sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Vauvavapaa viikonloppu


Tänä aamuna mie heräsin hotellin pehmeästä sängystä, Helsingin keskustan nurkalta. Ellu heräsi mummin luona matkasängystä.

Miehen synttäreiden kunniaksi otettiin pieni irtiotto arjesta ja toteutettiin se, mistä niin kovasti haaveiltiin Ellun ollessa parin kuukauden ikäinen: aikuisten päivästä ja illasta, ja erityisesti kunnollisista yöunista. Ellu on on maailman ihanin pieni tytär ja meillä on todella mukavaa koko perheen voimin, mutta tämä oli oikein hyvä kokemus meille kaikille.


Pääsimme mummilta näppärästi lauantaina junalla Helsiinkin. Kävimme Fazerin brunssilla ja kiertelimme kaupungilla. Vaatekauppojen lisäksi ihastelimme oikeastaan jokaista tuotetta Granitissa ja haaveilimme siitä ihan omasta kodista, johon oikeasti tarvitsisi hankkia valaisimia, naulakoita ja muuta ihanaa. Nyt tyydyimme piparkakkumuottoihin ja jääkaappimagneetteihin, kun niille nykyisessä kodissamme on a) tilaa ja b) tarvetta.

Illalla piipahdimme Teerenpelissä yhdellä ja nostalgisoimme Cantina Westin onnenpyörän (= tolkuttoman iso annos kaikenlaista melkein terveellistä) ääressä. Kolme vuotta sitten olimme edellisen kerran yötä Helsingissä ja kävimme silloin syömässä tuon saman kimppa-annoksen. En muistanutkaan, että se oli noin valtava...


Hotellina meillä oli Glo Hotel Art, joka oli kyllä kaunis ja uskomattoman rauhallinen. Nukuimme kuin pienet tukit ihanan pehmeässä moottorisängyssä - heräten kumpikin pirteinä klo 7.10. "Juu, mennään nukkumaan hotelliin niin saadaan nukkua oikein pitkään...."

Hotelliaamiaisen jälkeen ehdimme vielä tehdä aamupäiväkävelyn keskustassa. Takaisin Ellun luona olimme puolen päivän jälkeen, junassa alkoi jo vähän tulla ikävä. Ellu oli onnellinen nähdessään meidät, mutta häneen ei ikävä ollut tainnut vielä iskeä.


Meillä oli onnistunut reissu ja Ellulla, mummilla ja kummilla oli sujunut uskomattoman hienosti. Ja miksei olisi sujunut: hoitopaikka ja -hoitaja olivat tuttuja ja turvallisia, ja Ellu on aika rento tapaus ja suhtautuu avoimesti uusiin juttuihin, kunhan ruokarytmi ja esimerkiksi unikaverit pysyvät suht samoina. Joku jättää lapsensa ensimmäistä kertaa yöhoitoon kaksikuisena, toinen puolivuotiaana, toinen eskari-iässä, meillä Ellu oli hiukan yli kymmenkuinen. Jokainen tavallaan - mutta jos siulla/teillä on mahdollisuus ja tarve turvalliselle yöhoidolle niin siitä vaan, ihan sama, mitä muut sanovat tai ajattelevat, ja jos ei ole niin, älkää ottako paineita vaikka ympäristö kuinka painostaisi.

Puhuimme miehen kanssa, että emme me oikeasti tarvitsisi "parisuhdeaikaamme" hotelliöitä tai ravintolaillallisia, meillle riittäisi löllöttely kotona ja vaikka reipas iltalenkki ilman vauvaa silloin tällöin.Olisi myös hienoa vaikka siivota Ellun ollessa pari tuntia hoidossa, tai extremenä nukkua se yö omassa sängyssä ilman, että Ellu nukkuu viereisessä huoneessa. Mummi vain asuu sen verran kaukana, ettei tuollaisia muutaman tunnin hoitokeikkoja oikein voi järjestää. Nautimme kyllä "perheajastakin" mielettömästi, Ellun ehdoilla, mutta oli mukavaa ja helppoa tehdä asioita välillä ilman tyttöäkin.

