lauantai 22. maaliskuuta 2014

Arkihaaste / päivä 3

Tänään Ellu heräsi klo 5.20. Sankarillinen isä sai kuitenkin tytön sammutettua takaisin unten maille, aikuiset nukkuivat seitsemään ja Ellu puoleen kahdeksaan. (Nämä nukkumisjutut ovat tärkeitä!)

Aamu

Perusaamutoimien jälkeen pakkasin hoitolaukun, vietiin mies töihin ja me tytöt lähdimme ajelemaan kylään. Ystävälläni on Ellua puoli vuotta vanhempi tyttö ja pyrimme kyläilemään joka viikko jomman kumman kotona. Välimatkaa on sen verran, että vierailu ei olekaan mikään parin tunnin leikkivisittii vaan koko päivän reissu. Tänään oltiin kylässä jo ennen yhdeksää ja lähdimme neljältä kohti kotia.

Tytöillä oli ihanaa. Viime kertoina likat ovat oikeasti älynneet toisensa ja he tulevat juttuun hyvin: he ovat aika samantyylisiä, enemmän rauhallisia ja hoivaavia tutkiskelijoita kuin suuna päänä viilettäjiä. Ellu katsoo tarkasti mallia E.:stä ja E. auttaa Ellua, kantaa tälle tavaroita ja on aika ymmärtäväinen, kun Ellu tekee äkillisiä hellyydenosoituksia. Aamupäivällä olimme pihalla möyrimässä ja laskemassa pulkkamäkeä (toivottavasti viimeistä kertaa tänä vuonna), ja sisällä kotileikki oli kovasti in: tyttöset yllättivät äidit "syöttämällä" hienosti toisiaan lusikalla.

Päivä
Tärkeintä
Tyttöjen vedellessä päiväunosia äidit saivat aikuisten kahviaikaa. Puhuttiin miehistä, lapsista, laihduttamisesta ja syötiin loogisesti herkkuja.


Ruoka ;) (Söin kyllä myös jauhelihakeittoa!)

Välipalan jälkeen leikit jatkuivat, rakenneltiin torneja, tunnusteltiin (kaverin!) vauvan liikkeitä ja tytöt leikkivät pukemisleikkejä. Me lähdimme ajelemaan kotiin.

Tukka
Naama

Kotona mies oli ollut reipas ja töistä tultuaan imuroinut ja lenkittänyt koirat. Päivälliseksi oli samaa kasvissosekeittoa kuin eilenkin + kanavoileipiä. Ruuan jälkeen käytiin lenkillä ja nopeasti kaupassa ostamassa hammastahnaa.

Ilta: Aamun pulkkamäestä illan lätäkköihin
Kotona ei ehdittykään kuin juoda kahvit ja Ellu ehti rakennella palikkatornia, ennen kuin oli aika lähteä iltapuurolle ja kylpyyn. Mies kylvetti tytön ja laittoi nukkumaan, joten miulla oli aikaa kirjoitella tätä ja luvata teille postikortteja eilisillan postauksessa (käykääs tilaamassa!). Koneelta noustuani suunnistin eilen aloittelemani kirjan pariin.

Päivän kuva: Ellu löysi meille kylästä ne uudet, tosi pieneen tilaan menevät matkarattaat!

Tämän päivän kohokohtia olivat tyttöjen hienot leikit, (kaverin) vauvan potkut, ystävän näkeminen muutenkin, Ellun uusi sana ("ukka"=sukka) ja se, että tytöllä on ny virallisesti kaksi hammasta ja kaksi tulossa. Iso tyttö jo!

 Mukavaa viikonloppua kaikille!

5 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta päivältä ja onnea uudesta sanasta. :)
  Meillä pikku S ei vielä pahemmin puhele, muuta kuin äiti ja loppu on sitä kieltä jota, en ihan aina osaa tulkata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kuuluu välillä "äikkä" mutta en nyt ole ihan varma, tarkoittaako se miua. Tuskin. :D

   Vuoden päästä ollaan jo varmasti opittu paremmin näitä murusia. ;)

   Poista
 2. Kuullostaapa ihanalta teidän päivä ! :) Nauratti noi vauvan liikkeet, hyvin käy selväksi että ei sinun, vaan kaverin vauvan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tarpeeksi selväksi? ;)

   Nämä kaveritreffipäivät ovat kyllä parhaita!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!