perjantai 28. maaliskuuta 2014

Papupihvit

Papupihvit herättivät kiinnostusta tuolla arhihaasteessa, joten tässäpä miun simppeli resepti! Olen tehnyt papupihvejä niin perustölkkipavuista kuin kuivatuista, itseliotetuista pavuista. Maussa ei mielestäni kamalasti ole eroa, mutta vähän sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään.

Ellukin söi ensimmäistä kertaa papupihviä ja maistui hienosti, vaikka papujen maku onkin aika erilainen. Paistin Ellun pihvin ensimmäiseksi ja maustoin sitten reilummin loppupihvitaikinan.

Meidän neuvolan terkkari ei muuten pysty ymmärtämään meidän perheen ruokafilosofiaa: joko meidän tulisi syödä liharuokaa joka aterialla tai ainoastaan kasvisruokaa, tällaiselle "välimalliperheelle" ei oikein osattu kertoa ravintosuosituksista... Nooh, mennään maalaisjärjellä. 

Olen muuten lupaillut arkiruokapostauksia vähän sinne sun tänne, pitäisi nyt ottaa itseä niskasta kiinni ja kirjoitella meidän arkisapuskoista. Kunhan nyt hoidetaan nämä yksivuotispippalot alta ensin!


Papupihvit

n. 4 dl kuivia papuja (itse käytin papusekoitusta, jossa oli kidneypapuja, kikherneitä ja valkoisia papuja) TAI kaksi purkillista säilykepapuja (toinen kidneytä ja toinen valkoista)
1 muna 
1 dl korppujauhoja
runsaasti mausteita maun mukaan: paprika- ja valkosipulijauhetta, rouhittua mustapippuria, chilijauhetta... 
soijakastiketta/suolaa
öljyä paistamiseen
 

Liota pavut runsaassa vedessä yön yli 

Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan, n. 45 min. Jos käytät purkkipapuja, huuhtele pavut liemestään ja hyppää mukaan tässä: kaada liika keitinvesi pois ja muussaa pavut esim. sauvasekoittimella.  Lisää muna, korppujauhot ja mausteet, sekoita hyvin ja anna turvota pieni hetki.

Muotoile lastalla pihveiksi pannulla ja paista pannulla kummaltakin puolelta. 

Vaihtoehtoisesti voit lisätä pihvitaikinaan hiukan öljyä ja paistaa 200-asteisessa uunissa n. 20 min.

Tarjoa esim. kermaviilikastikkeen kanssa tai hampurilaisen välissä.

4 kommenttia:

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!