tiistai 26. elokuuta 2014

Haaste:7 rakasta esinettä

Sain Papatiti -blogista mukavan uuden haasteen, jossa sai esitellä seitsemän rakkainta tavaraansa. Mukaan miut ehti haastaa myös Syksyn tyttönen -blogi, kiitos molemmille!

Haasteen nimi on Rakkaita esineitä. Tarkoituksena on esitellä kodistaan 7 esinettä, jotka ovat syystä tai toisesta rakkaita ja joista ei haluaisi luopua. Jokaisesta esineestä tulee laittaa kuva ja kertoa lyhyehkö tarina, miksi juuri se esine on rakas. Muista laittaa haaste eteenpäin.

Meillä on aika paljon tavaraa, vaikka olen varsinkin viimeisen vuoden aikana yrittänyt opetella myös luopumaan. Valokuva-albumit, monet korut ja jotkin sukulaisiin ja Elluun liittyvät jutut ovat sellaisia, että niistä en suostu luopumaan. Meillä on myös muutamia miulle tavalla tai toisella tärkeää huonekalua ja koriste-esinettä, eli yhteensä paljon enemmän kuin seitsemän. Yritän tässä nyt kuitenkin, ilman erityistä järjestystä, esitellä joitain rakkaimpia.


1. Vihki- ja kihlasormus

Ei varmaan tarvitse perustella? Tunnearvon lisäksi pidän kummastakin sormuksesta ja tuosta yhdistelmästä älyttömästi. Kihlasormus on tuo alempi, se löytyi sattumalta ja opiskelijana ostimme sen hyvästä alennuksesta, koska se oli poistuvan malliston viimeinen sormus. Siihen sopivaa vihkisormusta pitikin tovi etsiä, mutta juuri häiden alla myyntiin tuli uutuusmallisto, jossa sormukseni sitten oli. Olen nyt tuijotellut noita viisi vuotta ja olen edelleen sitä mieltä, että molemmat sormukset ovat kauniita ja yhdistelmä juuri miun näköinen.


2. Valokuvat

Tässä nyt vain jokin satunnainen kuva valokuva-albumista, koska ne kaikkein tärkeimmät valokuvat ovat liian henkilökohtaisia täällä esiteltäviksi (eikä kukaan jaksaisi lukea niin pitkää postausta, ja haluan nyt niputtaa kaikki rakkaat valokuvani yhdeksi kohdaksi tähän haasteeseen). Tärkeimpien valokuvien joukossa olisivat kuva miusta vauvana äitini sylissä, pari kuvaa miusta ja siskoistani, edesmenneen mummoni kihlakuva ja isovanhempieni hääkuva, tämän oman pikkuperheeni potrettien lisäksi. Miun jälkeeni Ellu saa polttaa tai silputa kaikki albumit ja kuvat, joita ei aidosti itse tahdo säästää, mutta miulle on tärkeää säilöä kuvat perinteisesti paperille itseäni varten.


 3. Perintökello

Mummoni, mammani äiti, kuoli hiukan ennen kuin me ehdimme miehen kanssa mennä naimisiin. Miulla oli kunnia saada vanhimpana naispuolisena lapsen(lapsen)lapsena mummon aikoinaan Viipurista ostettu kihlakello. Mummo oli aina ylpeä kellostaan: heidän kihlautumisensa aikoihin oli ollut tapana ostaa morsiamelle kaulassa pidettävä kello, mutta rannekellot olivat sen hetken uutuus ja kaulakelloja kalliiimpia. Pappa oli yllättänyt ja halunnut ostaa mielitietylleen tapojensa vastaisesti sen vähän kalliimman vaihtoehdon. Kello toimii edelleen, nahkahihna on vain vuosien varrella vaihdettu uuteen.

Iloisen ja sydämellisen mummoni mukaan Ellun toinen nimi on Kerttu.


4. Lampunjalka

Todella huono kuva, mutta ehkä paras tuosta lampunjalasta. Olin haaveillut jalkalampusta  aiemmissa asunnoissa ja tähän sen sitten hankimme: alunperin jalassa oli kaikenlaisia kullanvärisiä kaiverruksia, ja maalasin sen mustaksi. Paitsi, että se on ihan miun tyylinen, se tavallaan symboloi kaikkea itse tekemistä ja tuunaamista. Ja kun joskus muutamme pois täältä, tulee lampunjalka mukaan ja muistuttaa tästä kodista, jossa on tapahtunut niin paljon.


5. Ellun haalari (ja hiukan muita vauvajuttuja)

Miulla on pieni kangaskassi johon olen säästänyt muistoja Ellulle. Päätimme miehen kanssa, että emme ala säästämään kaikkea tytön vauva-ajasta vaan säilömme muutamia merkityksellisiä juttuja, joita kukaan mahdollinen sisarus tai serkku ei käytä. Tyttö saa sitten itse isompana päättää, mitä muistopussilleen tekee. Kassissa on muunmuassa tuo ensimmäisten viikkojen lempivaate, lämmin barbapapa-velourhaalari. 


