torstai 3. huhtikuuta 2014

Ensimmäinen syntymäpäivä

Ellun ensimmäistä syntymäpäivää juhlimme perheen kesken - ja noin viidentoista lähimmän lapsikaverin kanssa, koska syntymäpäivä sattui avoimen vauvapäiväksi. Lisää juhlia on tiedossa sitten sunnuntaina ja maanantaina, joten eipä tarvitse kaivamalla kaipaa postausaiheita!


Aamulla mies oli jo lähtenyt töihin kun tuore yksivuotias heräsi. Mie lauloin Ellulle "Paljon onnea vaan"  (tyttö ihmetteli kovasti) ja syötiin aamupalaksi Ellun lempparia, mannapuuroa.

Avoimeen veimme synttäritarjottavaksi pussin hedelmiä. Pohdin pitkään, mitä veisin ja ostinkin jo paketin keksejä vaikken olisikaan antanut Ellulle niitä vielä, mutta ystävä muistutti sitten hyvin, että tottakai vien herkuksi jotain sellaista, joka on Ellun herkku. Vein sitten hedelmiä, ja päätin, että ensi vuonna teemme samoin kun Ellulla on päiväkotisynttärit: hedelmä päivässä pitää poppamiehet loitolla, jne.

Synttäritamineet

Avoimessa Ellu sai kortin ja taas laulettiin. Ja syötiin hedelmiä.

Iltapäivällä Ellu sai miulta ja isältään lahjoja - kokonaiset kolme, vaikka aluksi olimme miettineet sen yhdenkin ostamista. Ellu oli uskomattoman onnellinen nähdessään paketit, ja avaaminenkin oli hauskaa.


Etukäteen ajattelin, että olisi varmaan ollut aika sama, vaikka paketeista olisi paljastunut vaippoja ja sukkia, mutta tyttö tykkäsi selvästi saamistaan tavaroista. Lahjoiksi olimme ostaneet repun ja Lifefactoryn juomapullon, joista molemmista Ellu oli aivan innoissaan. Yhdestä paketista löytyi  vielä Noshin Nomppu-kaulakoru ja hiuslenkit (ties mitä vauhtia se tukka vielä kasvaa ;) ) - ensi vuonna lupaamme pysytellä vain yhdessä lahjassa, mutta tänä vuonna ajattelimme, että Ellusta olisi hauskinta repiä lahjapapereita.


Yksivuotispäivän kunniaksi Ellu kävi isänsä kanssa passikuvassa, ja sitten menimme koko perhe ulos syömään. Ellu nautti, kun sai syödä itse ja katsella muiden touhuja.


Illalla tyttö taisi olla vähän pölmistynyt kaikesta huomiosta, ja nukkumaanmennessä lallatteli pitkän tovin sängyssään ennen kuin sammahti ykskaks.


Ja kuinka me vanhemmat juhlimme sitä, että olimme selvinneet ensimmäisestä vuodesta isänä ja äitinä? Noh, me hoivasimme koiraa, joka oli syönyt ulkona jotain epäsopivaa ja ilmaisi sen sitten kummastakin päästä. (Ei mitään vakavaa, mutta aikamoisen epämiellyttävää.) Huoh. :D

26 kommenttia:

 1. Ihana ensimmäinen syntymäpäivä on ollut Ellulla. :)

  Toivottavasti koira tokenee pian, tuo on kyllä ikävää... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä toinen hauvoista on todella herkkämahainen, riittää, kun vähän on ulkona juonut lätäköstä tai syönyt likaista lunta... Riisin keitinvettä on saanut tänään ja nyt on kaikki pysynyt sisällä ja hauva on terve. Mutta todella inhaahan tuo on! :P

   Poista
 2. Ihania kuvia (jälleen) ja voi kuinka suloinen Ellu on noissa passikuvissa. ♥
  Ihania lahjoja tyttö sai ja toivottavasti koiruus paranee pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on kyllä niin perinteisen passikuvan näköinen, tyttö näyttää elämäänsä kyllästyneeltä. :D

   Poista
 3. Onnea Ellulle! Ja vanhemmillekin tietysti :)

  En kyllä käsitä, kuinka aika menee näin nopeasti! Vastahan minä kävin joka päivä innoissani katsomassa blogistasi, onko vauva-uutisia tullut! :D Ja nyt siitä on jo vuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme! :)

   Uskomattoman nopea vuosi ollut kyllä! Toivottavasti tää tahti tästä rauhoittuu, ehtisi nauttia enemmän näistä pikkulapsivuosista!

   Poista
 4. Onnea paljon! Söpöjä kuvia! Ja kivoja lahjoja! Varmasti typy hämillään tuosta kaikesta yhtäkkisestä huomiosta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tietysti aika jännä päivä, paljon uusia juttuja. Mukavaa onneksi vaikutti olevan ihan unille nukahtamiseen asti. :)

   Poista
 5. Ihana syntymäpäivä! :) Ja ihanat lahjat <3

  VastaaPoista
 6. Onnea Ellulle! Ihanan synttäripäivän ootte viettänyt!

  VastaaPoista
 7. Oi, miten kivoja lahjoja Ellu on saanut! <3
  Reppu on ihanan värinen ja juomapullo on selvästi hankittu natsaamaan yhteen repun kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se vähän tuuriakin, kun kaupassa oli vain yksi ainoa nokkapullo ja se sattui olemaan lila. :D

   Poista
 8. Oih, mikä suloisuus teidän pikku rinsessa onkaan<3 Ihania lahjoja, toi väri on niin herkullinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. .... ja elämme toiveissa, että tuo kelpaisi seuraavat pari vuotta päiväkotirepuksikin, vaikkei nyt pinkki olekaan. :P

   Poista
 9. Suloinen syntymäpäiväsankari :) ja ihanat lahjat on Ellu saanut! Tykkään tuosta ideasta viedä hedelmiä, yhtä innolla niitäkin syödään ja hyviäkin ovat:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mandariineista ja päärynöistä nyt ainakin kaikki tykkävät! Ja päiväkodissa (ja kodeissakin) on niitä tarjolla aina liian vähän, joten olisihan se ihanaa, että vaikka kaikki toisivat syntymäpäivinä keksien sijaan hedelmiä. Vaikka edes puolitettavaksi, tai neljään osaan, ajatushan se on tärkein. :)

   Poista
 10. Ihanaa ensimmäistä syntymäpäivää! :) Tuo reppu on kiva ja hauskan värin ootte löytäny :) mekin aateltiin joululahjasta, että yksi vaan kun kuitenki saa muiltaki lahjoi.. Mites kävikään.. Ostettiin muutama ekstralahja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun muistutit! Me pysyttiin hienosti siinä päättämässämme yhdessä joululahjassa, joten synttäreillähän sai sitten irrotella. ;)

   Poista
 11. Onnea Ellulle ja vanhemmille! :) ihania lahjoja Ellu saanut!

  VastaaPoista
 12. Ihania kuvia <3 Tuollainen kettureppu ja lifefactoryn pullo pitää saada meidänkin neidille <3 Onnea vielä tuhannesti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pullo ja reppu vaikuttavat kyllä tosi hyviltä, "tositoimiin" ne eivät ole vielä päässeet. Meillä on nyt Ellun kanssa samispullot. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!