sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Uusia ja vanhoja tuttuja näköaloja

 
Harrastimme miehen kanssa tänään kotimaanmatkailua Hämeenlinnan Aulangolla. Uskomattoman kaunis paikka rantoineen, (frisbee- &) golfratoineen, ulkoilualueineen ja näkötorneineen. 


 
Mieli virkistyi teitä ja polkuja tallaillessa ja näkötorni kauniine maisemineen oli ihan omaa luokkaansa. Huipulla tosin hirvitti: olenko oikeasti kiivennyt huikean korkeaan Notre Dameen ja Pietarinkirkon huipulle, tai suostunut katselemaan maisemia Eiffel-tornin ylimmältä tasanteelta? Ikä tai äitiys tekee ilmeisesti varovaisemmaksi. Suurinpiirtein vuosi sitten muuten jätimme Ellun ensimmäistä kertaa mummin hellään hoivaan  ja karkasimme miehen kanssa pariksi tunniksi vauvavapaalle, silloinkin Hämeenlinnaan. Kaikki meni hyvin ja kai me rentouduimmekin, jossain puhelimen ja kellon vilkuilun lomassa. Nykyään sitä lataa akkujaan jo aika paljon paremmin ja rennommalla mielellä.

En kaipaa vauva- tai lapsivapaalta mitään erikoista. Unelmissani joku Ellun isovanhemmista asuisi niin lähellä, että voisi välillä tulla katsomaan meille television iltahömppää Ellun nukkuessa ja meidän vanhempien lähtiessä yhdessä lenkille. Välillä olisi myös ihanaa saada Ellulle hoitopaikka suursiivouksen ajaksi tai leikkiseuraa hiekkalaatikolle, kun itse käydään vaikka viikonlopun ruokaostoksilla. Ei aina, mutta joskus.

Mieheni ihmetteli miun jalkakuvan ottoa: "Ai varpaat tälleen sisäänpäin?" Huoh.

On ihanaa tehdä asioita perheenä, mutta välillä on ihanaa ja hyväksi olla ihan kahdestaankin. Ihan sama, vaikka sitten siivottaisiin, kunhan telkkarit ja kännykät pysyvät kiinni ja lapsen hyvinvoinnista on hetken vastuussa joku toinen luotettava ja tuttu ihminen.

Mitään parisuhdekuulumispostauksia en ole kirjoitellut, mutta lienee välittynyt sinne ruutujen toisillekin puolille, että meillä menee hyvin. Meillä on edelleen kivaa ja kaikenlaiset vauvaperheen haasteet ovat enemmänkin vahvistaneet kuin lyöneet kiilaa. Huumorilla (välillä aika mustallakin) pääsee pitkälle, samoin pienistä asioista nauttimisella ja sillä, että kummallakin on ”perheajan” ja satunnaisen parisuhdeajan lisäksi myös sitä ihan omaa aikaa ja omia menoja. Puoliso pysyy mielenkiintoisempana (ja selväjärkisempänä) kun näkee välillä muutakin maailmaa kuin työpaikan tai kodin seinät, erityisesti, jos ne sattuvat olemaan sama asia.  
Aulangon upeaan alueeseen pääsee tutustumaan täältä.

17 kommenttia:

 1. Mä olen seitsemän vuotiaana käynyt vanhempien kanssa tuolla näköalatornissa. :)
  Pitääkin ehdottaa miehelle tästä meille tän kesän loma kohdetta. Kiitos muistutuksesta, että tällainen paikka on olemassa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomesta löytää paljon kauniita, jänniä pikkupaikkoja. :) Tuolla olisi kauniina päivänä saanut aikaa kulumaan vaikka kuinka!

   Poista
 2. Oi hieno paikka ja ihania kuvia. :) Varsinkin tuo viimeinen kuva teistä. <3

  VastaaPoista
 3. Voi teitä<3
  Toi on kyllä niin totta, että se riittää jo että kännykät tms. pysyy kiinni ja viettää aikaa ilman niitä, vaikka sitten siivoten yhdessä. Se kännykkä ja muu media on ainakin meidän perheessä muuten aika vallitseva kapine, joten välillä pitää vaan tietoisesti laittaa mööpelit pois. Tuo sinun loppukappale on kuin suoraan minun "kynästä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miusta olisi kiva olla pienellä lapsivapaalla ihan kotonakin, mutta kun se ei ole mahdollista, niin kolutaan sitten aina Hämettä ympäri... Kännykän navigaattorin käyttö on ihan sallittua. ;)

   Poista
 4. Oi minulla on paljon lapsuudenmuistoja Hämeenlinnasta ja Aulangolta, koska jotkut sukulaiseni asuivat siellä seudulla. Ekat sinivuokot muistan nähneeni juuri Aulangolla ja näkötorni oli hieno varsinkin maaseudulla asuvalle, joka ei juuri koskaan kovin kauas kotoa päässyt.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin olen nähnyt Hämeessä ensimmäiset sinivuokkoni - ja fasaanit! Isoja eroja näilläkin kilometreillä. :)

   Poista
 5. Ihania maisemia :) asutteko lähellä hämeenlinnaa? :) meiltä on joku puolen tunnin matka sinne, harvoin silti kyllä tulee käytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan - mutta Ellun mummi asuu n. 20 minuutin päässä. Vuorottelemme lapsivapaalla Hyvinkään ja Hämeenlinnan välillä. :D

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Huoh.. Tuo Anna, joka on poistanut kommentin, olin sitte mie, olin nakojaan kirjautunu tyopaikan koneella jonkun toisen tunnuksilla, kiva! :D

  Miuta vahan harmittaa, etta en nae Suomen kesakuuta tana vuonna. Sillon on niin vihreeta ja vehreeta ja ihanaa.

  Kiva etta teilla menee hyvin! Vaikutattekin kauheen onnellisilta kaikki kolme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Äläs harmittele, ehdit taas nauttia vihreästä tulevina vuosina! Ja itikoista, punkeista ja alkukesän harmaista sadepäivistä. ;)

   Poista
 8. Näytättekin tosi onnellisilta! Ihana lukea, että teillä menee hyvin.

  Ei sen yhdessäolon tarvitse olla mitään ihmeellistä, kunhan se tosiaan on välillä myös sellaista, että ollaan oikeasti läsnä kahdestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Välillä telkkarit ja tietokoneet kiinni ja jotain ihan oikeaa yhdessätekemistä. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!