lauantai 2. elokuuta 2014

Tuhat ja yksi lapasta (sekä muutama kiekonheitto)

Miehen viimeisenä lomapäivänä kartoitimme hiukan perheemme lomatoiveita: mies halusi käydä kokemassa jonkun uuden frisbeegolfradan ja mie halusin laatuaikaa kotona ihan vain itseni seurassa. Ellun toiveet liittynevät keinumiseen ja kirjojen lukemiseen, mutta parina aamuna tyttö on käynyt laittamassa meille vanhemmille kengät jalkaan (!!), joten sisällä ei ilmeisesti ainakaan kökitä.

Suuntasimme sitten eilen Mikkeliin ja kävimme Kenkäverossa vilkaisemassa Tuhat ja yksi lapasta -näyttelyä, johon meitä kauniin Kenkäveron alueen lisäksi houkuttivat erään bloggaajatutun lahjoittamat lapaset. Bongaisimmeko ne kaikkien lapasten joukosta?


 Ja tadaa, siellähän ne, ihanan Karkkiksen tekemät ihanat karkkilapaset, ylärivissä palloilla varustettuna! Karkkis oli keväällä esitellyt lapaset blogissaan joten tiesimme, mitä etsiä, mutta haluaisin uskoa, että olisin arvannut nuo Karkkiksen tekemiksi ilman etukäteistietojakin - aivan hänen näköisensä!

Näyttelyyn oli tullut, jos ei nyt ihan tuhatta, niin kuitenkin satoja lapasia, toinen toistaan hienompia ja persoonallisempia. Osa palautuu näyttelystä tekijöilleen, mutta osa myydään näyttelyn jälkeen ja rahat käytetään todella hyvään tarkoitukseen.


Oli kiva käydä, kesäpäivänäkin, ihastelemassa lapasia ja toisten kädentaitoja. Mieskin sai nostalgisia elämyksiä bongatessaan perinnelapasmalleja esittelevästä kartasta lapaset, jollaisia hänen mammansa oli aina tehnyt. Ellu sai elämyksiä kurkkiessaan esittelyvintin lattianraoista alakertaan: "Ooo, vau!"
 Päivällistä söimme ulkona Mikkelipuistossa , joka on erilaisista mallipuutarhoista koostuva puisto. Penkkejä, kivetyksiä ja kasveja löytyi monen näköisiä, ja alueella oli myös pieni leikkipuisto, kesäkahvila ja taimimyymälä. Kannattaa käydä, erityisesti, jos suunnittelee piharemonttia! Puisto on aivan Kenkäveron vieressä, joten sillä on helppo piipahtaa. Bongasimme myös opasteen parin kilometrin päässä oleville hiidenkirnuille, jotka olisi ollut hauska nähdä, mutta se jäi nyt toiseen kertaan.


Miehenkin toive tuli toteutettua ja kävimme kiertämässä Mikkelin frisbeegolfradan - ihmettelin illalla, kuinka olen niin naatti, mutta kymmenkiloisen taaperon kanniskelu manducassa maastossa kesäpäivänä ei tietysti ole mitään ihan kevyttä hommaa. Sain myös kahlata yhden miehen kiekoista vesiesteestä (...) ja totesin, että metsälenkkarini alkavat sanoa sopimuksensa irti.

Kotimaanmatkailua on tullut kyllä tänä kesänä harrastettua, ja voi jesta kuinka monta leikkipuistoa (.... ja frisbeegolfrataa) tässä maassa onkaan!

Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Siellähän ne roikkuu! Uskon kyllä, että olisit bongannut nuo ilman vihjettäkin. Ihan mahtavan näköisiä lapasia muutenkin. Hauskasti värijärjestyksessä, perinteiset modernien rinnalla. (Enkä todellakaan pahastunut tästä, tämä oli hauska juttu!)

  Muutenkin kuulostaa hauskalta päivältä. Me käymme suhteellisen usein Mikkelissä, mutta Kenkäverossa emme ole vielä koskaan käyneet. Ehkä ehdimme tänä vuonna vielä ennen lapasnäyttelyn sulkemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapaset olivat kyllä hauskasti esillä, mutta kieltämättä hiukan haaveilin näkeväni ne kaikki kerralla samalla seinällä. Ja upeita olivat - hyvä sie ja kaikki muut, jotka lahjoititte taidonnäytteitänne hyvään tarkoitukseen!

   Kenkävero on kyllä kaunis paikka, ja sen leipomosta saa ihania ruis-suklaa-keksejä. Ravintolastakin olisi saanut vaikka mitä herkkuja, mutta se on vielä kokematta.

   Poista
 2. Kiva tuo lapasnäyttely. Kyllä jotkut on vaan taitavia. :)
  Itellä menisi varmasti vuosi yhden lapasen tai pelkän peukalon tekemiseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mie tein viime talvena kahdet lapaset, ja noh, tulihan niistä lapaset - mihinkään näyttelyyn niitä ei kyllä olisi kehdannut lähettää. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!