keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kasvua

Kuka ihme käy vaihtamassa miun vauvaa koko ajan suurempaan?  Eilen käytiin Ellun kanssa neuvolassa (10kk). Tyttö on nyt 75 cm pitkä (!!) ja painoi karvan verran alle kahdeksan kiloa. Pinsettiote ole hieno, kuulo kunnossa, taidot tulleet ajallaan ja nyt pitäisi sitten käydä maistattamaan hapanmaitotuotteita - olen nyt odotellut sen kanssa ihan kunnolla, että on sitten selvää, että mahdolliset oireet tulevat maitotuotteista eivätkä ole mikään ripulin uusintahyökkäys.


Tänään oltiin avoimessa päiväkodissa, olemme nyt nelisen kuukautta käyneet keskiviikkoisin vauvapäivässä. Tänään paikalla oli paljon uusia vauvoja, jotka ihan oikeasti olivat vauvoja - ikä vaihteli neljästä kuukaudesta seitsemään, ja aika pitkään porukan pienimpänä pysynyt Ellu alkoi miunkin silmissä näyttää hurjan isolta noustessaan peilejä vasten pystyyn ja kävellessään sivuttain penkistä kiinni pitäen.


Kotonakin tyttö on ollut nohevana: tänään aamulla Ellu "auttoi" tiskikoneen tyhjentämisessä ja otti koneesta pois kattilankannen. Taputettuaan sitä vähän aikaa kädellä hän vilkaisi tiskikoneeseen ja kurotti sieltä ison lusikan. Sillä hän sitten tyytyväisen näköisenä hakkasi pitkään kattilankantta. Äiti oli ylpeä. <3 

Jonkinlainen kasvuetappi on myös se, että mie en enää ole vanhempainvapaalainen enkä vuosilomalla vaan hoitovapaalla virallisesti tästä päivästä eteenpäin. Kelakin muisti sen kunniaksi kotihoidontukipäätöksellä, ja olisi kylä tehnyt mieli luulla, että tänään on Runebergin päivän sijasta aprillipäivä. :PIhanaa Runebergin päivää (syökää torttuja - tai jos ette tykkää niistä, niin vaikka suklaata)! ;) 

12 kommenttia:

 1. Jotenkin niin pystyn kuvitteleen ton tiskikone hetken... <3 Niin ne vaan kasvaa, mun mielestä mun kummityttökin vasta synty, ja on jo yli 3v :D Joka kerta jotenkin ihan järkyttyy miten iso tyttö se jo on... että kuinka hurjalta se tuntuu sitten kun se on oma muksu... jaiks! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta on se vaan ihme, että lapset kasvaa, mutta me ei vaan muututa mihinkään. ;)

   Poista
 2. Niin ihania nuo pienet, kun keksivät kaikkea uutta! Ja muutenkin. =) Mä taidan ottaa suklaata, kun en tortuista välitä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin jäi tortut syömättä, vaikka ihan hyviä ne olisivat olleet. :D

   Tuo uuden oppimisen seuraaminen on kyllä uskomattoman hienoa!

   Poista
 3. Ihana ihana Ellu!! Neiti näyttää seistessään jo niiiiiiiin isolta tytöltä! Haikeeta.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Miusta muutos oli jo valtaisa kun Ellu alkoi istumaan, puhumattakaan tuosta seisomisesta.

   Poista
 4. Voi ihana neiti!!! Meidän herra oli saman mittainen 10kk neuvolassa :) Teillä on siis tosi pitkä tyttö. Meidän herralla taas kasvuvauhti hidastunut tosi paljon (niin kuin kuuluukin kyllä). Poju on vaan kaks kiloa painavampi :D :D Meidän ihana muru.

  Ihana seurata teidän Ellun menoa ja kasvua <3

  Ihanaa Runebergin päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu on vähän höyhensarjalainen. :D

   Ja ehkä ihan hyvä, että vähän alkaa tahti hidastua, vararikko voisi muuten kolkutella pieneksi jäävien vaatteiden kanssa!

   Poista
 5. Ellu on kohta missin mitoissa :)

  Terkkuja pikkuselle! Ja J:lle kanssa, ettei sille tule paha mieli :D

  Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sukkahousumannekiini voi sitten viedä miljoonatuloillaan äidit, iskät ja kummit etelänlomalle! ;)

   Poista
 6. Ihana Ellu! <3

  Kyllä noissa pienissä huomaa eron niin selvästi. Oma 10kk vauva voi näyttää "jättiläiseltä" siihen 4kk verrattuna. Niin paljon tapahtuu ensimmäisen vuoden aikana ja pienet kasvaa liian kovaa vauhtia isoks.

  Mä en tehny torttuja joten tyydyn mielelläni siihen suklaaseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä silloin Ellun ollessa parikuinen uskonut, että tää eka vuosi oikeasti menisi tällaista vauhtia ja lapsi siinä sivussa kasvaisi ja muuttuisi näin paljon. Huoh, kohtahan se kävelee... Ja puhuu... Byääh!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!