tiistai 20. toukokuuta 2014

Tyttö ja hattu

 Ihmeelliset nämä Suomen säät. Perjantai-aamuna puin Ellun pipoon, välikausihaalariin ja rukkasiin, eikä siinä ollut mitään liikaa.Eilen maanantaina haalaria ei todellakaan tarvittu, ei edes takkia, ja puuvillaneuletakinkin puin vain suojaamaan auringolta. Itse lompsottelin leikkipuistotreffeille sandaaleissa ja capreissa, ja sää oli kuin olisi etelän lomalla ollut!

Miulla on kesän kannalta hyvä iho, ruskettuisin hyvin jos jaksaisin ottaa aurinkoa (en jaksa, se on tylsää) enkä pala helposti. Käytän kuitenkin tunnollisesti aurinkorasvaa. Ellu taas vaikuttaa perineen isänsä ja kahden tätinsä todella vaalean ihon, joka palaa helposti. Suomen kesään riittävien perushattujen lisäksi hankinkin tytölle isolierisen UV-suojatun hatun etelän matkaa ja kesän ensimmäisiä päiviä varten.


Miun silmää miellyttävä hattu löytyi Polarn o pyretiltä. Suojakerroin 50+, nauhakiinnitys ja värivaihtoehtojakin löytyi. Malli on kaunis ja todella hyvä, kun lieri on toiselta puolelta pienempi kuin toiselta: suojaa saa halutessaan joko kasvoille tai niskaan, mikä on kiva juttu manducakävelyje kannalta. Ja jos lapsensa yksityisyyttä haluaa suojella sosiaalisessa mediassa, on leveä lieri siihen hieno apukeino. ;)


Kävimme tosiaan treffaamassa äiti- ja lapsikavereita läheisen rannan leikkipuistossa. Ellu yllätti miut laskemalla liukumäkeä - rappusten kiipeäminen on toki osattu jo pitkään, mutta tyttö osasi myös käydä istumaan mäen päälle ja liukua istualtaan alas. Varmuuden vuoksi pidin kädestä kiinni laskun ajan, mutta meno oli varsin varmaa. Kaikkein kivointa oli kuitenkin mättää hiekkaa ämpäriin ja mielipuuhan jakaminen muiden kanssa sujui ihan kivasti, eikä ämpärin jakamisesta kaverin kanssa seurannut sen suurempaa draamaa.


Huomaan muuten usein ajattelevani, että tämä on Ellun ensimmäinen kesä, vaikka tämähän on tietenkin jo toinen. Tänä kesänä maailma on kuitenkin ihan eri tavalla avoin: voi keinua, istua pyörän kyydissä, laskea mäkeä, mennä rannalle tai puistoon, syödä mansikoita ja maistaa jäätelöä, istua (kavereiden, kutsua odotellessa!) kahluualtaassa ja käydä ihmettelemässä kesätapahtumissa ja kotieläinpihoilla. Otamme kyllä ilon irti tästä kesästä ja nautimme täysin rinnoin niin tapahtumista kuin lölläilyistäkin - nyt kesälomaa on meillä ihan juuri niin kauan kuin on lämpimiä kelejäkin, mutta ensi vuonna miulla vain kolme viikkoa. Sekin on tietysti ihan hyvä loman pituus, mutta aivan eri mittakaavassa kuin tämänvuotinen kesäily.


Sää ilmeisesti viilenee jo huomenna, mutta ehkä tällaisia kesäpäiviä tulee vielä. Aurinkoa, hiekkaa ja rento meininki. <3

Mutta mistä ihmeestä keksittäisiin äidillekin kesähattu? Äh. Kaikki hatut näyttävät miun päässä tyhmiltä, ja edustankin julkisilla paikoilla yleensä vain jossain huivissa.

6 kommenttia:

 1. Ihana kun tuli kesä :) Ja aivan ihana tuo Ellun lätsä, pitää varmaan meidänkin neidillä käydä metsästämässä saman tyyppistä! Mihinkäs reissuun te olette lähdössä? Onko multa mennyt ihan ohi vai etkö ole kirjoitellut aiheesta? (tosin mulla on edelleen raskausaivot eli hyvin paljon mahdollista että olen lukenut, kommentoinut ja unohtanut lukeneeni :D)

  Mä eilisen päivän huidoin lippalakki päässä, se suojaa hyvin kasvoja mutta ei se kyllä mitenkään muodikas ole ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mennään Bulgarian Nessebariin heinäkuussa. Olen kyllä kertoillut siitä, mutta hei, miekään en aina muista omia kirjoituksiani.... ;)

   Miekin omistan lippalakin töissä käytettäväksi ja jos ihan oikeasti on pakko laittaa jotain lenkille, mutta olen oikeastaan hatuton. Äh. Pitäisi sovitella enemmän, ehkä jokin malli istuisi...

   Poista
 2. Ihana hellehattu, äiti ja tytär haluaa samanlaisen;) Tosin, meillä on hattukriisi. Neiti ei millään antaisi lierihattujen olla päässä. Eilen koin elämäni järkytyksen kun lippis sai olla rauhassa. Whaaat, olin ihan varma että sekin lentäisi kaaressa :D Näky oli niin huvittava, että nauroin koko uintireissun meidän hopparia muistuttaneelle leidille :D

  Luulen, että haen myös tuon samaisen hatun kun teillä. Josko se pysyisi päässä narujensa ansiosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, oma tyyli pienestä pitäen! ;) Meillä ei ole koskaan ollut hattukriisiä, paitsi jos yritän sovitella kesken leikkien jotain uutta lärää. Ulos lähtiessä ja ulkona se saa tosiaan olla rauhassa paikallaan.

   Tuossa hatussa olivat kyllä oikein hyvät narut, ei ole niin helppo saada irti. ;)

   Poista
 3. Minulle puolestaan ei huivit sovi lainkaan, vaan hatut näyttää hyvältä. Itse kaipailen kesäksi jotain värikkäämpää lierihattua kuin tuo musta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä uskomatonta, miten erimalliset päät ihmisillä on - toisia hatut todella pukevat, ja toisia.... Noh ei. Pitäisi varmaan ottaa sovittelukuvia, saisitte päivän naurut. :P

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!