tiistai 11. maaliskuuta 2014

Uusia juttuja

Me pihailtiin eilen.

Ellu on syntynyt huhtikuun alussa, ja koska tyttöressu on syntynyt lapsettomille vanhemmille, meillä ei oikein ole ollut valmiita pihailurutiineita, jotka olisivat syntyneet isosisaruksen kanssa ulkoiltaessa. Vaunukävelyllä toki käydään päivittäin ja koirien kanssa metsässä, mutta Ellu ei oikein ole päässyt kuin istumaan keinussa ja pulkassa.

Voivottelin hetken lumien sulamista ja kävelykyvytöntä tytärtäni, ennen kuin tajusin, että voihan sitä pihallakin kontata. Vuosikausia ollaan maksettu vastiketta myös keinusta, hiekkalaatikosta ja leikkimökistä, nyt on aika saada rahoilleen vastinetta!

Taloyhtiön leikkimökki saattaa joutua miun käsissä uudistukseen. Se on täynnä rikkinäistä tavaraa, jalattomia pöytiä ja hajonneita ostoskoreja: ne on ilmeisesti tuotu "lasten leikkeihin" että olisi edes jotain, ja parissa tapauksessa ehkä ihan vain siksi, ettei olla jaksettu kävellä vähän pidemmälle roskakatokseen. Ehdotan taloyhtiön kevättalkoisiin leikkimökin tyhjennystä, ihan leikin kuin turvallisuudenkin näkökulmasta. Tiukkisäiti iskee!


Ellu pitää ulkoilusta, vaikka onkin märällä pihalla kuratamineissaan aikamoinen Michelin-ukko. Yllättävän ketterästä napero kuitenkin nousee pystyyn (edelleen tukea vasten) ja konttailee menemään. Niin, ja huitoo kaksin käsin, kun haluaa kiikkuun - se on edelleen se paras juttu.

Päiväkotimaisen iltapäivän ulkoiluhetken lisäksi meillä on muutakin uutta. Nimittäin HAMMAS! Yhdentoista kuukauden ja puolentoista viikon iässä, ilman mitään ennakkovaroituksia (paitsi tietysti se runsas ajoittainen kuolaaminen, jota on esiintynyt jo seitsemisen kuukautta). Pikkuisesta nököstä kasvaa vasen alaetuhammas. <3

Uutuutena taloudessamme on myös pottatreenit pari kertaa päivässä (tämä on asia, josta kieltäydyn olemaan ottamatta stressiä - kokemukseni mukaan jokainen oppii kuivaksi aikanaan, seisoivat vanhemmat päällään homman hyödyksi tai eivät) ja kiipeilytaidot. Ellu kiipeää (lapsenkokoisille) tuoleille heiluttelemaan jalkojaan, ja eilen myös saunan alimmalle lauteelle, joka ei edes ole kauhean matalalla. Apuva!

Pssst. Olen myös yllättänyt tytön seisoskelemasta ilman tukea. Mutta se lienee edelleen salaisuus, Ellu ei taida itsekään tietää sitä. ;)

14 kommenttia:

 1. Oi onnea hampaasta ja uusista taidoista! ♥

  Meillä ei pikku S suostu edes istumaan potalle, joten täällä ei sitä taitoa olla päästy ollenkaan harjoittamaan, mutta täälläkään ei siitä oteta ressiä. :)

  VastaaPoista
 2. Voi ihana Ellu! Sulaispa meilläkin nuo lumet vähän vähemmäksi, niin päästäisiin tuohon läheiseen leikkipuistoon vähän telmimään. Nyt siellä on vielä kaikki lumen peitossa.

  Ps. Oih nuo pottatreenit. Noh, ehkä tästä ei kannata stressata, ei kai Vilho enää 18-vuotiaana vaippoja käytä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin hassua, etä teillä on lunta - meillä ei enää todellakaan ole, saa melkein hakemalla hakea. :P

   Ja älä tosiaan ota stressiä! Meilläkin istutaan ihan vain pari kertaa päivässä hetki, lähinnä tutustumisen vuoksi.

   Poista
 3. Jeeeee vihdoin hammas teidän talouteen:D Mäkin odotan pihaleikkejä hiekkalaatikolla ja keinussa. Ihanaa kun saa taas itsekin olla lapsi:D Me ollaan käyty kerran keinumassa ja nyt kun ilmat lämpenee, niin siitä tulee varmasti joka päiväinen huvi koiran kanssa lenkillä käydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, vihdoin! Johan sitä on tässä kuolailtukin... :D

   Poista
 4. Kaikkea kivaa uutta teillä! Pihaleikit on tosiaan kivoja, mekin ollaan nyt kerran käyty vähän leikkipuistossa ihmettelemässä hiekkaa ja keinumassa. =) Pottatreenejä meillä on tehty nyt jo jokusen viikon aina iltaisin. Hilda ei ole vielä tainnut hoksata miten siitä potalta noustaan ylös, joten toistaiseksi pysyy kiltisti istumassa kun hänet siihen laitetaan. Mikään kiire tällä asialla ei ole, hyvä kun vähän totuttelee ja joskus vahingossa pottaan jotain tuleekin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miustakin on tärkeää, että nyt vain mukavasti totutellaan, niin sitten ei ehkä isompana tule pottakammoa. Luotan siihen, että kun puhe kehittyy, niin pottailutkin alkavat sujua kun asiasta osataan vähän keskustella.

   Poista
 5. Ihana tuo teidän tyttö! <3 Niin super suloinen :) Ja mukavaa, että taloyhtiön pihalta löytyy puuhaa. Meille hankittiin viime kesänä omaan pihaan hiekkalaatikko ja sen talvikausi loppui muuten sunnuntaina, jolloin sulaa hiekkaa oli pari senttiä jäätyneen päällä :) Hyvin siitä jo sai kuorman auton lavalle ;)

  Itse olen myös päättänyt, etten stressaa tuota potta-asiaa. Meillä Pikku-E:llä ikää on 2v 7kk ja vieläkin vaipatetaan ja pottakokeilu menee pojan ehdoilla. Välillä potalla istutaan useita kertoja päivässä, joskus vaan kerran, Viime viikolla poika muuten pissasi pottaan seisaaltaan ja oli selkeästi itsestään tavattoman ylpeä :D

  Tsemppiä teidän pottatreeneihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taloyhtiön piha on kyllä kiva, ei sitä tähän muuttaessa arvannut, että oikeasti päädyttäisiin käyttämään tuota hiekkalaatikkoa ulko-ovemme edessä. :D

   Juu, jokainen oppii omaan tahtiin! Tuossa iässä voi milloin hyvänsä käydä niin, että vaipat heitetään nurkkaan ja pissat tehdään vain pottaan.

   Poista
 6. Täällä alkaa lumet olla aika hyvin sulanu ja oon kans koittanu joskos Pimu innostuis pihalla konttaileen mutta ei :/ nököttää vaan paikallaan maassa.

  Niin on taas sulonen Ellu kuvissa :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olin yllättynyt, että Ellu konttaili. Toidet vaan tykkää nököttää ja ihmetellä, luulin tytön kuuluvan niihin.

   Poista
 7. Ulkona alkaa olleen niin kivaa pientenkin ulkoilla! Maa ei ole niin märkä enää ja pienetkin keksivät tekemistä. Huippua! Pottatreenailut on täälläkin aloitettu, mutta se ei ole kyllä yhtään mieluisaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei toistaiseksi ole ymmärretty pistää hanttiin... :P

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!