torstai 13. helmikuuta 2014

Ystävänpäiväkortteja


Askarreltiin taas Ellun kanssa. Teimme ystävänpäiväkortteja parille Ellun kaverille, kummeille ja mummille - Ellu oli se luovempi osapuoli, mie leikkasin ja liimasin.


Viimeksi maalasimme marjavärillä, mutta nyt kokeiltiin rasva-elintarvikeväri -seosta. Mie ripottelin valmiin taideteoksen päälle hiukan hilettä, joka pysyi kyllä kiinni mutta jos korttien saajat ovat lähdössä yöelämään ystävänpäivän iltana, niin ei tarvitse muuta kuin hieroa korttia naamaan. ;)

Suojasin kylpyhuoneen lattian muoviliinalla, vaihdoin tytölle kertakäyttövaipan ja sitten vaan toteuttamaan.  Oli hauska seurata, kuinka Ellu oli maalaushetkien välillä kehittynyt: nyt maalaaminen sujui tukevasti istuen ja touhu oli paljon pitkäjänteisempää kuin marraskuussa.


Rasva kuivui hyvin kiinni paperiin, paitsi niissä kohdissa, joihin Ellu oli jättänyt kunnon rasvakökön: ne eivät kuivuneet ainakaan päivässä, mutta ne kohdat olisi sitten voinut hyödyntää vaikka huulikiiltona... Eipä tuo haitannut, leikkelin sydämet sitten vähän ohuemmin maalatuista kohdita. Rasva-elintarvikeväri irtosi myös hyvin kaakeleista, kuivausrummusta, hoitopöydän jaloista ja kaikkialta muualtakin, minne pieni Picasso olikaan ennättänyt.


Leikkasin Ellun maalauksista sydämiä ja liimailin ne korttipohjiin koristeteipin ja parin helmitarran kera. Leimailukin toteutui tällä kertaa aika rennolla otteella. ;)
 Kortteihin tuli sisälle henkilökohtaiset terveiset ja pätkä Kiva kaveri -laulusta. Kiva kaveri on kiva kaveri!

Ystävänpäiväksi meillä ei ole sen suurempia suunnitelmia. Flunssa-aalto kaatoi vieraat joten vietämme Ellun kanssa ihan perusmuskaripäivää. Illalla teemme miehen kanssa jotain parempaa ruokaa ja katsomme jonkun romanttisen elokuvan - viime vuonna katsoimme Kaunottaren ja hirviön. :D Joskus olisi hauska järjestää oikein antaumuksella ystävänpäiväjuhlia sydänilmapalloineen ja kakkuineen. Kaupallista hupatusta, ehkä, mutta mie haluaisin nähdä tämän mukavana tilaisuutena viettää aikaa mukavien ihmisten kanssa ja kertoa heille, kuinka mukavia ja tärkeitä he ovatkaan. Eikä siihen välttämättä tarvita lahjoja, ainakaan isoja eikä kalliita.

Muistatteko te ystäviä tänä vuonna? :)


12 kommenttia:

 1. Ihania kortteja! Meidän Picasso ei vielä tänä vuonna askartele (laiska mamma), mutta itse olen väkertänyt ystäville viemisiä:) Taidanpa lisätä viemisiin myös muutaman sydänilmapallon!

  Joskus olisi kyllä kiva järjestää sellainen ala-asteelta tuttu ystävänpäivädisko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävänpäivädisko! Se olisikin huippua! Tanssikilpailu, illan viimeiset hitaat ja kaikkea muuta kivaa!

   Poista
 2. Ihania kortteja! :)

  Meiltäkin annetaan muutamat pikkuiset kortit.

  VastaaPoista
 3. Voi että, ihania kortteja! Meidän poika on vielä vähän liian pieni askartelemaan :D

  me mennään luultavasti la. Miehen kans syömään (oli miehen idea. Mulle ois kelvannu vaa lätyt kotona) ja tekstarit laitan kavereille. Joskus oon laittanut kortteja.

  ystävänpäiväjuhlat ois mustaki kiva idea! Vaik iha vaan joku peli-ilta ja jotain herkkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä olisi touhu vielä ehkä jäänyt jalanjälkien painamiseksi. :D Nooo, ensi vuonna sitten, jos on korteille tarvetta!

   Ihanaa tuo ulkona syöminen! Me pysytellään kotona, kun viime viikonloppu syötiinkin kokonaan ulkona. :P

   Poista
 4. Ihania kortteja! Meillä ystävänpäivää vietetään ainoastaan juhlimalla aina mummoni syntymäpäivää.. :) se riittää meille hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska syntymäpäivä, ja kaksi ihanaa syytä kokoontua yhteen!

   Poista
 5. Ihania kortteja :)

  Meillä ei oo tapana ostaa mitään ystävänpäivä lahjoja, eilen kahviteltiin yhden luona meiän kaveriporukasta ja ne oli meiän ystävänpäivä kahvit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekään en ole lahjoja harrastanut enää aikuisiällä (ellei sitten miehelle jotain pientä yllätytä, esim. jotain spesiaaliolutta), mutta pullaa olisi kyllä saanut kahvin kanssa, jos joku olisi meille huomenna kyennyt. :P

   Poista
 6. Kivoja! <3
  Mistä sie näitä ideoita aina löydät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetäisen päästäni, ja lastentarhanopettajan pohjattomasta ideavarastosta. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!