torstai 27. helmikuuta 2014

Mekkohaaste


Sain Lauralta Heinässä heiluvassa -blogista haasteen esitellä Ellun mekot. Juuri samana aamuna olin vakuuttanut kaverille, että voi voi, Ellulla ei oikein ole nyt mekkoja kun tytön kilometrisäärillä pari koon 80 mekkoakin on jo tunikan mitoissa. Mutta olihan niitä!

Ellu käyttää nyt vaatekokoja 74 ja 80, mutta mekoissa koko on se 80 tai 86 jotta mekko olisi selkästi mekko eikä tunika. Pitkäkinttuinen tyttö siis! Kuvasin nyt ne mekot, jotka meillä ovat tällä hetkellä käytössä.

Olen itsekin hame- ja mekkoihmisiä joten puen Ellun usein ihan arkisena kotipäivänäkin mekkoon.  Itse huomaan suosivani tytön vaatteissa, myös mekoissa, lilaa ja sinistä, miusta ne sopivat Ellulle hyvin. Itse olen päässyt ostamaan Ellulle aika vähän mekkoja, pieni tyttö kun saa niitä aika usein lahjaksi. Jos kuitenkin olen itse mekkokaupoilla, suosin yksivärisiä ihanuuksia joihin voi helposti yhdistellä erivärisiä sukkahousuja ja paitoja, tai sitten reipasta, tasaista kuviota. Kuten omissakin vaatteissani, pidän Ellun tamineissakin selkeydestä: yksi kiva juttu, vyö, tasku, kuvio tai malli riittää.

Kauniita lahjamekkoja
Punainen on kaunis väri, mutta joulun lisäksi en oikein ole osannut pitää sitä Ellulla muuten kuin kuvioina tai housuissa. Se johtuu varmaan siitä, ettei tytöllä oikein vielä ole ollut tukkaa? Vahva punainen kaipaisi miusta kaveriksi niitä hiuksia. Onneksi niitä nyt alkaa olla, niin voin alkaa käyttämään tytöllä tuota vasemmanlaitimmaista joululahjamekkoa. Naperonutun leijonamekko on mummilta, jouluna käytetty ruutumekko mummilta ja kummilta.

Ihania itsetehtyjä

Suvusta löytyy käsityöihmisiä ja Ellulla on koko ikänsä ollut jotain lahjaksisaatua ja itsetehtyä vaatevarastossa. Nyt sopivan kokoisia ovat tädiltä saatu college-kankainen mekko, mummin tekemä Unikko-mekko ja miun kummitädin neuloma mekko. Olen myynyt Ellun pieneksi jääneitä vaatteita aika rankalla kädellä, mutta läheisten itsetekemät vaatteet olen rakkaudella säästänyt. Niillä on tunnearvoa ihan eri lailla.

Äidin ompeluharjoitukset

Miun tekemiä mekkoja Ellulla on tällä hetkellä sopivankokoisena kaksi: ja hauska sattuma, ne sattuvat olemaan ensimmäisenä ja viimeisimpänä ompelemani mekot,  jopa vielä aika samoissa väreissä! Ihan kiva huomata, että taidot ovat ainakin hiukan kehittyneet.

ja äidin mekkokaupat

Tulevaisuudessa aion mekko-ostoksilla panostaa noihin valmiiksi hihallisiin mekkoihin niin vältyn bodyn/paidan mätsäämisongelmilta (kyllä, mie tosiaan mätsään niitä!) Hihallisia mekkoja meillä on tähän saakka ollut todella vähän, tunikoita sitten onkin. Nämä kolme ovat omia ostoksiani, reunimmaiset kirpparilta ja keskimmäinen on HM:stä, oikeasti 92 kokoinen tunika mutta meille oikein passeli mekko.

Ylimmässä kuvassa oleva mekko/tunika on ollut miulla itsellänikin päällä taaperona, se on muistaakseni tätini ompelema. Ellu käytti sitä kesällä mekkona ja nyt toivon, että saisin siitä likalle paidan ensiviikkoisiin synttärijuhliin - mekossa on niin ihana kangas ja kaunis väri, että haluaisin käyttää sen tytöllä napapaidaksi asti. ;)

Mekkojenesittelyhaaste kuuluu laittaa eteenpäin, joten välitetäänpä se nyt vaikkapa kolmelle pienen tytön äidille - johan se naistenpäiväkin on kohta, joten tämähän on aika ajankohtainen haaste! (Ja kuten miun haasteenjaossa aina, kaikki muutkin tyttöjen äidit saavat halutessaan napata tämän! :) )


jk. Olin avoimessa päiväkodissa hame päällä tällä viikolla. Kerroin sitten miehelle illalla, kuinka eräs brittiäiti oli ihastellut, että "oooh, you look so smart today!" Mies halusi tietää, olinko muistuttanut Smart-autoa: pieni, leveäperäinen ja vetäisee sisuksiinsa ainakin kaksi ihmistä. Jesh.

10 kommenttia:

 1. Oi onhan sielä mekkoja vaikka kuinka paljon! :)

  Kiitos haasteesta. :) Koitan sen toteuttaa, vaikka meidän pikku S:n vaatekaapissa onkin tällä hetkellä liian vähän mekkoja, kun juuri niin moni jäi pieneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan noita, yllätys kyllä! En ollutkaan muistanut, että Ellu sai noin monta joululahjaksi!

   Poista
 2. Onpa sieviä mekkoja. Mustakin on pikkuhiljaa kuoriutumassa mekko tyttö, ihme ja kumma, kollareiden ja tuulihousujen aikako muka ohi? ;D Johan sitä 24v melkein kesti :D Tai sitten tää on joku hetken hairahdus ja palaan kohta taas tuttuun löhäpökä linjaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, jos se on jokin hormonijuttu? :D Mutta etkös sie joskus haikaillut, että olisi kiva olla naisellisempi? Mekossa sitä ainakin on!

   Poista
 3. Ihania mekkoja!
  Tästä postauksesta löytyy yksi niistä painavimmista syistä, miksi olisin vielä itse valmis harkitsemaan kolmatta lasta! :D MEKOT! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten olisit kolmen pojan äiti. :D

   Mekot on kyllä ihania. Tytön juhlapukeminenkin on niin helppoa: jokin mekko vain päälle...

   Poista
 4. Pointsit miehelle! :-D :-D :-D

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Niinpä! Tästä eteenpäin repeän aina nauramaan, kun brittiäiti päättää olla miulle kohtelias!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!