maanantai 24. helmikuuta 2014

Elämäni Instagramissa

Ennen piirsin ja maalasin paljon, nykyään tyydyn piirtelemään lähinnä synttärikortteihin ja kokouksissa pöytäkirjojen reunoihin. Ei ole aikaa eikä seinätilaa "taiteelle". Onneksi valokuville ei tarvitse yhtä paljon tilaa ja ne valmistuvatkin paljon nopeammin ja siistimmin!


Olisi ihanaa jos olisi aikaa ja aivokapasiteettia perehtyä valokuvaamiseen kunnolla. Itsehän kuvaan järkkärilläkin edelleen hienolla "Ööö, kokeillaas tätä" -metodilla... Kännykällä kuvaamisessa ei ole samanlaisia paineita, mutta eivät ne kuvat sitten kovin teräviäkään ole. Toisaalta, ei se aina haittaa. Tunnelmahan se tärkein on!

Liityin Instagramiin syksyllä, miut löytää sieltä nimimerkillä Minnga. Onko teillä uudemmilla lukijoilla Instagram-tiliä, joista en tiedä? Olisi kiva seurailla teidän arkikuulumisia!


Olen kuvannut omaa Instagram-tiliäni määritelmällä "All kinds of pictures from my DIY-life and home", mutta oikeampi taitaisi olla jotain tyyliin "Kuvataan tyttöä ja ruokaa. Ja joskus ommellaan. Ehkä. Ja jos ei, niin kuvataan niitä ostettuja vaatteita" :P

Ja mitäkö mie sitten teen kaikilla tätä blogia, Instagramia ja valokuva-albumeita varten ottamillani kuvilla? Kuulun niihin, jotka edelleen, kahdesti vuodessa, teettävät kuvat albumeihin ja välillä selailevat niitä haikeasti huokaillen. Isoa osaa kuvista en koskaan teetä valokuviksi asti enkä ole läheskään kaikkia edes vilkaissut tietokoneelta toista kertaa, mutta kun otettua kuvaa katsoo kännykän näytöltä tai tietokoneen muokkausohjelmassa, niin siitä tulee hyvä mieli: onpa hyvä rajaus/kaunis valo/ihana ilme/hauska hetki.

Itseni kuvaamista en niin harrasta, paitsi ehkä Ellun kanssa. ;)

Mukavaa alkanutta viikkoa!

11 kommenttia:

 1. Mä oon kyllä kans niin vannoutunut valokuvaihminen, kehittelen pari kertaa vuodessa kuvia albumiin ja huokaillen katselen niitä sitten sieltä... ehkä 10% ottamistani kuvista päätyy kehitettäväksi, otan niitä nimittäin paljon :D Nimenomaan puhelimella, koko ajan ja kaikesta :D Ennistä melkein päivittäin kun se nukkuu hassusti tms., ruuasta (lähinnä aamupaloista :D) jne.

  Ja löydynpä myös instagrammista msminski:nä :) Mä jo sut sieltä bongasinkin! Hih hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja järkkärillä en kans onsaa kuvata, vaikka sellainen on. On pitänyt kyllä opetella, enemmän kun pari kertaa, mutta en vaan saa aikaseks :D M on sitä mieltä, että mulle pitäis ostaa semmonen uus puhelin missä on se megahyvä kamera kun oon koko ajan napsimassa kännykällä kuvia... viime vuonna sain puhelimen synttärilahjaksi, mahtaakohan käydä sama tänä vuonna :D

   Poista
  2. Miekin löysin siut, jee!

   Hyvä kamera kännykässä on kyllä tärkeä, erityisesti vauvan kanssa. ;) Saa ikuistettua sellaista, mihin ei järkkäriä tms. ehdi kaivaa.

   Poista
 2. Minä oon kans miettiny instagram tilin perustamista, mutta se ois sitten taas veis taas aikaa lisää koneella / kännykällä :D Nytkin jumitan liikaa koneella Lilianin nukkuessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikeasti aika nopeaa puuhaa. :D Toisten kuvia taas voisi selailla ja ihastella vaikka kuinka, mutta toisaalta se on miusta ihan hyvää lölläilypuuhaa.

   Enkä nyt yritä innostaa siua viettämään lisäaikaa netissä, hyi miua. :D

   Poista
 3. Minäkin olen miettinyt tuohon instagramiin liittymistä, mutta en ole jaksanut vielä perehtyä siihen. :) Ehkä joku päivä vielä, kun tuntuu että "kaikki" blogistit ovat siellä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin olin aluksi ihan pihalla - ja olen kyllä aikalailla edelleen. Mutta on kiva katsella kivoja kuvia!

   Poista
 4. Ehdottomasti täytyy teettää valokuvia vähän myös albumeihin :) Muuttokuormaa tehdessä ja raahatessa on vähän kironnut, että miksi nämä painavat näin paljon, mutta joka kilo on sen arvoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Huolisin vain, että valokuva-albumeita saisi toooosi isoina, sellaisina tiiliskivimalleina. Nykyään ne ovat ihan liian ohkaisia ottaen huomioon teetettävän kuvamäärän.

   Poista
 5. En olekaan Instagrammiin vielä tutustunut. Ihanalta näyttää teidän kuvat ja Ellukin on kovasti kasvanut!

  Sinulle laitoin pienen haasteen blogiini :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!