tiistai 4. helmikuuta 2014

Reissua odotellessa


Kuva lainattu täältä

No vihdoinkin saa hehkuttaa, me päästään kesällä etelään!

Tämä postaushan käväisi täällä jo kerran aiemmin. Pitkään haikailtu etelän reissu oli vihdoin varattu, jee. Ehdin intoilla jo täälläkin, kunnes puhelin piippasi yhdeltä matkalaiselta perumisvaroituksen. Onneksi homma kuitenkin järjestyi ja nyt voidaan taas intoilla, että jes, me päästään matkalle!

 Alkusuunnitelmana oli lähteä keväällä Kanarialle, mutta loppujen lopuksi matkalle olemme nyt sitten lähdössä minä, mies, Ellu, mummi ja Ellun T.-kummi. Matkakohteesta ja ajankohdasta käytiin uusintakeskustelut, ja niinpä meidän lapsiperheen ensimmäinen lomareissu on heinäkuussa ja suuntautuu tadadaadadaa, Bulgariaan!

(Ja unohtakaas nyt kaikki Matkaoppaat ja katsokaa vaikka tätä kuvaa:)Meidän reissuporukasta jokainen aikuinen on käynyt Bulgariassa aiemminkin, Kultahietikolla, joka oli aikamoinen turistirysä. Vannoimme miehen kanssa, että keskenämme emme lähde sinne enää ikinä (meillä oli kamalan tylsä viikko, josta voi lukea täältä), mutta että lapsen kanssa tai hyvällä porukalla sitä voisi vielä harkita. Bulgarian ilmasto on kuitenkin mukava, lämmin mutta ei paahtavan kuuma kesälläkään ja lentoaika on lyhyehkö, kolmisen tuntia.

Bilemestojen sijaan majoitumme tällä kertaa Nessebariin, joka on ihan oikea vanha kaupunki eikä kommunistihallinnon aikana puolueen lellikeille rakennettu rantalomakohde. (Mutta jos menojalkaa alkaa kutittaa, niin viidentoista minuutin päässä, Sunny Beachilla, voi käydä kokemassa Matkaoppaiden tunnelmaa!)


Miulle oli henkilökohtaisesti ihan sama, mihin matkustamme, kunhan lentomatka pysyisi korkeintaan viidessä tunnissa Ellun takia. Odotan lomalta leppoisaa yhdessäoloa, ehkä hiukan ostoksia, leppoisaa mieltä ja sitä, että ruuanlaitto jää Ellun iltapalan kaivamiseen matkalaukusta. Vaadin nimittäin all inclusive-majoituksen. Ehkä hiukan persoonatonta, mutta iltakänkän ja virkeinä hetkinään aikamoisen vilkkaan tytön kanssa niiiin helppoa. Ja saahan sitä sitten käydä muuallakin syömässä, jos alkaa kyllästyttää. Miehen kanssa olemme aiemmilla Turkin lomilla löllötelleet all inclusivessa ja meille se on ollut sopiva rentoilumuoto.
 
On ihanaa päästä näkemään, mitä Ellu pitää esimerkiksi merestä, rannasta ja ihan erilaisesta ympäristöstä (ainakin nyt vaikuttaa siltä, että hän tulee tykkäämään), mutta yhtä ihanaa on se, että meitä lähtee matkaan vauva ja neljä vauvanhoitotaitoista ja -haluista aikuista. Varmasti kuljetaan yhtenäkin porukkana mutta myös erilaisilla kokoonpanoilla. Miekin siis saanen joskus torkkua hetken aurinkotuolissa tai ehkä pääsen jonkun kanssa vaikka vaatekauppaan ilman tyttömurua. Oih.

Kuvat lainattu täältä 

4 kommenttia:

 1. Nessebar on hyvä valinta, kaunista aluetta ja rauhallisempaa kun Sunny Beachilla:) Ihanaa kun pääsette lomailemaan ja rentoutumaan! Kesä on jo ihan kohta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eihän tässä enää ole kuin viitisen kuukautta reissuun. :D Onneksi se kesä (toivottavasti!) on täällä jo parin kuukauden päästä!

   Poista
 2. Tää oli mennyt multa ihan ohi.
  Ihanaa kun pääsette reissuun. :)
  Ja on kyllä kiva kun mukaan lähtee myös innokkaita lapsenlikkoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa, vaikka vähän tiedostan, että taaperoperheen lomasta voi olla lomafiilis kaukana. :D Onneksi tosiaan lähtee useampi käsipari, saa ehkä välillä hiukan hengähtää.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!