lauantai 15. helmikuuta 2014

Terveempää elämää - välikurkistus

Teimme miehen kanssa uudenvuodenlupauksen elää tänä  vuonna terveempää elämää vaihtuvin kuukausiteemoin. Tammikuussa elimme karkittomasti ja tipattomasti, ja tässä kuussa tavoitteena olisi panostaa hampaiden hoitoon ja veden juomiseen.


Tammikuun karkittomuus ja alkoholittomuus sujui hyvin. Alkoholia ei nyt muutenkaan käytetä meillä kovinkaan paljon, joten väkijuomien kaappiin tai kauppaan jättäminen ei nyt ollut kummoinen juttu. Karkittomuus sen sijaan oli - vaikka olemme viime kuukausina yrittäneet rajoittaa herkkujen syönnin yhteen päivään viikossa, niin ei kuukausi ihan helppo ollut. Olemme miehen kanssa kumpikin kamalia sokerihiiriä ja huokailimme monta kertaa, että "tekisi mieli jotain hyvää". Sisulla niistä tilanteista kuitenkin pääsi yli.

Kerran retkahdimme, mummin takia (aina pitää syyttää jotakuta!). Ellua hoitamaan tullut mummi oli tuonut laivareissulta ihanan erikoissuklaalevyn, jota tietysti oli pakko maistaa ja saunan jälkeen puolitin mummin kanssa yhden siiderin. Nooh, eihän se olisi lakko eikä mikään, jos ei kerran retkahtaisi!

Karkiton kuukausi oli hyvä juttu, se auttoi pääsemään makeakoukusta ja vahvisti itsekuria. Olen aina kuvitellut, etten pysty olemaan avaattoman suklaarasian tai muun herkun kanssa kotona, mutta niin vaan pystyin! Ja kun kuukausi loppui, emme rynnänneet karkkihyllylle vaan jatkoimme kivuttomasti Herkkupäivä kerran viikossa -tapaamme.

Sain ystävänpäivätikkarin ♥

Tässä kuussa luvattiin sitten hoitaa niitä hampaita. Kehtaanko edes tunnustaa, että olen ehkä maailman huonoin hammaslangan käyttäjä? Olen nyt yrittänyt panostaa siihen, mutta yh, se on niin tylsää touhua... Mies puolestaan kävi hammaslääkärissä monen vuoden tauon jälkeen.


Hampaiden osuus on hoidettu, mutta veden juomisen lisääminen on yllättävän vaikeaa! Helsingin reissulta ostin itselleni Lifefactoryn juomapullon (miehellä olikin sellainen jo ennestään) ja se on ollut ihan loistava vedenjuonnin lisääjä. Lasisesta pullosta vesi maistuu ihanan raikkaalta ja pullosta vettä tulee juotua paljon tehokkaammin kuin lasista ja hanasta. Olo on ollut pirteämpi ja haluaisin ajatella, että ihokin on jotenkin paremmassa kunnossa.

Mites teidän muiden mahdolliset uudenvuodenlupaukset? Oletteko pysyneet niissä? :)

10 kommenttia:

 1. Hyvä te ! :)
  Mulla toi vedenjuonti kuittaantuu hyvin sillä, että pöydällä on koko päivän 2l vesikannu, aina sitten ohi kulkiessa hörppään siitä, helposti tulee se tyhjennettyä pari kertaa päivässä :) Hammaslankaa pitäis munkin käyttää, on niin ahtaas hammasvälit, mutta se on tosiaan maailman tylsintä touhua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miullakin on ahtaat hammasvälit, ja herkät ikenet, yyh...

   Tuo on totta, vettä tulee niin paljon helpommin juotua kun se on jossain näkyvillä eikä hanassa!

   Poista
 2. Miten sen hammaslangan käyttäminen voikin olla niin vaikeeta? Itsekin usein yritän aloittaa, mutta ei niin ei. Se on jotenkin niin typerää ja inhottavaa. Tosin ei se hammaskiven poistokaan mitään herkkua ole.. Raskaana ollessa tuli juotua tosi paljon vettä, mutta nykyään kyllä vähemmän. Pitäisi tsempata! Vau minkä lakon olette pitäneet! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin mutisen itsekseni, ettei esi-isätkään hammaslankaa käyttäneet..

   Ja kiitos, olen itsekin vaikuttunut meidän lakosta!

   Poista
 3. Veden juonti pullosta on kyllä jostain syystä "helpompaa" kuin lasista. Itsekin olen nykyään ottanut aamulla 0,5l vesipullon töihin mukaan, siitä tulee hörpittyä pitkin päivää. Lasia ei tulisi täytettyä yhtä ahkerasti, eikä työpäivän nesteeksi jää pelkkä kahvi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... ja kahvikin vielä poistaa nestetyä enemmän kuin tuo sitä. :P Tuttu tilanne omista töistä!

   Poista
 4. Helmikuu on minulla karkiton kuukausi ja hyvin sujuu! Yritän myös joka kuussa lukea vähintään yhden kirjan elvyttääkeseni vanhan lukuharrastukseni. (:
  Minunkin on tosi vaikea käyttää hammaslankaa. Se on tosiaan niin vietävän tylsää. Kovasti aina yritän ja hetken jaksankin kunnes se taas unohtuu. Vedenjuonti sujuu hyvin sellaisina päivinä kun olen töissä tai koulussa, mutta kotona unohdan sen helposti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno tuo lukutavoite! Miekin olen nyt yrittänyt lukea enemmän kun srhän on ihanaa, pitäisi vain aina välillä käydä lainaamassa sitä lukemista.

   Poista
 5. Minä en edes yrittänyt tehdä mitään uudenvuodenlupauksia, lipsuisin niistä kuitenkin.. :D

  Tuo riittävä vedenjuominen on tosiaan yllättävän vaikeaa. Pidän aina jääkaapissa maustettua kivennäisvettä (tai sitten vaan täytän pullon tavallisella vedellä) ja yritän huolehtia, että se tulee päivän aikana juotua.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!