sunnuntai 31. elokuuta 2014

Elokuinen Siivouspäivä

Siivouspäivä tuli ja muutti pihat ja puistot kirpputoreiksi. Viime vuonna vietimme mukavaa perhepäivää kyseisenä päivänä, mutta nyt oli vakaa päätös lähteä myymään. Joku ehkä muistaakin tavarankarsimisprojektini?


Kaverini ilmoittautui mukaan ja yhdessä raahasimme turhan ja liian pienen omaisuutemme keskustan yhteiskirppikselle. Oli kiva mennä yhdessä: toisella oli teippi, toisella pressua, toisella tuolit (paras. idea. ikinä) ja toisella henkareita. Ei tarvinnut tönöttää yksin eikä viihdyttää myymisen ohessa miestä ja lasta.

 Raahasin paikalle viisi täpötäyttä Ikea-kassillista sisustustavaraa ja omia ja Ellun vaatteita - tavoitteenani oli päästä kahdella kassilla takaisin ja jos henkareita ei lasketa, onnistuin nippanappa. Rahaakin tuli yllättävän mukavasti vaikka kallein artikkelini maksoi seitsemän euroa.

Parhaiten kaupaksi kävivät Ellun vaatteet ja miun kengät, sisustustavaraa meni jonkin verran mutta aikuisten vaatteet myivät huonommin, vaikka vaatteet olivat ehjiä ja siistejä ja olin merkinnyt hintoja paperilapuilla vaatekassin juureen. Mutta näinhän se tuppaa olemaan aina, aikuisten vaatteet tekevät kauppansa kirppareilla lasten tavaraa kehnommin.

 Havaitsin muutaman jutun hyväksi, ehkä näistä on iloa muillekin: 

- Jos myyt Siivouspäivänä, joka tulee taas ensi keväänä, käy merkitsemässä myyntipaikkasi Siivouspäivä -sivustolle
 -Muista eväät
- Houkuttele kaveri mukaan
- Jos omistat rekin (tai edes pyykinkuivaustelineen) ota se mukaan esillepanoa helpottamaan. Pyykkipojista ja henkareista on myös apua.
 - Varaa kirjojen, kenkien tms. esittelyyn huonompi viltti, vanhoja pyyhkeitä tai pressu, jos maa on märkä
- Ota mukaan reilu vaihtokassa (ja ostajat, varatkaa tekin pikkurahaa mukaan!)
 - Pahviin tai rekkiin/kassiin teipattavaan paperiin teippiin voi merkitä vaatteiden kokoja ja esim. hintahaarukkaa. Vilkastutti ainakin itsellä kaupankäyntiä. Tinkiminen toki kuuluu kirpputorille, ainakin, jos joku ostaa useamman tuotteen... ;)
 -IIkean kasseista tai muista isoista kasseista on ostajien näppärä penkoa esim. perusbodyja ja housuja, eikä sinun tarvitse ripustella kaikkea esille
 -Kotoa kannattaa varata mukaan muovikasseja ex tempore paikalle piipahtaneille ostajille ja itsellesi, kun viet roskia roskikseen ja kotimatkalla jotain UFF:nn tai Kontin keräyslaatikkoon
 -Siivoa jälkesi
- Muista iloinen mieli :)


Kävikö joku muu Siivouspäivänä ostoksilla tai myymässä?  Miten sujui?

Itse pysyin kiltisti myyntipaikallani, enkä lähtenyt kiertämään muiden myyntipisteitä. Paljon kaikkea kivaa olisi varmasti ollut tarjolla, mutta omien tavaroiden lisäksi kannoin kotiin vain kaverin kassista napatut hameen ja sukkahousut Ellulle. Aika hyvin! ;)

3 kommenttia:

 1. Nämä siivouspäivät on kyllä ihan huippujuttu! Meillä oli äitini ja siskojen kanssa oma myyntipöytäpystyssä keväällä. Aiemminkin ollaan pystytetty oma pihakirppis ja vaatteiden ja tavaroiden lisäksi meillä on ollut tarjolla kahvia ja leivonnaisia.
  Tällä kertaa päätimme kierrellä muiden pöytiä eikä pystytetty omaa myyntipöytää. Minä löysin Sennille neuletakin, nuppipalapelin ja sai neiti myös brion perässävedettävän mäyräkoirankin. :)
  Keväällä voisi taas harkita oman myyntipöydän pystyttämistä. :)

  Montako tuntia olitte myymässä? Sää ainakin taisi suosia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä ihana kierrelläkin, mutta ehkä sallin sen itselleni syksyn ja kevään lastentarvikekirppiksillä ja myyn sitten itse nämä Siivouspäivät. :D Meilläkin on Brion mäyräkoira, se on kyllä ihana!

   Olimme paikalla vähän yli neljä tuntia, ensimmäinen tunti menikin melkein kokonaan tavaroiden esillelaittoon vaikka siinä lomassa tuli jotain myytyäkin. Sää suosi sen verran, ettei satanut, mutta ilma oli aika kylmä. Onneksi ostajia riitti siitä huolimatta ja oltiin älytty kerrospukeutua!

   Poista
 2. Me suunniteltiin myös siskon kanssa, että oltaisiin lähdetty myymään tavaroita itse eräälle aukiolle, mutta täällä päin on ollut niin sateista ja koleaa, että päädyttiin sitten vuokraaamaan kirppispöytä. Ihmeen hyvin kauppa kävi myös näin :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!