sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Hiekkalinnassa

 Kotikaupunkimme muutti bussilippujen hintoja viime kuussa. Lastenvaunut ja niiden työntäjä matkustavat edelleen ilmaiseksi, mutta oli kiva lisä, että viikonloppuisin ja klo 17.30 jälkeen muut aikuiset maksavat matkalipustaan vain kaksi euroa. Tämän uudistuksen jälkeen olemme huristelleet bussilla perheenäkin: ei niinkään säästönäkökulmasta, mutta on ihanan selkeää vain iskeä kaksieuronen tiskiin ja matkustaa sitten vaikka kaupungin toiselle laidalle asti - ei parkkipaikkaongelmia, ei liikennevaloja. (Jos joku uudemmista lukijoista muuten on miettinyt, missä päin Suomea asumme, niin täällähän me, ks. ensimmäinen kuva!)

Tänään matkustimme kuitenkin vain keskustaan, ja tulimme sitten Ellun päiväuniaikaan kävelen takaisin. Kävimme katsomassa satamassa olleita markkinoita ja jälleen tänä vuonna noussutta hiekkalinnaa, jonka teemana oli musiikki.


Hiekkalinna on ilmainen jokakesäinen nähtävyys, jossa on vaihtuvalla teemalla olevia hiekkaveistoksia. Hienoin "linna" oli miusta viime vuoden Kalevala-aiheinen tai muutaman vuoden takainen, "ihan oikea" satulinna, mutta nähtävää näissä on ollut joka vuosi. Hiekkaveistokset ovat ihan oikeita taideteoksia, eivätkä sellaisia "äiti viihdyttää itseään hiekkalaatikolla ja tekee linnalle vallihaudan ja ikkunat" -tyyppisiä.

Jean Sibelius
Jazz
Punk

Hiekkaveistosten lisäksi alueella on muutama pikkupuoti, pieni leikkimökkikylä, hiekkalaatikko, pari kahvilaa ja kaksi huvipuistolaitetta pikkuihmisille. Ketjukarusellin ja pikkujunan kyytiin näytti pääsevän euron hintaisella kertalipulla - tai sitten saattoi ostaa kolmen euron päivälipun ja istua junassa sitten koko päivän. ;)

Hiekkalinna on myös kaupungissa pyörivän katujunan lähtö- ja pääteasema.

 

 Ja olihan alueella myös se Ellun lempparijuttu, valtavan iso hiekkalaatikko! Jossain kohtaa tätä mainostettiin Suomen suurimmaksi, mutta tänä vuonna siitä ei ollut ainakaan kylttejä. Ellu teki onnellisena muutaman kakun, ja tuolla me nökötettäisiin varmaan vieläkin, jos tyttö olisi saanut päättää. Pitää mennä joku aurinkoinen päivä uudestaan!

Green Campuksen penkki oli taaperoille oikeassa mittakaavassa

 Suomen kesä on kaunis ja täältähän löytyisi toinen toistaan ihanampia kesäkaupunkeja kotimaanmatkailuun. Helsingin, Tampereen ja Turun lisäksi voin lämpimästi suositella ainakin Hämeenlinnaa, Savonlinnaa ja Imatraa - ja tätä Lappeenrantaakin. Paikallisena ajattelee, ettei meillä täällä ole oikein mitään, mutta onhan meillä: kaunis satama, pieni, mutta sympaattinen linnoitus, hiekkalinna, torikulttuuria ja enemmän kebab-pitserioita (ja varmasti myös lastenvaateliikkeitä) kuin missään muualla asukaslukuun suhteutettuna. Pitäisikin varmaan tehdä "Näe ainakin nämä Lappeenrannassa"-postaus...


Syötiin satamatorilla vohveleita ja Ellun eväät, ja Ellu ehti kiikkua hetken sataman leikkipuistossa ennen kuin väsy yllätti ja oli aika lähteä kävellen (ja uinuen) kotiin. Ja vaikka keksisin tässä kaupungissa aika paljon parannettavaa (Lappeenranta-lisän alkuvuotinen lopetus, homekoulut, heikohko päivähoitopaikkatilanne, uuden teatterin pykääminen vaikka kaupunki on korviaan myöten veloissa), niin on täällä kyllä kaunista. Saimaa pilkottaa melkein joka kulmassa, puita ja kukkia riittää ja pieni ihminen saa tallustaa pururataa pitkin ihan rauhassa.

10 kommenttia:

 1. Minusta tuo on ihan huippua, että hiekkalinnasta ei peritä pääsymaksua. :) Ois hyvä rahastus kohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi - kiva, että on tuollainen paikka aika keskellä kaupunkia, jonne kuka vain voi mennä ihastelemaan taidetta ja vähän rentoutumaan. :) Ja lasten karusellien tms. pikkumaksu oli miusta oikein kohtuullinen, jollainhan ne pitää rahoittaa.

   Poista
 2. Pitänee joskus tehdä retki teille päin, ihan vaikka yleissivistyksen vuoksi :)
  Nimimerkillä; en ole ikinä käynyt Itä-Suomessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Lähde Lappeenrantaan, humppa siellä soi!" Mie taas en ole koskaan ollut Jyväskylää pohjoisempana, joten kotimaanmatkailu voisi tehdä hyvää itse kullekin!

   Poista
 3. Mahtavia taideteoksia hiekasta. :)
  En ole tainnut koskaan käydä Lappeenrannassa. Noita hiekkajuttuja olisi kyllä kiva päästä livenä ihailemaan ja lapset olisi varmasti haltioissaan noin isosta hiekkalaatikosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne hiekkalaatikkoon mahtuisi kyllä isompikin pesue, ja parit kaverit lisäksi. :D

   Poista
 4. Vautsi, noi hiekka taideteokset on kyllä mahtavia, että joku osaakin :)

  Hei teekkin joku postaus Lappeenrannasta, en oo ikinä siellä käynyt eikä oo oikein edes mitään mielikuvaa minkälaista siellä on/mitä sieltä löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie ihmettelen joka vuosi, kuinka jotkut osaa: sitten yritän itse tehdä kotona hiekasta edes sen linnan ja... Noh, ei ehkä kannata vaihtaa alaa hiekkataiteilijaksi ihan heti. :D

   Ja ok, lupaan kotikaupunkipostauksen jossain kohtaa! :)

   Poista
 5. Onpas teillä ollut kivan kesäistä aktiviteettia! Täytyy varmaan itekin opetella tekemään linnoja prinsessalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..... jotka pysyvät pystyssä n. kolme sekunttia kun prinsessamonsteri jo iskee. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!