perjantai 11. huhtikuuta 2014

Muna ja kana

On niitä asioita, joita lapsen toivoisi perivän vanhemmaltaan. Mie toivoisin, että Ellu perisi miulta paksut hiukset, pituuden, terveet hampaat ja kyvyn ajatella asioita monelta kantilta. Isältään toivoisin Ellun perivän ainakin hyvän huumorintajun, kielipään, hoikan ruumiinrakenteen ja rohkeuden haastaa itsensä kokeilemaan uusia ja vaativia asioita.


Jaaaa sitten on niitä asioita, joita en olisi toivonut tyttäreni missään nimessä perivän. Joku voisi kauniisti sanoa, että sekä mie että mieheni ollaan itsenäisiä, itsevarmoja ja vahvatahtoisia, mutta suomeksi sanottuna me ollaan vain pahuksen itsepäisiä. Aavistelin jotain, kun Ellu kieltäytyi syntymästä lempeiden ja mukautuvaisten kalojen merkkiin ja syntyi vasta oinaaksi. Ja uskoi horoskooppeihin tai ei, jo tytön ollessa viikon vanha (ja karjuessaan vihaisena, kun ei jaksanut kannatella päätään riittävän kauan) paljastui, että itsepäiset vanhemmat ovat saaneet todella itsepäisen tyttären.Mutta tietty määrä itsepäisyyttä voi olla hyväkin asia. Vietimme kaverin ja hänen lapsensa kanssa askarteluhetkeä ja tytöt maalasivat Prismasta ostamiini valkoisiin koristemuniin hiukan lisäväriä. Ellu ei ollut koskaan pidellytkään pensseliä, mutta kaverin harjoittelua katseltuaan maalasi munansa kokonaan itse, ottaen välillä lisää maalia, levittäen antaumuksella, ottaen taas lisää maalia... Äiti ei saanut koskeakaan tekeleeseen, kun piti tehdä ihan itse. Ja sehän on toisaalta ihan hyvä. Mitäpä sitä maalia ihan joka kohtaan levittämään, ja voihan ne narutkin ihan hyvin maalata. Äidin mielestä nämä munat kuuluvat ehdottomasti Ellun tämänkeväisten pääsiäisaskartelujen top kolmoseen, avoimessa päiväkodissa askarrellun rairuohonkoristeen kanssa. ;)


Mitä ominaisuuksia toivoisitte omien lastenne (olemassa olevien tai tulevien) perivän itseltänne?
....Ja mitä missään nimessä sitten ette?

21 kommenttia:

 1. Voi luoja miten söpöjä munia! Ja toinen on ne ihan ite tehnyt, sniif :´)

  Meidän neiti voisi jättää perimättä mun luonteeseen kuuluvaa "nollasta sataan alta sekunnin" temperamenttia :D Tosin huonolta näyttää, aikamoinen temperamentti on tuolla neidillä jo nyt....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh, Ellu on välillä samanlainen - erityisesti kieltämisestä seuraa valtava marttyyrihuuto, mutta aika äkkiä tyttö sitten leppyykin. Onneksi. :P

   Poista
 2. Täydellisiä pääsiäismunia!! Ja siihen perimiseen. Äsken tein eräisiin myyjäisiin pari kakkua ja laitoin ne tosi kauniisti pahvialustan, kakkupaperien ja muiden koristeiden avulla muoviin.. Sillä hetkellä ajattelin, että tyttäreni on perinyt minulta tavan tehdä asiat visuaalisesti kauniiksi. Tästä olen tyytyväinen. Lisäksi hän on perinyt minulta esim. vilkkautta. Isältään hän on perinyt tosi monta hienoa ominaisuutta, niin monta etten viitsi alkaa tässä luettelemaan.

  Vakkari

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka hienoja munia. :) Meillä olis pikku S tunkenut ensimmäisenä tuon siveltimen suuhunsa.

  Toivoin ettei lapset olisi niin jääräpäisiä kuin vanhempansa, mutta pahasti vaikuttaa siltä että meidän taloudessa asustaa niitä kuusi. :)
  Paljon on piirteitä mitä toivoisin periytyvän kuten esimerkiksi sosiaaliset taidot, rohkeus, asioiden loppuun vieminen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu ei, ihmeellistä kyllä, ole koskan yrittänyt syödä askarteluvälineitä, vaikka yleensä kokeileekin työntää kaiken suuhunsa...

   Asioiden loppuun vieminen on hieno ominaisuus, toivoisin sitä taitoa lisää tänne meillekin!

   Poista
 4. Siis vau kuinka hienosti Ellu maalasi munia ja piti pensseliä! =) Meilläkin olisi Hilda varmasti laittanut pensselin suuhunsa ja sohinut sillä kaikkea muuta kun munaa... Taitaa teillä tuo taiteellisuuskin olla perityvää, niin hienot askartelut. =) Minä, mies sekä Hilda olemme kaikki horoskoopiltamme härkiä ja se taitaa kaikkien meidän luonteissamme näkyä, myös jo Hildan. Yhteenottoja tässä sitten vaan odotellessa... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olemme miehen kanssa lempeän mukautuvaisia vesimerkkejä (tähän väliin hiukan huutonaurua), mutta ehkä me pärjäämme tuon pienen oinaamme kanssa. Ehkä. Toisaalta on ihan hyvä, että omaa tahtoa on, niin eivät toiset pääse tallomaan yli!

