sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Sellainen mukava lauantai

Tehän tiedätte ne päivät, jolloin kaikki menee ihanan hyvin? Tapahtuu mukavia asioita, kaikki ovat hyvällä tuulella ja siinä päivässä on jotain erityistä. Miulla oli sellainen päivä eilen.


Bloggaajia kritisoidaan joskus siitä, että omaa elämää kaunistellaan ja kerrotaan vain ne iloiset ja positiiviset jutut. Mutta noh, sehän on vähän sitä, mistä kukakin haluaa kirjoittaa ja mihin energiaansa laittaa, ja mitä taas lukija haluaa lukea. Joku tahtoo kirjoittaa ja toinen lukea elämän haasteista ja saada siitä tukea, voimaa ja sisua, joku toinen taas haluaa tallettaa ja muistaa ne hyvät hetket, jotka kantavat sitten elämässä eteenpäin. Tänään en mitenkään olisi voinut kuulua muuhun kuin tuohon jälkimmäiseen ryhmään.

Lauantaina oli tosiaan se Siivouspäivä, ja vaikka olin koko vuoden vannonut meneväni myymään, päädyimme kuitenkin ensimmäistä kertaa järjestettyihin kaupunginosamme kevätjuhliin. Kun kerrankin jotain järjestetään, niin pitäähän siihen sitten osallistua! Ja tämä oli kyllä kaikin puolin parempi ratkaisu: kevätkarkeloissa oli ohjelmaa myös lapsille, Ellukin pääsi ensimmäiseen konserttiinsa ja ajelemaan katujunalla. Kumpikin oli ihan huippujuttu.

 
Ja ok, oli äidilläkin aika kivaa - enpä olekaan koskaan nähnyt iltakävelymaastojamme katujunan kyydistä

Ellun lounasajan jälkeen tumppasimme tytön vaunuihin päiväunille ja kävimme hakemassa paikallisen pitsan aikuisten lounaaksi. Lojuimme rannan puistossa, linnut lauloivat, tyttö kuorsasi ja muurahaiset kiipeilivät naamalla. Murkuista huolimatta oli aika ihanaa.


Ellua nukutti vaunuissa sen verran hyvin, että päätimme lähteä kävelylle. Päädyimme sitten viiden kilometrin päähän keskustaan, ja sinne Siivouspäivän kirpputorille. Ups. Ostokset jäivät tosin erittäin maltillisiksi, Ellu sai kirjan (Maisa ja Hellepäivä, osuvaa), paidan ja kestovaipan, mie iloisen mustan kesäkassin.

Keskustassa huilasimme kahvilan terassilla ja Ellun syöttäessä pehmokirahviaan ja miehen siemaillessa jäälattea tajusin taas kerran, kuinka typerän onnellinen olenkaan tästä pienestä perheestä ja juuri noista kahdesta. Ihanan tuulenvireen puhaltaessa tuli melkein itku. On ne aika ihkuja. <3


Huilitauon jälkeen huristimme bussilla takaisin kotiin ja puljasimme pihalla. Illalla mies paistoi lettuja ja istuimme Ellun nukkumaan menon jälkeen terassilla pelaten ja syöden letunjämiä. Ihana, ihana, ihana, rento kesäpäivä, näitä mie haluan lisää!

(Ja näitähän on tällä viikolla riittänyt. Leikkipuistotreffejä, vedellä leikkimistä kaverin kukkivan omenapuun alla, pyöräreissuja, iltalenkkejä... Vihaan Valvomon Mikä kesä -biisiä, mutta sopisi ehkä tämän hetkisiin fiiliksiin. Lupaan olla valittamatta, vaikka loppukesänä aurinko ei vilahtaisikaan.)

Mukavaa sunnuntaita! 

10 kommenttia:

 1. Voi että miten täydellisen kuuloinen päivä, letut kruunasi kaiken :) Meilläkin on meneillään ihana kesäviikonloppu! Kyllä tää vaan on parhautta<3 Nauttikaa tästäkin päivästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, letut kyllä kruunasivat päivän - ne olivat aivan valtavan hyviä!

   Poista
 2. Oi onni ja autuus! Teillä on ollut kyllä just niin täydellisen tuntuinen kesäpäivä kuin vaan voi olla. <3
  Me käytiin eilen ekaa kertaa tänä vuonna katsomassa kosken kuohuntaa. Minusta siinä on jotain tavattoman upeaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koski! Olisipa kiva käydä itsekin tänä vuonna ihastelemassa. Siitä ehtisi vielä juuri ja juuri kotiin iltapuurolle. (Yhtä aikataulutusta tämä elämä välillä. :D )

   Poista
 3. Oi, ihanalta kuullostaa teidän kesäpäivä! Kyllä se vaan niin on, että niistä arkisista asioista ja yhdessäolosta onnellisuus rakentuu. Itsellä oli ihan samanlaisia onnellisuuden tunteita eilen kun oltiin koko päivä yhdessä ja touhuiltiin kaikkea kivaa auringossa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä sitä huomaa ihan liikuttuvansa kaikesta siitä hyvänolon tunteesta. Elämä on aika ihanaa. <3

   Poista
 4. Onnellisuutta ja iloisuutta tuntuu olevan liikkeellä! Meilläkin kaikin puolin onnistunut viikonloppu ja kaikilla on ollut kivaa :) Hyvät ilmat tekevät ihmisistä hyväntuulisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hyvät ilmat ihan varmasti vetävät kaikkien suupieliä ylöspäin! Vaikka onhan ne ensimmäiset "On ihan liian kuuma, miten voikin olla näin kuuma" -valitukset kuultu.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!