maanantai 17. helmikuuta 2014

Täytekakku vartissa

Täytekakku, alusta loppuun, viidessätoista minuutissa. Ihan itse, ei mistään kaupan valmispohjista.

Taustaa sen verran, että mie en ole mikään jauhopeukalo. Olen viitisen kertaa elämässäni yrittänyt tehdä täytekakkupohjaa, epäonnistuen surkeasti. Tämä oli miun elämän onnistunein kakkupohja, mutta ei se kyllä ihan vedä vertoja mieheni vaivalla vatkaamalle ja taidolla leikkaamalle täytekakkupohjalle. Mutta hei, tämä syntyi viidessätoista minuutissa, koristeluineen päivineen,  ja oli oikein hyvää.


Kakkupohja tehdään siis mikrossa. Idean sain täältä - mie en omista ohjeessa käytettyä Tupperin MicroPlus -kannua, mutta järkeilin, että kai sitä nyt jonkinlainen pikakakku syntyy missä vain korkeareunaisemmassa mikronkestävässä astiassa. Itse käytin uunivuokaa, joka tuli taikinasta puolilleen - se oli ihan hyvä vara, koska mikrosta otettaessa vuoka oli aivan täynnä. Kulhon alle varmuuden vuoksi laittamalleni lautaselle ei ollut kuitenkaan tipahdellut kakkua.

Tuolla linkin takana olevassa ohjeessa munat ja sokeri vaahdotetaan, ja sillä varmasti saa aikaiseksi ihanan kevyen pohjan. Jos aavistuksen tiivimpi kakku ei haittaa, niin voi tehdä niin kuin mie ja vain sekoittaa ainekset voimalla sekaisin.


Kakkupohja mikroaaltouunissa (kahdeksalle)

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoa
0,5 dl perunajauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
30g voita (n. 1/3 dl öljyä)
1 dl vettä
(tilkka sitruunamehua) 


Voitele uunivuoka kevyesti. 

Sekoita munat ja sokeri keskenään vuoassa. Lisää kuivat aineet (sekoita leivinjauhe jauhoihin) ja sekoita. 

Sulata voi (tai käytä öljyä) ja lisää se ja vesi (ja mahdollinen sitruunamehu) taikinaan. Lämpötilalla ei ole väliä. Sekoita taas.

Nosta vuoka mikroon ja kypsellä 4 min puolella teholla ilman kantta (jos mikrosi on heikkotehoisempi, laita hiukan enemmän tehoa). Käännä vuokaa puoli kierrosta jos mikrossa ei ole pyörivää alustaa. Kypsennä vielä kolme minuuttia täydellä teholla. 

Ja tadaa, kakkupohja on valmis! Lopputulos on hiukan pesusienimäinen, mutta leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta reippaasti. Täytä (itse käytin limecurdia ja tuorejuusto-rahka-limecurd -sekoitusta) ja koristele.


10 kommenttia:

  1. Hihi, näin ton otsikon niin olin ihan varma että tähän sisältyy joku huijaus tai juju, mutta ei! :D Aikamoista!
    Mä en ole koskaan saanut aikaiseksi tehdä täytekakkua.. oon kyllä kokeillut juustokakkuja yms. mutta ihan oikeaa täytekakkua en ole ikänä tehnyt.. edes kaupan pohjasta :D Pitäisköhän kokeilla? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustokakulla pääsee kyllä pitkälle tässä elämässä, niitä miekin teen ja jäyän yleensä kakut muille. :D

      Poista
  2. Tuota täytyy kokeilla. Minulla on kyllä hyvä kakkupohjaresepti, mutta tuo nopeus kiinnostaa.

    Vakkari

    VastaaPoista
  3. Voi vitsi, jännä! Meillä ei oo mikroa, mutta pitää kyllä vinkata ohjetta muille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikro on ihmeellinen vehje!

      Hih, mie en enää osaisi pyörittää arkea ilman sitä. :D

      Poista
  4. Hyvältä näyttää. :)
    Eipä oo kyllä käynyt edes mielessä, että kakkupohjan vois tehdä mikrossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie olen tehnyt mikromuffineja niin järkeilin, että varmasti joku on joskus tehnyt todella ison muffinin! :D

      Poista
  5. Älä välitä, vaikkei pohja aina onnistuisikaan! Meillä äiti tekee aina kaltevia kakkuja ja miä oon nähtävästi oppinu tekee saman perässä.. En tiijä missä menee vikaan, vaikka tekee ohjeen mukaan. Ehkä miulla on vaa ollu nii hyvä opettaja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miun omasta tulee aina ihan lättänä, enemmänkin piirakkapohja kuin täytekakun perusta. :D

      Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!