torstai 8. toukokuuta 2014

Pessimisti-optimisti-reipas-laiskuri-iloinen-surullinen-sosiaalinen-erakko.....

Miun on aina ollut hirveän vaikea määritellä itseäni. En kuulu missään mihinkään äärilaitaan eikä miussa ole sellaisia selkeitä ominaisuuksia tai luonteenpiirteitä, jotka määrittäisivät miua. Kai niitä jo tähän ikään mennessä olisi pitänyt löytyä?En ole poikkeuksellisen pitkä mutten lyhytkään, en oikein hoikka enkä tanakka. Perinteisen kaunis en ole ollut koskaan, mutta en ajattele olevani rumakaan. En ole enää maalainen mutten henkisesti myöskään kaupunkilainen, en hippi, juppi enkä ainakaan punkkari. Kiroilen mutta olen kiltti, olen sosiaalinen mutta kuitenkin ujo. Esiinnyn ja otan helposti johtajan roolin, mutta erittäin mielelläni istun myös takarivissä ja painun syvemmälle penkkiin, kun kysytään vapaaehtoisia.

En osaa määritellä itseäni myöskään tekemisteni kautta. Pidän monesta jutusta, mutten mistään intohimoisesti, enkä ole kovin lahjakas missään. Leivon, mutta vain helpoilla resepteillä, ompelen "älä katso nurjalle" -mentaliteetilla, liikun, mutta kuitenkin liian vähän ja laulan, aika huonosti. En pukeutumiseltani ole järin trendikäs, mutta yritän kuitenkin. Sisustan, nykyään laiskasti, mutta sisustan kuitenkin. Aina liian vähän ja aina jokin mutta.


Viime vuodet olen vihannut kaikkia kyselyitä, joihin on kerrottava kolme, viisi tai kymmenen ominaisuuttaan. Miten mie osaan, miehän olen erilainen joka päivä (ja kuitenkin ehkä maailman tasaisin ihminen)? Iloinen mutta helposti surullinen? Puhelias, joka rakastaa sitä, kun ollaan hiljaa? Luotettava, mutta ei ylitunnollinen ja ihan varmasti myös itsekäs?

Ei se varmaan ole tärkeää, että osaa kuvailla itseään X-määrällä sanoja. Ja voihan niitä kuvaavia sanoja vaihtaa lomakkeesta tai kyselystä toiseen, mutta olisihan sitä tässä iässä jo ihan kiva itse tietää, millainen aikuinen miusta tuli. Kun nyt vihdoin olen suostunut myöntämään, että olen  oikeasti aikuinen. 


Mutta nykyään miulla on ainakin yksi sana, joka kuvaa miua. Ihan jokaisena päivänä, ainakin pienen huokauksen ja hiljentymisen jälkeen.

Se on onnellinen.

Juuri nyt ja tässä, juuri tällaisena, juuri näiden ihmisten kanssa. Tämä on miun ainut elämä, sen jonka tein itselleni, ja se on hyvä. Ehkä ensimmäistä kertaa koskaan osaan ja uskallan olla ihan avoimesti ja aidosti onnellinen.


Onnellista loppuviikkoa! 


Pssst. Jos tämä postaus herätti edes jonkin pienen ajatuksen, niin olisi ihan kiva saada muutama vinkki seuraavaa kertaa varten, kun joku kysyy, millainen mie olen: eli millainen mie siun mielestä olen, tämän blogin kautta tai ihan oikeassa elämässä?

25 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja hauskaa pohdintaa itsestä. Tuntuu hyvältä kun olet tyytyväinen itseesi ja onnellinen. On sinulla kyllä paljon syytäkin onneen. Hyvä kun huomaat sen.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ihana saada tätä olotilaa pulloon haastavampien aikojen varalle. Ja olen kyllä tyytyväinen itseenikin - moni juttu voisi toki olla paremmin, mutta isot asiat ovat kunnossa.