 6. Papan kirjat

Olen aina lukenut paljon ja kirjahyllyssäni on muutama sellainen kirja, joita mielelläni kuljettaisin mukanani loppuelämäni. Niiden ensilukeminen oli jotenkin mieleenjäävä kokemus ja palaan niihin aina parin vuoden välein muistelemaan tarinaa ja niitä omia ajatuksiani.

Kirjahyllyni rakkaimpia kirjoja ovat kuitenkin kirjat, joita en ole koskaan oikeasti lukenut. Kaksi vuotta sitten kuollut pappani oli innokas kotiseutuhistorian tallentaja ja pöytälaatikkokirjailija, joka eläkkeelle päästyään julkaisi omakustanteena kolme kirjaa. Neljäs jäi viimeistelyä vaille. Mie olen kirjoittanut nuo tekstit puhtaiksi, joten olen kyllä lukenut tarinat, mutta siinä kohtaa, kun kirjat saatiin kansiin, en ensin halunnut lukea niitä (olisin vain etsinyt pilkku- ja kielioppivirheitä), ja papan kuoleman jälkeen en ole pystynyt - alkaisin vain itkeä ja ikävöidä. Mutta vielä joku päivä mie luen ne, ja Ellu lukee ne, ja ehkä moni muukin vielä meidän jälkeemme.7. Hääkakkulinnut

Otin mieheni sukunimen mennessämme naimisiin (olen sen verran perinteinen) ja nimeen liittyvät linnut. Ehkä siksi pidän kaikista lintuaiheista? Olen maalannut parikin taulua, joissa on lintu, ja jos kaupassa on Ellun kokoisia lintuaiheisia vaatteita, saan pidätellä itseäni, etten ostaisi niitä tytölle.

Kakunkoristeina olleet puiset linnut ovat aika herttainen pari, ja ne muistuttavat ihanasta hääpäivästä. Toisaalta ne muistuttavat myös tästä nykyisestä elämänvaiheestani vaimona ja tällä sukunimellä: pidän nimestäni ja olen aina kokenut sen omakseni.

Huh, menipä syvälliseksi!

Laitetaanpa haaste eteenpäin muutamaan blogiin, mutta tämän saa toki napata, jos joku muukin haluaa! :)14 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Olipas mukavaa kurkata sinun tärkeisiin tavaroihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että omat rojut eivät olleet ihan tylsiä. :)

   Poista
 2. kultajousessa oli saman tyyppinen sormus kun tuo sun kihlasormus, kuolailin sitä hetken aikaa, mutta taidan tyytyä yksikiviseen tai timanttiriviseen, on sitten helppo tulevaisuudessa yhdistellä toiseen sormukseen:) mulla on niin lyhyt tuo "sormusalue" sormessa ettei mahdu kauhean paksuja sormuksia :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla on sen verran pitkät sormet, että haaveilen vielä joskus siitä kolmannestakin sormuksesta (vauvasormuksesta), jota voisi pitää juhlissa. Olisi sitten ainakin tarpeeksi blingblig. ;)

   Sitä yhdisteltävyyttä on tietysti hyvä miettiä, mutta teettämälläkin saa sitten aika edullisesti tarpeen mukaisen sormuksen. Miulle ehdoteltiin tuohon kihlaan yhdistettäväksi rivisormusta, johon olisi voinut tehdä loven tuon kihlan rykelmäkohtaa varten, tai sitten sileää sormusta kummallekin puolelle.

   Poista
 3. Ihania muistoja kaikissa esineissä. :) Kiitos haasteesta, pääa lkoi heti surraamaan, mitä ne 7 voisi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kävinkin jo kurkkimassa esineesi - helpostihan tunnuit keksineen! :)

   Poista
 4. Ihania rakkaita esineitä. :)
  Ja noi sun sormukset on molemmat todella kauniita.

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta. Sainkin tän saman jo eilen Terhiltä ja koitan jossain vaiheessa toteuttaa. On vain hieman hankalaa kun kaikki raikkaimmat tavarat ovat äitin luona kotitalossa. Enkä siellä ihan joka päivä käy kuvailemassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooo, tuli nyt kertauksena täältäkin. :D

   Jään odottelemaan siun tärkeiden juttujen näkemistä!

   Poista
 6. Olipas kiva lukea sinunkin postauksesi rakkaista esineistä. Kiitos kun toteutit haasteen! :)
  Ja voi miten kivoja rakkaita esineitä ja niin ihana tarina jokaisella. :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!