keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Taapero ja Koiramäki

Mieheni: Tiedät varmaan, mikä on päivän soundtrack?
Mie: Mikä sitten?
Mies: Ellun suusta kuuluva hauva, hauva, hauva!

Maanantaisen Tampereen reissumme päätarkoituksena oli käydä Särkänniemen Koiramäessä. Kertoilen myöhemmin muista Tampereen jutuista, mutta Koiramäki ansaitsee ihan oman postauksensa.

 

Koiramäen alue perustuu siis Mauri Kunnaksen kirjoihin, ja alueelta löytyy Koiramäen maatilan lisäksi myös kaupunki ja Drakkulan linna. Koiramäki on sellainen hiukan muumimaahenkinen retkikohde, jossa valmiiden laitteiden sijaan saa kurkistella kirjoista tuttuihin paikkoihin, ihastella eläimiä ja moikkailla kirjojen hahmoja.

 
Ympäristö oli toteutettu todella ihanasti ja aikuinenkin viihtyi hyvin. Menemme varmasti uudestaan muutaman vuoden päästä, kun Ellu tunnistaa kirjojen hahmoja ja paikkoja, mutta jo nyt tytölle riitti paljon ihmeteltävää isoissa kirjoissa, eläimissä ja täynnä pieniä yksityiskohtia olevissa rakennuksissa. Oli kiva, kun kaikkialta löytyi lapsille puuhailtavaa: oli puuleluja, "juustontekoa" taikahiekasta, leikkivihanneksia keittiössä, liukumäki ja keppihevosia. Kaikkeen sai koskea ja tutkittavaa löytyi paljon alueen näppärästä koosta huolimatta.


Muutaman kerran päivässä esitettiin pienimuotoine teatteriesitys, jossa tanssittiin, laulettiin ja kerrottiin Koiramäen elämästä. Ellukin jaksoi katsoa noin kymmenen minuutin esityksen hyvin, ja siitä jäi aikuinenkin hyvälle mielelle.

 Kirjoista tuttujen rakennusten ja hahmojen lisäksi Koiramäestä löytyi tietysti myös eläimiä, niin oikeita kuin kirjojen kuvien perusteella tehtyjäkin. Meidän eläinfanimme sai vietettyä hyvät tovit aitausten äärellä, ja kokonaisuudessaan meillä huiskahti Koiramäessä melkein kaksi tuntia. Pitempäänkin olisi voinut viihtyä, mutta kävimme hiukan vilkaisemassa muutakin Särkänniemeä.


  Mielestäni Koiramäki oli hyvin suunniteltu paikka: rakennukset ja alueen puuhat oli toteutettu kauniisti ja alue sopi monenikäisille lapsille. Tekemistä löytyi Ellun ikäisille, ja alueella viihtyivät erinomaisesti varmasti myös Kunnaksen kirjoja itse tai vanhemman kanssa lukevat lapset. Ellun kummitäti (ikätoverini, ei lapsia) kertoi kyllä olleensa hiukan pettynyt Koiramäkeen, joten kaikkia ei ilmeisesti vain voi miellyttää. ;) Koiramäkeen pääsee Särkänniemen rannekkeella tai ostamalla liput pelkästään Koiramäkeen.

Taaperon kanssa Koiramäki oli kiva reissukohde, tekemistä riitti (ja niitä eläimiä), eikä alueella ollut paljoa sellaista, mihin Ellu ei vielä olisi voinut mennä. Puuhamaat ja huvipuistojen laitteet eivät vielä tänä vuonna ole ihan meidän juttu, tällaiset hiukan rauhalliset (elämiä sisältävät) hommat sen sijaan ovat.


16 kommenttia:

 1. Olipas kiva postaus. :)
  Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan niin mennään huomenna särkänniemeen. Ja tuollakin olisi tarkoitus pyörähtää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsette sinne! Teillä voikin riittää vähän enemmän vauhtia kuin meillä, t. n. 15 minuuttia alpakkaa ihastellut....

   Poista
 2. Tuonne minä haluaisin mennä, vaikka lapsia ei olekkaan. Mauri Kunnas "fanina" paikkaa kiinnostaa ihan jo itseään. :) Paljon maksoi pelkkä Koiramäki alue?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos liput varasi netistä etukäteen, ne maksoivat 13e/aikuinen, ja paikanpäältä sitten 2e enemmän. :)

   Poista
 3. Hyvä on! Siun tarinan perusteella Koiramäki on ihan kiva! Hyvä, että Ellu viihtyi.

  Eeva

  VastaaPoista
 4. Oi miten ihania kuvia! Tuolla olisikin kivaa joskus käydä, vaikuttaa tosi kivalta paikalta :) Täytyy tosin varmaan odottaa, että neiti on pari vuotta vanhempi jotta ymmärtää paremmin kaikkien paikkojen päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mennään uudestaan muutaman vuoden päästä, nyt jäi paljon ymmärtämättä - mutta mukavaa puuhaa ja nähtävää riitti kyllä nytkin! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Huomasin nyt siunkin postauksen aiheesta, ja onnistuneelta vaikutti teidänkin reissu! :)

   Poista
 6. Ääh, oon lukenut muidenkin postauksii täst ja tekis niiin mieli käydä tuol :D kuulostaa ja näyttää kivalt paikalt et pakko mennä ens vuon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie jätän lukematta kaikki Muumimaa-postaukset, muuten raahaisin Ellun sinne jo tänä kesänä, vaikka odottelemmekin sitä vielä vuoden. Voisi vaikuttaa liian kivalta!

   Mutta Koiramäki oli kyllä kiva paikka. Taaperon lisäksi onnessaan oli Kunnas-fani-äiti.

   Poista
 7. Tulin vastavierailulle blogiisi ja ihastuin heti! kirjoittelet aiheista, joista minäkin pidän. :)

  Ja tuo koiramäki kuulostaa ihanalta! En ole edes aiemmin tiennyt sen olemassaolosta, tuonne on vielä päästävä joskus! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun piipahdit!

   Miullekin Koiramäki valkeni viime kesänä kaverin Facebookin laittamista kuvista - tällaiselle Kunnas-fanille se oli tämän kesän pakollinen visiittikohde!

   Poista
 8. Jes, kiitos tästä! Me olemme suuntaamassa viikonloppuna Tampereelle ja tarkoituksena on käydä tuolla koiramäessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos olin hyödyksi! Toivottavasti teille tulee oikein onnistunut reissu. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!