   Poista
 2. Oi tää oli ihana postaus kera ihanien kuvien. On ihanaa, että olet onnellinen. ♥

  mm. iloinen, sosiaalinen, määrätietoinen, kaunis ja ystävällinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! ♥

   Kunnon hehkutuspostaus tällä kertaa, mutta välillä näitäkin!

   Poista
 3. Oot just semmonen että harmittaa etten asu enää siellä sun kanssa samassa kaupungissa. Saattaisin vaikka ehdottaa treffejä :)

  VastaaPoista
 4. Sä olet verbaalisesti todella lahjakas, omaat hyvän huumorintajun, olet analyyttinen ja pohdiskeleva, tehokas ja aikaansaava, ystävällinen, ajattelevainen. Noi nyt tuli ensimmäisenä mieleen!

  Mutta ihan oikeassa olet: vaikka kuinka aikuinen tässä nyt on, niin enpä minäkään osaa itseäni määritellä. Se on oikeasti hankalaa. Sen kuitenkin tiedän, kuten sinäkin, että olen onnellinen tässä ja nyt. Ja se on ihanaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista Milla! ♥

   Ja nyyh, ihanaa, että siekin olet onnellinen!!

   Poista
 5. Sydämellinen, ystävällinen, muut huomioiva, huumorintajuinen, nerokas, oivaltava, lohduttaja, luova, taiteellinen, innovatiivinen... Ennen kaikkea olet todella hyvä ystävä muille, osaat neuvoa juuri oikein oikeissa tilanteissa, keksit aina ne parhaimmat sanat. Eli olet täydellinen, IHANA <3. Mua kanssa harmittaa, että asutaan näin kaukana, muuten hengailisin teillä varmaan joka päivä. Ihan vain siitä syystä, että saisin nautiskella seurastasi. Nih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää välimatka kieltämättä hiukan hankaloittaa tätä hengailua, mutta toivottavasti nähdään taas pian!

   Ja nyyh, kiitos kauniista sanoista!! ♥

   Poista
 6. Blogisi perusteella sanoisin, että olet ystävällinen, ajattelevainen, tehokas ja oma-aloitteinen, hauska ja fiksu tyyppi. Sekä melkoinen verbaaliakrobaatti! Minulle ei myöskään koskaan ole selvinnyt, miksi kutsut itseäsi pessimistiksi. Minusta sinulla on niin hyvä asenne kaikkeen, mutta olet silti ihanan REALISTINEN :D minusta olet myös kaunis, ulkoisesti sekä sisäisesti.

  Minä en tiedä yhtään millainen olen. Toisaalta yritän lohduttaa itseäni sillä, että miksi pitäisi pyrkiä määrittelemään itseään niin kovin tarkkaan. Ihanaa että voi sanoa olevansa onnellinen, minusta se on paljon tärkeämpää. Tai oikeastaan tärkeintä ja tavoittelemisenarvoisinta elämässä. Onnittelut siis! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥

   Olen ollut optimisti tai realisti oikeastaan ihan vain viimeiset pari vuotta - aiemmin olin aikamoinen synkkyyteen ja asioiden (turhaan) märehtimiseen sortuva pessimisti asenteella "turha edes yrittää ja kaikki kuitenkin kattoo pahasti". Elämä on paljon mukavampaa nykyään!

   Poista
 7. OLET IHANA !! :) Lämminhenkinen, rohkea, avoin ja ehdottomasti myös kaunis!!! :) Allekirjoitan myös Iina Maun ja Outin kommentin, saisit asua vaiks meidän naapurissa! :) Niin ja hei, tiedäthän, että iältään on pakko tulla aikuiseksi, mutta mieleltään ei? ;) Munkin on lopulta pitänyt myöntää, että vanheta on pakko, mutta ei se sitä tarkoita että tarvisi olla "aikuinen" - voi olla vähän semmoinen lapsenmielinenkin aikuinen :))

