torstai 22. toukokuuta 2014

Buzzausta: Shredded Wheat -aamupalahetki

Pääsin Buzzadorin kautta tutustumaan uutuusmuroihin ja sain ohjeeksi kutsua kavereita jakamaan aamiaishetken ja -murot. Hauska idea ja hyvä tekosyy kutsua vieraita heti aamusta!


Olen täällä aiemmin kertoillutkin olevani satunnainen buzzador: pääsen siis toisinaan osallistumaan kampanjoihin, joissa testaan ja arvostelen uusia tai ajankohtaisia tuotteita. Oman arvioni lisäksi jaan tutuilleni näytteitä tai, kuten tässä tapauksessa, annan maistiasia, ja kerron kokemuksistani sosiaalisessa mediassa. Korvaukseksi saan tuotteen itselleni kokeilua varten. Tämä on ihan hauskaa pikkupuuhaa, jossa pääsee tutustumaan itselleenkin uusiin tuotteisiin. Lisätietoa Buzzadorista löytyy täältä.

Mutta niin, niihin muroihin. Shredded Wheat -murot ovat marjatäytteisiä täysjyvätyynyjä, jotka sopivat niin aamiaiselle, välipalalle kuin naposteluunkin. Luin tuoteselosteen läpi eikä tässä nyt kamalasti moitettavaa ole: täysjyvävehnää on 67,5 prosenttia ja murojen täytteenä olevaa hedelmää 32,4 %. Täytteen suurin raaka-aine on sokeri, mutta suolapitoisuus on kohtuullinen 0,2 eikä tuoteselosteessa ole mystisiä E-koodeja. Kokeiluun siis!


Itse syön aamiaisella yleensä leipää ja kahvia, puuroa meillä aikuiset syövät vain silloin, kun leipä on totaalisen loppu. Muroja meillä syödään aika harvoin, Ellua lukuunottamatta, joka syö toisinaan sormiruokailuharjoitteluajoista tuttuja Talk-muruja maidon kera välipalaksi.

Kutsuin kaverini lapsineen meille pikkubrunssille ja söimme Shredded Wheat -muroja ja kauralepuskoja. Tytöt söivät muroja sellaisenaan, me aikuiset kokeilimme maidon kera. Paketin aukaisun jälkeen haju oli aika kammottava, teollisen marjainen, mutta hälveni onneksi pian. Murojen marjatäyte oli yllättävän hyvää, mutta murot olivat kuitenkin maidossa liottamisesta huolimatta aika kuivia - noh, ne nyt tietysti olivatkin täysjyvää eivätkä mitään ihan höttömuroja. Pitäisiköhän näitä testata jogurtin kanssa, voisivat maistua paremmin niin?

  

Ellu ja kaverinsa maistelivat muroja, mutta vetäisivät sitten kotitekoiset lepuskat naamaansa ennen kuin kävivät tutustumaan muroihin paremmin. Jyvätyynyt olivat näppärän kokoisia ja yksivuotiaalle kuivinakin helppoa syötävää vailla tukahtumisvaaraa.

Mies sen sijaan rakastui näihin muroihin ja halusi niitä innokkaasti aamupalaksi. Ja ihan hyvää ja täyttävää aamupalaruokaa ne ovatkin, eivät mitään höttöä ja pitävät nälän pitkään.


Kivoimpia naposteltavia nämä olivat ihan sellaisineen - äitikin syö näitä kuiviltaan, maku muistuttaa hiukan kuivempaa myslipatukkaa. Olemmekin jo testailleet näitä aamiaisen lisäksi pikkueväänä autossa ja puistossa. Lapsen on helppo syödä niitä ja ne ovat myös kiitettävän siistiä syötävää.

 Ostaisinko näitä meille aamiaiselle? En - jos syömme murotuotteita aamupalalla, syömme lemppariamme mysliä edelleen. Joku, joka syö muroja meitä enemmän, voisi kyllä nauttia näiden tuomasta vaihtelusta ja ne todella pitävät nälän poisa pitkään.

Mutta ostaisinko näitä meille välipalaksi ja autoevääksi? Ostaisin - Ellu piti näistä, ja paremmalla mielellä viihdyttäisin tyttöä automatkan viimeisillä kilometreillä, ravintolassa jälkiruuaksi (vanhempien vielä kahmiessa omaa ruokaansa suihinsa) tai bussissa lounasnälän jo iskiessä, koska ne ovat siistiä ja kuitenkin aika terveellistä naposteltavaa. Domino-kekseihin ja trippimehuihin tottunut taapero ehkä pitäisi näitä herkkuna, mutta hedelmillä ja Talk-muruilla herkutteleva Ellu vielä osaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!