En ole ikinä ollut mikään "kyläluuta" joka ahdistuisi kotona olosta, mutta kieltämättä raskausaikana hiukan mietin, mökkiydymmekö vauvan myötä kokonaan. Ja pöh. Enemmänhän tässä on tekemistä kuin työssäoloaikana, ja (yleensä) se tekeminen on myös kivaa. Tietoisesti en buukkaa samalle päivälle montaa vierasta tai harrastusta ja jätän ihan Ellunkin vuoksi kalenteriin myös tyhjiä päiviä, mutta oikein hyvin nekin päivät täyttyvät tekemisestä, aamuvarhaisesta myöhään iltaan.

Elämä on tällä hetkellä kauhean mielenkiintoista ja antoisaa, ja paljon tapahtumarikkaampaa kuin ennen Ellua. Kotona olo, kuten elämä yleensäkin, on ylevästi sanottuna juuri sellaista kuin miksi sen itse tekee. Miulla on kiva, vauhdikas, sopivasti haastava ja samalla leppoisa elämä.

Anu Harkin motto - aika pätevä


4 kommenttia:

 1. Ihana, ihana, ihana ylistys! Tämä taisi olla ylistyksen ylistys. Mukava lukea, että sitä ehtii tehdä lapsen kanssa vaikka mitä, jos haluaa. Toisaalta, minä tykkään möllöttää myös kotona, mutta vaihtelu virkistää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miustakin koti on maailman paras paikka ja on ihanaa olla tekemättä mitään, mutta kyllähän sitä on oltava muutakin elämää. Enkä mie tosiaan koe, että Ellu rajoittaisi meitä mitenkään - se on vain asenne- ja järjestelykysymys. :)

   Poista
 2. Aivan ihana blogi sulla! :)
  Tosi kiva löytää jonkun saman ikäsen vauvan äidin kirjotuksia, kun -13 vuonna ja mieluiten vielä huhtikuussa syntyneiden elämästä kertovia blogeja mä oon koittanu vähän metsästelläkkin :)

  Mulla kuopus 04/13 syntynyt "Pimu". :)

  Tervetuloo meitä kurkkimaan http://perhearkea-anna.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tosiaan kiva löytää samanikäisiä lapsukaisia! Tulen kurkkimaan blogiasi. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!