   Poista
 5. Ihania munia ootte tehneet! :) Ellu on jo todella taitava <3

  Njaa'a, vielä kun on varaa toivoa, niin mieheltä ne vois periä rauhallisuuden ja hyvän lukupään! Ja mielellään ei äidin periksiantamattomuutta ja tunnollisuutta, koska sekin voi joskus kostautua. Sopivassa suhteessa myös itsekkyyttä ja epäitsekkyyttä. Niin ja mielellään isänsä hampaat, kun omani ei niin suorat ole eikä tule olemaan. Pituus olisi kans plussaa. Mut tulkoot millainen tahansa, niin rakkaita ne omat lapset tulisi olemaan, kaikesta huolimatta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnollisuus voi tosiaan olla sekä hyvä että huono ominaisuus. Mutta jos sitä perisi silleen sopivasti? :)

   Ja totta, rakkaitahan nuo ovat, vaikka olisivat millaisia riiviöitä. Välillä sitä huomaa vain huokailevansa, että pieni pääsisi tässä maailmassa paljon helpommalla, jos ei olisi sattunut perimään tiettyjä juttuja.

   Poista
 6. Haluaisin Aten perivän minulta; sosiaalisuuden, rakkauden eläimiä kohtaan ja ehkä mahdollisesti osittain suora puheisuuden....Taas puuolestaan hänen isältään haluaisin hänen perivän kiltteyden.


  ps. ellu on nii taitava lapsii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti perii, koska mallistahan lapsi oppii paljon siitä, miten ympärillä oleviin kuuluu suhtautua. :)

   Poista
 7. Ai kauhee, vaikee kysymys :D
  Ulkonäkö asioista minun ruskeat silmät neiti saisi periä... tosin saa nähdä kun sinisilmäisiä on perheistämme yhteensä 6/8 :D Minun sosiaalisuuden ja yleisen positiivisen asenteen, iskältä järkevyyden ja semmoisen jalat maassa asenteen ja rauhallisuuden, semmoinen sopiva combo meitä ;)

  Mutta me aletaan nyt miehen kanssa keskustella aiheesta enemänkin :D Hahhaa! :D Tää oli hyvä juttu ;)
  Hauskaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ruskeat silmät olisikin ihanat! Meillä Ellu taitaa olla siniharmaasilmäinen kuten mumminsa ja isänsä - ja koko muukin suku. ;)

   Poista
 8. Hienot pääsiäismunat! Taitavaa keskittymiskykyä Ellulta :)

  Mie toivoisin tytön perivän minulta karjalaisen iloisuuden ja huumorintajun sekä kyvyn keskustella asioista avoimesti. Mieheltä toivoisin tytön saavan rauhallisuuden, myönteisen suhtautumisen elämään ja lintuharrastuksen. En haluaisi tytön perivän meiltä tiettyä epäsosiaalisuutta ja erakkomaisuutta, vaikka kivaa se meistä onkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin toivoisin, että Ellusta tulisi sosiaalisempi kuin vaikka miusta - viihdyn kyllä ihmisten kanssa, mutta haluan nyhjöttää välillä yksinkin. Kumpikin tietysti ihan tarpeen, mutta mutta...

   Karjalainen iloisuus on varmaan sisäänrakennettua!

   Poista
 9. Oi, miten hienoja askarteluja teidän neiti on tehnyt! :) Ja minäkin tässä ajattelin, että mitähän pojasta mahtaa tulla, kun on näin itsepäiset vanhemmat? Hyvin näyttää piirre periytyneen. Ja poika on selvästi perinyt myös minulta lyhytjänteisyyden. Itsepäisyys ja lyhytjänteisyys, tosi hyvä yhdistelmä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Mie haluaisin ajatella, että itsepäisyys on ihan hyvä piirre kun sen oppii kanavoimaan oikein. Eipähän tule luovutettua niin helpolla!

   Poista
 10. Ihana postaus!
  Minä toivoisin että tyttö perisi minulta musikaalisuuden, kiltteyden, silmäripset ja pituuden. Mieheltä saisi periä korvat, ihon ja huumorintajun. Ja meiltä molemmilta järjen, hih. Epäsosiaalisuus ja laiskuus saisi mielellään jäädä periytymättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltähän Ellu voisi periä paremman ihon kuin meillä vanhempiressukoilla on? Huoh, murrosiässä saattaa olla edessä monet itkut!

   Laiskuus. :D

   Poista
 11. Hehee.. se itepäisyys. Vähän menee jossitteluksi, mutta jos niihin horoskooppeihin on uskominen ja jos poikasen la olisi pitänyt paikkansa, hän olisi horoskooppimerkiltään kaksonen. Vaan eipä pitänyt, ja meillä asuu nyt kaksi härkää. Tsiisus kraist, sen alkaa jo huomata. No, niinkun sanoit, on tästä joskus jotain hyötyäkin. Kai :D

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!