maanantai 18. elokuuta 2014

Säästöpossu

Ellun T.-kummi viettää tänään syntymäpäiviään ja teimme Ellun kanssa hänelle lahjan. Ellu pitää maalaamisesta, mie pidän tuunaamisesta ja kummi pitää maalaisromantiikasta, sopivan sävyisestä sinisestä ja Ellusta, joten maalasimme kummille säästöpossun.


Jostakusta voisi olla aivan kamalaa saada kotiaan "ilahduttamaan" lapsen taideteos. Uskoin kummin pitävän possusta, joten uskalsimme tämän toteuttaa, mutta muuten taidamme Ellun kanssa rajoittaa lahja-askartelut kortteihin ja sellaisiin juttuihin, joita ei tarvitse ihan koko ajan pitää esillä. Ja lahjapolitiikka toimii miun mielestäni niin, että me annamme jotain, jonka ajattelemme ilahduttavan lahjan saajaa, ja jos hän ei jostain syystä pidäkään siitä, on hänellä ihan täysi oikeus hankkiutua siitä eroon.


Keraaminen säästöpossu oli aiemmin koristeltu kukkasin. Askarteluliikkeestä olisi varmaan saanut ostaa pahvisen tai savisen possun tai muun koristeen itse maalattavaksi, mutta maalasin possun ennen Ellun pensselinheilutusvuoroa kahteen kertaan mattapintaisella miniatyyrimaalilla. Ellu sitten maalasi peiteväreillä possulle koristeet. Possua ei kannattane pestä tiskikoneessa tai ottaa kylpyleluksi, mutta käyttöä tuo varmasti kestää oikein hyvin.


Ellu on innokas piirtäjä ja maalaaja ja yritän aina välillä muistaa tarjota tytölle välineitä: tosin piirtämisestä hän muistuttaa itsekin, bongatessaan mistä tahansa minkä tahansa kynän tai kynänkaltaisen.  Onneksi kirjat ja sohvat ovat saaneet olla rauhassa ja Ellu pyytää paperia tai hakee sellaisen (yleensä kirjekuoren) lehtilaatikosta.


Olen jo alkanut hiukan miettiä joululahjoja, ja mitä pientä voisimme Ellun kanssa itse tehdä tietyille ihmisille lahjoiksi: kaikki lahjalistalla olevat eivät ehkä innostuisi kehystetystä Ellun kuvasta tai taaperomaisella hartaudella maalatusta säästöpossusta, mutta toiset taas varmasti pitäisivät pikkuisen tekeleistä.

Mukavaa syntymäpäivää vielä tätäkin kautta, T.! Karttukoon possusi reippaaseen tahtiin! :)


12 kommenttia:

 1. Voi kun siitä tuli söpö possu :) Hih. Vai että joululahjoja? Byäää! Taasko se tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie aina unohdan jouluintouksissani, että ai niin, kaikki ei ihan hörähdä joulusta. :D Sori! On siihen vielä monta kuukautta, rentoudu!

   Poista
 2. Possusta tuli ihana! :)

  Minäkin olen jo miettinyt mitä teen joululahjaksi. Ollaan jo monena vuotena tehty sisarusten kesken lahjat itse, ei ostettu valmiina kaupasta. Aikaa se vie mutta itsetehdyissä lahjoista on paljon tunnearvoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, toinen jouluhörhö! :D

   Ihana perinne teillä! Meillä mie teen lahjoja myös itse, muut ovat turvautuneet kauppaan, ja mikäs siinä. :) Pitäisikin varmaan jo alkaa tehdä lahjalistaa ja kirjata ylös ideoita...

   Poista
 3. Itse tehty lahja on aina ihana! <3
  Mä voisin huolia tulevan joulun joulukalenteriin jotain Ellun tekemää. ;)
  Olkoon se piirustus tai vaikka kortti, mutta lapsilta niin harvoin mitään saan. Niin ois kiva ylläri. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistän toiveesi korvan taakse! :) Me oaallistutaan taas parilla luukulla, se oli kivaa!

   Poista
 4. Mikä ihana idea ja kuinka hieno siitä tulikaan. :)
  Toinen maalaa niin tarkkana. ♥

  Joululahjoja on täälläkin pyöritelty päässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oli taas tarkkaa - äiti ei saanut koskeakaan. :D

   Hih, elokuu on hyvä aika aloittaa lahjasuunnittelut!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Hän on - ja on aika ihana nähdä, miten Ellu nauttii piirtämisestä ja maalaamisesta. :)

   Poista
 6. Ihana lahjaidea ja suloinen maalari työntouhussa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämän lapsen kanssa yhdessä tehtävät jutut ovat kyllä niitä parhaita :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!