torstai 6. helmikuuta 2014

"Mennääks metsään?"


 Ellu tykkäisi nukkua ensimmäiset kaksista päiväunistaan (silloin siis, kun vielä nukkuu kahdet unet) ennen lounasta, mutta tänään halusin vähän lykätä päiväunirytmiä iltapäivällä olevan autoreissun takia. Vähän ennen väsykitinän odotettua alkamista pistin tytön pulkkaan ja lähdimme pienelle metsäkävelylle.

Asumme varmaan virallisesti lähiössä, tosin kiinteistövälittäjien mukaan tämä on "yliopistokaupunginosa" ja "arvostettu asuinalue". Nettikeskusteluissa tämä kaupungin kolkka tunnetaan juoppojen ja opiskelijabilettäjien paratiisina, mutta ei sitä kyllä uskoisi meidän pikkupihalla eikä kahdenkymmenen metrin päässä aukeavalla metsäalueella.

Yleensä metsäilemme Ellun kanssa tyttö manducassa keikkuen, mutta pulkasta näkee niin paljon paremmin (eikä siinä ala nukuttaa niin helposti kuin manducassa ;) ). Ellu jutteli puille, pensaille ja yritti tumpullaan tutkia lumikasoja. Ja tietysti pienet mäet ja töyssyt saivat aikaan ihastunutta kiljahtelua. 

Pitäisi tosiaan viedä Ellu metsään useammin silloin, kun tyttö on valveilla. Metsäympäristössä peuhaaminen ja tutkiminen parantaa tasapainoaistia ja vastustuskykyä, kehittää mielikuvitusta ja lapsen luontosuhdetta. Liikkuminen ja raitis ilma taas parantavat niin ruokahalua kuin unenlaatuakin. Ja onhan luonnolla ja sen seuraamisella paitsi meihin aikuisiin, myös lapsiin rauhoittava vaikutus - ja jotenkin haluaisin uskoa, että on elämys olla noin pieni isojen puiden keskellä, ja silti pärjätä.


 Muistatteko muuten Hugo-peikon ja tämän "Mennääks metsään" -huutelut?  Tai tunnistaako joku omasta lapsuudestaan Ellun hatun, Fredriksonin nauhalakin? Näitä tehdään nykyään uudistuotantona, mutta Ellun lakki on ihan oikeasti miun vanha. Hiukan kasvunvaraa vielä, mutta villaisen kypärämyssyn kanssa se ei niin haittaa.


Kotiin päästyä keinuttiin vielä hetki pihalla: loppuvaiheessa asento alkoi kyllä jo olla aika väsynyt. Sisälle tultua Ellu kuitenkin piristyi ja söi jättiannoksen lounasta ennen päiväunia. Näyttää siis siltä, että ainakin osa automatkasta menee toisia päiväunia torkkuen, jes!

18 kommenttia:

 1. Hahaha Hugo <3

  voi ihanaa kun Ellulla on siun vanhoja juttuja . Miun vanhat vaatteet on pikkusiskot käyttäneet puhki :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miullakin on kaksi pikkusiskoa, joten ei miunkaan vanhoja tamineita ole liikoja säästynyt. Ihmeen kestävä hattu siis. :D

   Poista
 2. Ihania kuvia :)

  Meillä Pimu viihtyy pulkassa aika vaihtelevalla menestyksellä. Varsinkin jos pulkka pysähtyy hetkeks niin auta armias.. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä riittää vielä sitä jännitystä paikallaan olossakin, pulkkailukelit kun alkoi täällä vasta. :D

   Poista
 3. kivan näköinen haalari

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivan näköisen lisäksi myös tosi hyvä, sopivan lämmin perustalvisäähän. :)

   Poista
 4. Ihana metsäretki teillä ollut! :) Meidän tulee Pikku-E:n kanssa oltua useimmin vain tuossa omalla pihalla. Metsää kyllä läheltä löytyy, mutta se on paikoitellen asutettua, joten sinne ei viitsi mennä haahuilemaan :D Oma piha on onneksi riittänyt tähän asti.

  Itse asuin lapsena maalla ja sain ihan vapaasti vaeltaa pikkumetsissä ja siellä tuli usein talutettua koiraa ja juostua kissan perässä. Ja vaikka tunsin ne metsät kuin omat taskuni, niin ne olivat silti aina yhtä jännittäviä paikkoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin olen maalaislapsi ja vähän harmittaa, että Ellusta ei sellaista tule. Onneksi täältäkin löytyy pieniä metsiä eikä papan luokse keskelle "korpea" ole kauhean pitkä matka.

   Poista
 5. Me asutaan ihan metsän keskellä, mutta aina tulee mentyä vain teitä pitkin.. Pitääpäs joku päivä ottaakin pulkka alle ja lähteä metsään pulkan ja koirien kanssa, hieman erilainen ulkoilu! :) Ihanan söpö neiti teillä. Ja tuo hattu on kyllä ihana! Ja oikein kestävä, jos on noin hyvänä pysynyt pitkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on kaksi koiraa ja päätin, että pitää ostaa se oikeasti juoksemiseen tarkoitettu vyö näitä pulkkareissuja varten, pulkka+hihnat ei ole kovin näppärä yhdistelmä. :P

   Poista
 6. Ulkoretket on ihan parhaita! Meidänkin neiti rakastaa pulkassa istumista ja lauleskelee kyydissä istuen. Mitä kovempaa mennään, sitä leveämpi hymy ja äänekkäämpi laulu :D

  Suunnittelin lauantaille koko perheen metsäretkeä, mutta nyt luvataan sadetta....nyyh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana pieni laulelija. ♥

   Toivottavasti lunta nyt riittäisi vielä kuukauden, sitten saisi tulla kevät n. yhdessä yössä. :D

   Poista
 7. Ihana pulkkaretki! Ens talvena päästään mekin Lilianin kanssa pulkkailemaan :)

  VastaaPoista
 8. Kyllä muistan Hugo-peikon. :)
  Muksuna tuli paljon leikittyä metsässä. Rakennettiin majoja ja oltiin arteen piilotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo ♥

   Ja majaleikit olivat ihan parhaita! Ellu ei varmaan ymmärtäisi jos tekisin tytölle nyt risumajan...

   Poista
 9. Voih, Hugo on ihana! Miä niin tykkäsin siitä pienenä! :) Ja kyllä tuo hattukin on tutun näköinen.. Olisikohan meidänkin äidillä moinen vielä tallessa.. Uskoisin :) Ja vaikka tuo kaupunginosa tunnetaankin vähä ns. pahamaineisempana, niin miusta se oli sangen mukavaa aluetta. Ihanat metsät vieressä ja koirien kanssa oli helppo mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun se viereinen on pahamaineinen, meidän oma on korkeintaan hiukan turhan menevä. ;)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!