tiistai 18. maaliskuuta 2014

Mummo

Tämä kävi nyt vähän yllättäen, mutta miusta tuli mummo toissaviikonloppuna. Ellu on ylpeä ja touhukas äiti, joka antaa kyllä kiinnostuneiden isovanhempien pitää tuoretta pienokaista vähän aikaa sylissä, mutta kovin äkkiä pikkuinen napataan takaisin äitinsä hoiviin. Jossain kohtaa vauvan hoitaminen alkaa käydä raskaaksi ja Ellu yrittää puuhailla muuta, mutta kun mummo yrittää tarjota hoitoapua ja samalla verestää muistojaan, niin ei, ei saa auttaa! Näinhän se meni omallakin kohdalla.


Nämä uudenaikaiset hoitotoimet vähän kauhistuttavat sivustaseuraajaa, mutta yritän olla neuvomatta liikaa, etten tallaa tuoreen äidin varpaille. Ehkä se jossain kohtaa sitten kysyy, miten päin sitä vauvaa kannattaisi pidellä ja muita pieniä vinkkejä. Hiukan myös huolestuttaa Ellun tapa syöttää pikkuista tunkemalla tämän naama ruokakulhoon: ehkä tämä on jokin sormiruokailun uudempi muoto?

Olen yrittänyt etsiä lapsenlapsestani Ellun piirteitä, mutta aikalailla isäänsä tuo taitaa olla tullut, koska meidän sukujen piirteitä pikkuisessa ei näy. Tyttö tämä pikkuinen aivan varmasti on. Nimi taitaa vielä olla salaisuus, Ellu puhuu meille vain vaaauvasta. (Oikeasti hallussa oleva sana numero kaksi, btw!)

Tyttäreni taitaa olla yksinhuoltaja - vävylurjusta ei ole näkynyt lastaan hoitelemassa. Onneksi pienellä ei nyt ainakaan koliikkia ole ja muutenkin hän tuntuu olevan tyytyväinen tapaus.

Että tällaista tänne. Ihmettelen, kuinka aika kuluukaan nopeasti ja ihastelen, kuinka kauniisti pikkuiseni pehmoista lastaan hoitaa.

22 kommenttia:

 1. Voi kuinka suloista! :) Meillä hoivataan Elsa-hauvaa (Kunnaksen Koiramäen Elsa). Aamuisin kysyn tytöltä, vieläköhän Elsa nukkuu? Tyttö konttaa mölisten, käy hakemassa hauvan lelulaatikosta ja vetää sitä korvista. Vaatinee siis lisää harjoitusta ennen kuin siirrytään hauvasta vauvaan ja minusta saadaan mummo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Elsa-hauvan hoitaja, herttaista!

   Meillä on koko ikä treenattu ihan oikeilla koirilla tätä hoitamista, joten ei ihme, että meillä oltiin kypsiä äitiyden haasteisiin jo näin varhain. ;)

   Poista
 2. Ihana! Hienosti kyllä hoidat mummon roolisi, kun annat tyttäresi hoitaa lastaan, kuten itse parhaaksi näkee. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei ole kauhean helppoa, tekisi niiiin mieli neuvoa muutama pikkuniksi (kuten että vauva ei ehkä tykkää, jos sen päätä hakkaa lattiaan tai että vauvaa voi pusuttaa muutenkin kuin kielisuudelmin), mutta antaa nyt tehdä tavallaan.

   Poista
 3. Hih, onnea mummolle. :D

  Sinulle on muuten haaste blogissani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haastavasta haasteesta. :D

   Ja kiitos onnitteluista!

   Poista
 4. Haha! :D onnea mummolle! Nopeasti teillä kävi tämä muutos. Mutta nopeasti näköjään ne hoitosuosituksetkin muuttuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, joka vuosi tuntuvat antavan neuvolasta ihan eri ohjeet!

   Miekin vain ihmettelen, mihin tämä aika oikein hujahti. Vastahan Ellu itse syntyi!

   Poista
 5. Voiettä! Nyt jo mummoksi oot tullu. :D Taisin nukkua pari vuosikymmentä sitten viime yönä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miusta tuntuu välillä aamuisin, että miulla on parin vuosikymmenen univelat, joten mummo voi olla ihan sopiva nimitys. :P

   Poista
 6. haha, ihana ! :DD onnea vaan tuoreelle mummolle ;)

  VastaaPoista
 7. Wuahaaa, hetkeksi jouduin hieraisemaan silmiäni ja miettimään, että onko sulla jossain salattu teini-ikäinen tytär :D Mutta onnea mummolle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sentään vielä! Sitä päivää odotellessa, voi apua...

   Poista
 8. Hihii, ihana postaus! :D Onnea mummoutumisesta :D

  VastaaPoista
 9. Hihii, onnea tuoreille isovanhemmille! Niin se aika rientää. Juuri äskenhän te toitte Ellun synnytyslaitokselta kotiin ja nyt hänellä on jo oma pikkuinen. Ehkä modernit lastenkasvatus- ja vauvanhoitomenetelmät ovat hieman erilaisia kuin silloin vuonna 2013, mutta kyllä Ellu varmasti tietää parhaiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin määrätietoinen se on noissa hoitotoimissaan, joten varmasti on hankkinut hyvät tiedot jostain. Moni juttu tehdään ihan eri tavalla kuin silloin muinoin 2013, mutta on jotain sentään pysynyt: sylissä pidetään paljon ja suukotellaan.<3

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!