tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kevätkortti vauvan kanssa


Korttiarvontaa varten askartelimme Ellun kanssa yhdessä yhden kortin. Terhi oli pyytänyt keväistä korttia, jossa näkyisi puu ja Ellun käden jälki... Tiesin heti, millainen tehtäisiin, ja Ellu oli heti juonessa mukana.

Näitä tällaisia puukortteja voi tehdä monenikäisen kanssa: ihan pienimmiltä osallistumiseksi se, että hän pitää kättään kymmenen sekunttia kartongilla, jotta aikuinen ehtii suurinpiirtein piirtää käden muodon. Vähän isompi voi sitten maalailla puun runkoa tai taustapaperia, siitä vähän isompi repiä ja liimata myös koristeet, taas hiukan vanhempi leikata vähän vaativampia koristeita ja vaikka kädenkuvankin itse.

 

 Ellu maalasi sormiväreillä hienot pilkut koivuun, ja myöhemmin väriliidulla taivasta korttipohjaan. Mie tein loput, mutta eipä tuossa kauaa menisi, kun tyttö osaisi silputa esimerkiksi silkkipaperia tai servettiä sormilla lehdiksi ja kukiksi. Lasten askartelut eivät miun mielestä saisi olla liiaksi aikuisen toteuttamia vaan kehitystaso ja sen hetkinen vireystila saavat näkyä työssä, mutta tämä nyt oli miun ja Ellun yhteinen korttiaskartelu.


Lisäsin muuten tänne blogiin tunnisteen Askarteluja lapsen kanssa. Ellullahan on niistä kohta jo vuosi kokemusta, miulla hiukan enemmän. ;) Ehkä joku saa niistä vinkkejä: askartelut sun muut ovat kuitenkin (yleensä) lasten mielestä kivaa ja kehittävää puuhaa, ja askarteluhetkien tuotoksia voi lähetellä piristämään vaikka kauempana asuvien sukulaisten ja ystävien päivää ihan muuten vain. 

Kortin myötä, ihanaa huhtikuun alkua ja kevättä kaikille! Tämä blogipostaus ei muuten sisällä aprillipilaa (mutta tätä kirjoittaessa jännään niiiiin, onnistunko aprillaamaan miestä huomenna, parina viime vuonna olen jo onnistunut). ;) 

Ps. Vuosi sitten mies huokaisi helpotuksesta, kun tyttäremme ei syntynyt aprillipäivänä. Miuakin huokailutti, tosin fiiliksellä "syntyisit joooooo"!

9 kommenttia:

 1. Hauska idea tuossa kortissa. Hauskaa huhtikuun alkua sinne myös!!

  Vakkari

  VastaaPoista
 2. Hauska idea ja nätti kortti tuli :) Askasteleminen olis kyllä kauheen kivaa jos vaan keksis niitä ideoita... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja iloista huhtikuuta sinne myös! :) Meillä alkoi huhtikuu lumisateen merkeissä :O (eikä ole aprillipila! :( )

   Poista
  2. Välillä lyö kyllä niin tyhjää, mutta jos on jotain materiaaleja valmiina ja niitä vähän pyörittelee, niin kyllä se siitä! :)

   Luin kommenttisi aamupäivällä ja naureskelin, täällä kun paistoi aurinko. Ellu meni päiväunille yhdeltä ja silloin täälläkin alkoi sataa isoa hiutaletta...Onneksi meni aika äkkiä ohi. :P

   Poista
 3. Tosi hauska idea ja toteutus! :) Tuollainen kortti piristää varmasti päivää.

  VastaaPoista
 4. Oli hauska nähdä nämä tekovaiheetkin. :)
  Kortti on meillä kirjahyllyssä kaikkien nähtävillä. :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!