keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Hernepusseja


Hernepussit, parhaan lelut koskaan. 

Hurautin Ellulle simppeleitä hernepusseja Marimekon jämätilkuista (kamalan kalliista kankaista käytetään ehdottomasti pikkiriikkisetkin palaset). Isommille hernepussit tarjoavat kaikenlaisia tasapaino- ja tarkkuusheittoharjoituksia ja mahdollisuudet ties millaisiin hurjiin pesänryöstöleikkeihin, Ellulle riittää pussien kuljettelu ja lastaaminen Brion kärryihin ja niistä pois. Pusseja yritetään myös laittaa pään päälle ja kuljetellaan kädessä pitkin alakertaa - ja heittämistäkin on harjoiteltu, pussi lentää varmaan noin kahden sentin pituisen matkan. 


Brion kärryt ovat olleet meillä nyt kuukauden päivät (kiitos mummi!). Kun kärryt tulivat, Ellu nousi pystyyn niitä vasten ja horjahteli hiukan eteenpäin, mutta unohti kärrit pariksi viikoksi kokonaan. Nyt askel on vakaa ja likka vetää kärryrallia olohuoneessa, kiljahdellen vaativasti, jos eteen osuu este, esimerkiksi tuulikaapin ovi. 

9 kommenttia:

 1. Hernepussit!!! Miten olinkaan voinut unohtaa ne? Lapsuuden hittilelu!

  Täytyykin laittaa ompelukone laulamaan. Köh, anopin anopilla tosin :D Voisikohan niitä tehdä esim. sydämen muotoisina? Uuuuu, tai kruunun mallisia :D Pikkuprinsessalle kruunupusseja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että innostuit. :D Näitähän voisi tehdä vaikka minkä mallisia: heittelyyn toimivin lienee kuitenkin ihan perusneliö johon olisi vaikka aplikoitu jokin kiva kuvio. :)

   Poista
 2. Meillä lapset leikkii usein myös kaurapusseilla. :) Hauskoja "leluja".
  (Meillä niitä käytettiin kylmäpussin tapaan kun ison S tarvitsi reuman takia kylmähoitoja).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie käytin raskausaikana kautatyynyä lämmitettynä kolotuksiin : ihan toimivia kapistuksia. :)

   Poista
 3. Minäkin muistan, että minulla oli lapsena hernepussi! :D Täytyykin tehdä Lilianille kans tuollaisia joku päivä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos muistutuksesta! Olin suunnitellut ompelevani pojille hernepusseja jo aikoja sitten, mutta ei ole ollut sopivan napakkaa kangasta ja homma on unohtunut. Nyt on kangasta niin pitää laittaa ompelukone tulille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miullakin oli nämä mielessä jo raskausaikana. Hyvä tämä blogimaailma, muistaa välillä, mitä olikaan suunnitellut tekevänsä. :D

   Poista
 5. Kivan näköisiä hernepusseja!

  Mutta noista brion kärryistä. Ne on ihan mahtava kapistus! Tirppakin ensi alkuun, hyvin haparoiden, tallusti eteenpäin kärryn kanssa. Seuraava vaihe oli, että niillä huristeltiin kovaa kyytiä ja huudettiin puolen minuutin välein apuun, kun sohva/seinä/rattaat tms. oli tullut esteeksi. Nyt uusin vaihe on, että niihin pitää mennä istumaan ja äidin tai isin lykätä arvon leidiä ympäri asuntoa.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!