keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Hyvästi, 26!

Oli mukavaa olla 26-vuotias.

26-vuotiaana matkustin vähemmän kuin koskaan aikuisiälläni ja käytin itseeni aikamoisen vähän rahaa, isoilta osin siksi, koska sitä ei oikein ollut. Omat harrastukset jäivät aluksi aika vähille, mutta vuoden aikana kerkesin myös takaisin "ihan omienkin juttujeni" pariin. Sain liikuttua, luettua ja tehtyä omia vastuuhommiani ja se oli miulle tärkeää.

Töissä en sen sijaan kauheasti ollut. 26-vuotiaana olin fyysisesti työpaikalla 14 päivää, ja vuosilomalla sitten hiukan enemmän. Muuten 26-vuotiaan eloni kului äitiys-, vanhempain- ja hoitovapaalla.

26-vuotiaana en aloittanut uusia harrastuksia (lapsen muskaria ei lasketa), mutta elvyttelin vanhoja ja lenkkeilin, luin, zumbasin ja lihaskuntoilin. En opiskellut mitään, mutta opin kuitenkin paljon tästä elämästä. Ja kävin tapahtumissa, joillaisissa en ennen ole ollut: viininmaistajaisissa, lastentarvikekirppiksillä, vauvateatterissa, vaatekutsuilla ja babyshowereilla. Ja Hoplopissa, useampaakin otteeseen. Hurja paikka.

26-vuotiaana sain neljä uutta aikuisystävää ja toivottavasti myös pari lapsiystävää. Ja se on ihan valtavasti miulle, joka olen aika huono tutustumaan uusiin ihmisiin. Tapasin myös blogimaailman tuttuja ensimmäistä kertaa ihan tarkoituksella enkä vain vahingossa kaupan kassalla.

Vuoden aikana en synnyttänyt enkä odottanut vauvaa. Enkä kokenut vauvakuumetta.

26-vuotiaana opin small-talkia englanniksi ja muutenkin rohkaistuin puhumaan kieltä, kiitos uusien kansainvälisten tuttujeni. 

26-vuotiaana laihduin pari kiloa, liikuin ihan mukavasti ja söin kiitettävästi kasvisruokaa. Suklaata sen sijaan söin ihan liikaa. Sairastin yhden pahan ruokamyrkytyksen ja yhden flunssan, ja selkä venähti lievästi kahteen otteeseen. Muuten olin terve kuin pieni pukki.


26-vuotiaana menetin yhden isovanhemmistani, mutta tässä tapauksessa se ei ollut kovin surullista vaan oli enemmänkin onnellista, että hän vihdoin pääsi pois täältä. Uusia sukulaisia ei syntynyt eikä häitäkään vietetty. Isoin iloinen juhla taisi olla, kun mies valmistui.

Viime ikävuoteni vietin kokonaan äitinä. Hieno vuosi: erityisen hienoa oli seurata Ellun kehitystä ja uuden oppimista, sekä päästä viettämään joulua ja Ellun ensimmäistä syntymäpäiviä. Vuoden aikana myös kasvoi varmuus siitä, että mie olen tyttärelleni hyvä äiti. Vuoden aikana ehdin vaihtaa pahuksen monta vaippaa ja opettaa tyttärelleni monenlaista.

Ja 26-vuotiaana pysyin myös onnellisesti naimisissa. Vaikka "Parisuhde? Onko se jotain syötävää?" - onkin pikkulapsiperheessä aika paljon viljelty vitsi.

26-vuotiaana tulin itsevarmemmaksi, rohkeammaksi, tyytyväisemmäksi ja onnellisemmaksi. Tietysti välillä harmitti ja itkettikin, mutta missään kohtaa ei ollut tunnetta, että haluaisin vaihtaa elämääni tai arkeani yhtään kenenkään kanssa. Että ikävää, jos joku olisi halunnut lukea oikeasta elämästä ärräpäineen ja manailuineen, miun murheet tänä vuonna olivat aika pieniä ja arki varsin aurinkoista.

Tänään saan kuulemma kakkua. Ja pääsen ulos syömään. Ja olen 27 (tai kolmannen kerran 25) ja valmis seuraavaan vuoteen. Ja ottamaan taas hiukan lisää selfieitä - se tarkoittaa mummi sitä, että otetaan kuva itsestä. Itse. Koska kukaan muukaan ei ota.

14 kommenttia:

 1. Onnea synttärisankarille!!

  Vakkari

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea! :)

  Mulla on pian sama edessä, tai ainakin muistaakseni täytän kohta 27 (miten sitä ei enää meinaa muistaa omaa ikäänsä..?)

  VastaaPoista
 3. Onnea!!!
  Hyvä vuosi, kannatti vanheta :)

  VastaaPoista
 4. Lämpimät onnittelut<3 Ihana teksti, sulla on kyllä niin mieletön tyyli kirjoittaa :)

  VastaaPoista
 5. Onnea sankarittarelle! Ihanasti koottuna eletty vuosi! Melkeinpä voisi itsekin samaan tyyliin koittaa rustailla muutamien päivien päästä :)

  VastaaPoista
 6. Oi, ihana kirjoitus ja oikein mukavan kuuloinen on ollut sun 26 ikävuosi. Erilainen ainakin (äidiksi tulon johdosta) kuin ykskään muu aiempi vuotesi. :)
  Toivon sinulle yhtä rikasta ja onnellista uutta ikävuotta 27 ja paljon lämpimiä onnitteluja tähän päälle vielä! <3
  Vietähän mukavan rento syntymäpäivä.

  VastaaPoista
 7. Onnea onnea onnea vaan, punainen tupa ja perunamaa! :)

  VastaaPoista
 8. Paljon onnea "25"-vuotiaalle :)))

  VastaaPoista
 9. Myöhästyneet onnittelut täältäkin! :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!