maanantai 30. kesäkuuta 2014

Lomaa Suomessa - Kotka ja Haltiala

Meidän loma alkoi viikonloppuna - lauantai meni pakaten ja kakkua leipoen, mutta sunnuntaina vietiin jo koirat hoitoon ja lähdettiin viettämään kivaa päivää Kotkassa ja Porvoossa. Suunnitelmissa oli ulkoilla Kotkan Sapokassa, käydä brunssilla ja siirtyä sitten Porvooseen kotieläinpihalle ja katselemaan kaupunkia.

...Mutta koska tämä Suomen suvi on ollut suvesta kaukana, jäivät ulkoilut aika vähälle. Melkein koko päivän satoi kuin saavista kaatamalla! Kotkassa ajoimme haikeina kauniin Sapokan ohi ja löysimme sitten toisesta kaupunginosasta yhden leikkipuiston, jossa suojana oli isoja puita. Sillä hetkellä kaatosade oli vain tihkua, joten Ellu pääsi hiukan kiikkumaan ja laskemaan liukumäkeä.

Ennen brunssia tapoimme aikaa myös Vadelmatarhan lastenvaatekirpparilla. Ellu sai uuden ruokalapun (...koska oma unohtui pakatessa kotiin) ja rusettipannan, jollaisia olin muiden lapsilla ihastellut pitkään.

Brunssilla kävimme Kotkan Fransmannissa. Ruoka oli hyvää ja kaikki söivät vatsat pullolleen. Ellu on aina ollut aika rauhallinen ravintolassa kävijä, eikä meillä nytkään ollut muita ongelmia kuin se, että aina välillä olisi pitänyt seistä syöttötuolissa ja vilkutella muille ruokailijoille... Oli kyllä ihana aloitus lomalle! Harmi, ettemme päässeet ihastelemaan Kotkaa ihan niin paljoin kuin olisimme halunneet - onneksi kesää on vielä jäljellä, pitää tehdä uusi reissu.

Brunssin jälkeen satoi edelleen kaatamalla ja Ellu nukahti päiväunille autoon. Ohitimme sitten sateisen Porvoon ja ajoimme Vantaalle Jumboon hiomaan sotasuunnitelmia - samoissa puuhissa tuntui olevan puolet pääkaupunkiseudun asukkaista, koska tungosta riitti. Kiersimme muutamat kaupat, totesimme sateen lakanneen, laitoimme navigaattorin päälle ja kurvasimme Jumbon viereen Haltialan kotieläinpihalle. Hiukan tihutti, mutta pääsimme kuitenkin ihastelemaan eläimiä. Ja eipähän ainakaan ollut tungosta!Enpä olisi lapsena uskonut, että tulen Helsinkiin kuvaamaan lehmiä

Ellu on viime viikkoina ollut aikamoinen eläinfani: kirjoista bongaillaan kaikki mahdolliset eläimet ja tutuimpien kotieläinten nimet ja ääntelyt Ellu osaa. Siksi se kotieläinpihalle pääseminen oli (meille vanhemmille) niin tärkeää, kun halusimme näyttää Ellulle ihan oikeita lampaita ja lehmiä. Ja voi että, ne lampaat olivatkin tytöstä ihan huippujuttu! "Baa! Baa! Heihei, baa! Tänne, baa!" 

Haltiala sijaitsee tosiaan varsin lähellä Jumboa ja Helsinki-Vantaan lentokenttää. Tilalla saa ilmaiseksi ihastella possuja, kanoja, lampaita, lehmiä ja muutamia muita hevosia, ja pihapiirissä olisi ollut myös sympaattisen oloinen kahvila. Kesällä eläimiä katsellaan ulkona, mutta talvella niitä pääsisi kurkkimaan sisätiloihin. Mukava, pieni paikka, suosittelen kyllä käväisemään!


Haltialan jälkeen kävimme katsomassa hiukan frisbeegolfkiekkoja ja ajelimme mummille. Nyt pari päivää hengähdystaukoa ennen sitä "ihan oikeaa" lomareissua! Tämän päivän saldona on jo yksi leivottu suklaakakku, yksi korjattu tietokone ja xylofonilla oppimaansoitettu Muumien tunnussävel. Jaaaa aika minimaalliset vanhempien yöunet, mutta mitäs pienistä.

2 kommenttia:

  1. Kivan kuulonen reissu, mikäli sadetta ei oteta huomioon. Täällä on taas jo tihutellu/sadellu monta päivää, sais tulla jo aurinkoiset ilmat. onneks pääsette (ja mekin) reissuun josko siellä paistais ;)

    VastaaPoista
  2. Harvinaista että jossain voi ilmaiseksi ihastella jotain. Yleensä kotieläinten katselustakin vaaditaan rahaa mukavasti.
    Mut joo tää suomen suvi on ollut hiukan liian märkä mukavaan kotimaan kohdematkailuun.

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!