Että kiitos mummi, kiitos kulta, kiitos T.-kummi ja kiitos Ellu-muru - meillä oli kivaa ja tällä jaksaa oikein hyvin taas pitkän tovin. :)

20 kommenttia:

 1. Voi kuulostaa ihanalta teidänkin vauvavapaa ilta!
  Itekin oon käyny tuolla Glo Hotel Artissa ja tykkäsin kyllä tosi paljon! Ja ei mikään överi kallis, mutta silti luxus aamiainen ja uudet design huoneet jne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoneet olivat kyllä tyylikkäät ja todella siistit! Mieli rentoutui. :) Ja sängyt olivat ihan parhaat!

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä. :) Ihanaa kun saitte viettää aikaa yhdessä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva irtiotto, kun kumpikaan ei yrittänyt salaa miettiä töitä, siivoamista tai muuta arkista. :D

   Poista
 3. Olipas rennon ja mukavan kuuloinen Helsinki-visiitti! Hotelli näyttää tosi hienolta ja vähän erilaiselta kuin hotellit yleensä, siitä siis plussaa. Ja vau, kun sä olet kauniin näköinen tuossa viimeisessä kuvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin tykkään kun hotelli on vähän erilainen, lempparini on Katajanokan vanhasta vankilasta tehty hotelli, sielläkin oli hienoa.

   Oi, kiitos kehuista!

   Poista
 4. Kuulosti hauskalta. Itse saimme ainokaisemme aika myöhään ja pitkän odotuksen jälkeen. Emme kauheasti kaivanneet vauvavapaita viikonloppuja, koska niitä oli meillä ollut jo niin monta vuotta. Mutta jos olisimme saaneet vauvan nuorena niin tuollainen viikonloppu Helsingissä olisi ollut varmaan kiva.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin ehti ennen Ellua olla monta yhteistä reissua ja kokemusta, joten ei ole sellainen olo, että jäisimme nyt lapsiperheellisinä jostain paitsi. Kivaa vaihtelua tämä kyllä silti oli.

   Poista
 5. Kuullostaa niin ihanalta, mukavaa että saitte tämmöisen pienen hetken vain teille :) Jaksaa taas arjessakin varmasti ihan eri lailla!

  Ja hei, olet ihan uskomattoman nätti tuossa viimeisessä kuvassa ja ah niin ihanat sinun hiukset<3

  VastaaPoista
 6. Ihana viikonloppu ollut teillä! Meillä Pikku-E oli melkein 2-vuotta ollessaan ensimmäistä kertaa yökylässä mummulassa. Oli outoa nukkua kotona, kun poika ei ollut siellä omassa huoneessaan. Mutta ihan virkistävää vaihtelua se oli :) Sen verran rento ja mielestäni helppokin tapaus tuo meidän poika, ettei tuollainen pojan yökyläily säännöllisenä ole mitenkään tarpeellista, mutta sillon tällöin se on ihan mukavaa vaihtelua sekä meille vanhemmille, että pojallekkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä yökyläilyt taitavat pysyä kouluikään asti kovin, kovin satunnaisina kun hoitopaikka on niin kaukana. Ja toisaalta, parastahan se onkin puuhata perheenä. :)

   Poista
 7. Teillä oli varmasti mukava viikonloppu! Kyllä tuollaiset pienet irtiotot arjesta vain virkistävät kummasti. =) Ja olen samaa mieltä siitä, että jokainen vie lapsensa silloin yökylään ensimmäisen kerran kun hyvältä tuntuu, toiset siis aiemmin ja toiset myöhemmin. Meillä se on vielä suunnitteluasteella... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä yökyläily on kyllä aihe josta moni on varmaati saanut aikaiseksi meheviä riitoja. Jokainen tavallaan!

   Poista
 8. Kuulostaa oikein mukavalle viikonlopulle ja Fasun brunssi on kyllä mahtava:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Ja kovin, kovin täyttävä - miksi aina pitääkin syödä niin paljon...

   Poista
 9. Ihanalta ja rentouttavalta kuulostaa teidän parisuhdeaika! :) ja vaikkei välttämättä tarvitsisikaan, kyllä se varmaan silti aina piristää suhdetta.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suhdetta pitääkin hoitaa kun kaikki on kunnossa, muuten on jo vähän liian myöhässä! :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!