  Ihan kylminvärein luin tätä ja kun lopulta tuo onnellinen piirtyi verkkokalvoilleni niin pääsi silmätkin kostumaan, ehkä nää hormoonit vielä vähän yliherkistää minua ;)

  ONNELLISTA viikonloppua<3

  ps. inhoan yli kaiken niitä tilanteita missä pitää kertoa näitä omia piirteitään, är ! ;( Toisaalta tuntuu että jos sanoo jotain hyvää niin ihan ylikehuu itseään mutta ei voi sanoa oikein huonojakaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olen ehdottomasti lapsenmielinen, en osaa ottaa itseäni turhan vakavasti. Ja ehkä miun työssäkin se on ihan hyvä. :D

   Ja kiitos kauniista sanoistasi! Olipa ihana aloittaa viikonloppua näitä lukien! ♥

   Poista
 8. Kuvaisin siuta sanoilla touhukas, huomaavainen ja järjestelmällinen. Lisäks oot ihana ystävä ja ansaitset olla onnellinen <3

  Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Touhukkaan järjestelmällinen. :D Tunnistan itseni. Pitääkin laittaa korvan taakse kun näitä joskus taas kysellään.

   Poista
 9. Olet monimuotoinen! :D Blogisi ja tekstiesi perusteella sinusta on saanut todella ystävällisen ja hyväsydämisen kuvan, joka kuitenkin tietää ne maailman realiteetit kuitenkaan liikaa niitä surematta.

  Olen itsekin huomannut, että muutun aina eri tilanteiden ja eri ihmisten mukaan. Jos seurassa on paljon ujoja, olen minä se, joka ottaa ohjat käsiin ja alkaa ensimmäisenä toimimaan. Mutta jos ryhmä on täynnä suulaita ja vahvoja persoonia, jään usein taka-alalle kuuntelijaksi. Eli olenko siis ryhmään mukautuva? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan tämä taas jokin alanvalintakysymys? Tuo "ryhmään mukautuva" kuvaa miuakin ja kun olen eri tilanteissa erilainen, on joku joskus väittänyt, että en olisi aito. Omasta mielestäni olen mutta käyttäydyn tilanteen vaativalla tavalla.

   Kiitos kauniista sanoista! ♥

   Poista
 10. En mie tie mimmonen sinä olet, mutta tänne blogiin aina palaan lukemaan sun juttuja. Samanlaisia aatoksia. Vaikea itseään määritellä, mutta osallistuin siihen 11asiaa minusta -haasteeseen. Siihen olikin sitten aika helppo löytää niitä asioita.

  VastaaPoista
 11. Hyvä postaus! :) Tää olis voinut olla suoraan mun suusta, monet sun kuvailut tai niiden "ohitse" oleminen oli juuri niinkuin itsestänikin ajattelen. Hankalaa. ;)

  VastaaPoista
 12. Blogin välityksellä saa ainakin iloisen positiivisen ja elämänmyönteisen kuvan sinusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu, toivottavasti olen sellainen todellisuudessakin. :)

   Poista
 13. Jotenkin tämä kirjoitus olisi voinut suurelta osalta olla minun näppikseltäni. Tai ainakin itsellä on ihan samanlaisia ajatuksia itsensä määrittelystä ja sitä huomaa olevansa toisaalta ihan sama tyyppi, mutta kuitenkin eri tilanteissa erilainen. Esimerkiksi tuo Marin kommentti ryhmään mukautuvuudesta kuulosti ihan minulta. Välillä olen se vetäytyvä ja välillä johtaja, riippuen ryhmästä.

  Sinua on kuvailtu täällä hyvin, että mitään uutta en varmaan keksi. Ehkä itselle kolme ensimmäiseksi mieleen tulevaa asiaa sinusta ovat kekseliäs, aikaansaava ja sanavalmis. Ja sellainen, johon olisi kiva tutustua!

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!