maanantai 24. maaliskuuta 2014

Arkihaaste / päivä 5

Tänään sää oli paljon harmaampi ja viilempi kuin eilen. Päivä oli sellainen rento kotipäivä - hiukan mietittiin kyläilemään lähtemistä, mutta päätettiin kerrankin viettää viikonloppu kokonaan kotona.

Aamu

Ellu nukkui hyvin, seitsemään asti ilman mystisiä aikaisen aamun heräämisiä.  Aamupuurolla tyttö sai itsekin jo pari lusikallista puuroa suuhun, hyvähyvä! Sitten leikittiin duploilla, pyykättiin hiukan lisää ja hoidettiin koiria.

Tärkeimmät
 Aamulla katsottiin myös Musarullaa, joka vangitsee Ellun tiukasti telkkarin ääreen. Ellun television katselu on todella vähäistä, viikonloppuisin Musarullaa ja viikolla yhtenä tai kahtena iltana hiukan jotain Pikkukakkosesta, Musarullaata lukuunottamatta kun televisio ei kiinnosta tyttöä kahta minuuttia kauempaa. Ihan hyvä. Paitsi tiistaisin nuo kaksi kuulemma katsovat ihan innoissaan Saaraa ja Sorsaa kun mie olen zumbassa. Arkiaamut ja päivät televisio on meillä kiinni, illalla se pyörii taustalla ja Ellu saattaa joskus vilkaista jotain kokkiohjelmaa, mutta telkkari ei naulitse tyttöä eteensä. 

Päivä
 Päivällä mies lähti harjoittelemaan frisbeegolfheittojaan ja me lähdettiin seuraksi. Ellu konttaili pitkin kenttää ja nautti taas kerran valtavasti ulkoilusta. Likan rohkeus ulkona on vähän hämmästyttänyt miua: olin jotenkin aina ajatellut, että Ellu kuuluu niihin taaperoihin, jotka ulkona kököttävät paikallaan ihmettelemässä. Vielä mitä, vauhti on mahdoton!

Tukka, naama ja mielipiteeni niiden raportoinnista tänään
Ruoka
 Päivällisen suhteen kokkia laiskotti, joten söimme kotitekoisten lohkoperunoiden kera kaupan pinaattilettuja. Ellulla oli omat perunansa ja niiden lisäksi lihapullapastaa pakkasesta. 

Ellu nukkui tänäänkin poikkeuksellisesti kahdet päiväunet. Tyttö on aika hyvin yksien unien rytmissä (kesto 1,5h-2h), mutta aamupäivällä saattaa sattua nukahtamisia autoon tai rattaisiin, jolloin tarvitaan toiset unet iltapäivällä. Tänään Ellu meni kyllä unille vasta klo 12, mutta nukkui vain tunnin ja sitten uudelleen 40 minuuttia iltapäivällä.  Päiväunien aikaan perkasin talvivaatteita pois, ja lorvailin.

Ilta
Illalla ulkoiltiin, haettiin kaupasta lisää maitoa (meillä menee nykyään valtavasti maitoa!) ja mie palasin vatsalihashaasteen pariin. Olen selän takia yli viikon jäljessä, huoh... Tässä välissä tein muita liikkeitä, mutta istumaannousut onnistuivat vasta tänään ja palasin kiltisti haastepäivään 15. Tulee mieleen se Käärmeet&Tikapuut -peli, blah. Mies yritti piristää miua ja laittoi treenimusiikiksi Eye of the Tigerin ja muita "laatu"biisejä.

Päivän kuva

Semmoinen leppoisa kotipäivä, taas. Fiilingit olivat tänään vähän laidasta laitaan: toisaalta huokailin sitä, kuinka onnellinen olen kun miun elämä on juuri tällaista, mutta sitten löysin itseni myös selaamassa ammattikirjallisuutta ja salaa vilkailemassa netistä listaa yksityisistä perhepäivähoitajista, ihan vain saadakseni käsityksen, paljonko heitä täällä meilläpäin on... Ymmärtääkö joku tätä pähkäilyn ja kaksijakoisuuden määrää? Tutuille en tästä oikein enää viitsi jauhaa, olen pähkäillyt tätä niin paljon.

Päivän kohokohtia olivat se, kun Ellu toisti oman nimensä (jätti kolmannen kirjaimen pois, mutta muuten ihan täysin oikein), halaili miua pitkään onnellisena hokien oiiiii, oiiiii ja tietysti ihan vain se, että saatiin nauttia miehenkin seurasta koko päivä. Olo on jotenkin tosi levännyt ja rentoutunut nyt, ei muuta kuin uuteen viikkoon!

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Juu, yleensä nams, mutta nämä Atrian letut olivat miusta tosi mauttomia. Yleensä meillä on toisenmerkkisiä, joten olin nyt vähän pettynyt. :P

   Poista
 2. Mukavan kuuloinen päivä teillä ollut :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan leppoisa, mutta kuitenkin touhukas viikonloppu teillä takanapäin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! Yleensä viikonlopun jälkeen on ihan naatti, mutta nyt oli niin rentoa että olen oikein puhkunut energiaa tänään, jes!

   Poista
 4. Kotipäivä perheen kesken on ihan paras tapa viettää sunnuntaita. <3
  Tuo sun ilme päivän naama kuvassa, hih. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie _vihaan_ tuota naaman kuvausta, en osaa olla siinä vaan toljotan hölmönä tai maani myyneen näköisenä. :P

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!