tiistai 23. syyskuuta 2014

Äiti pesi kengät - sillä taitaa olla liikaa vapaa-aikaa?Kaverin kanssa oli puhetta kenkien puhdistamisesta, ja suosittelin kokeilemaan esimerkiksi tennareiden kumiosien puhdistusta Ihmesienellä. Tutustuin itse näihin sieniin ollessani kesätyösiivoojana, ja näillä lähtee yhdellä pyyhkäisyllä ilman pesuainetta kaikki sellainen, mitä rätillä saa hankaamalla hangata. Värjäytymät ja kynänjäljet maalipinnoista, jäljet lattioista, pinttymä ovista ja kolhut ja likanaarmut kengistä...

Ellun popot ennen ja jälkeen
Vertailun vuoksi parin vasemmanpuoleiset kengät putsattuina
 Joku voi tietty ihmetellä, mitä järkeä on pestä kenkiä, mutta pestäänhän niitä muitakin ulkovaatteita. Ja kerta homma ei tämän vaivalloisempaa ole, pyyhin meidän perheemme kengistä kolhunjälkiä aina välillä - ovatpahan sitten taas melkein uudet!

Ihmesieniä saa ainakin kaikenlaisista halpahalleista, ja hintaa kahden sienen pakkaukselle taitaa olla euron verran. Nämä ovat jotenkin koukuttavia: kun pyyhit kaapinovia, hinkkaatkin kohta pinttymää seinästä, lattialistoista ja kengistä... Hetken aikaa miekin aina haaveilen, että hurahtaisin siivoamiseen ja riemusta kiljuen kuuraisin kaikki vapaahetkeni, mutta ihan niin ei ole vielä käynyt.

Täällä vaivaa pienimuotoinen flunssa - ja niin kuuluu vaivaavan melkein kaikkia muitakin tuttuja! Se on se syksy...

18 kommenttia:

 1. Vau, tulipa puhtaat kengät!
  Ehkä munkin pitäis ostaa tollanen ihmesieni, jospa tosta perintökeinuhepasta lähtis sillä lyijykynän jäljet pois. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, tuo on ainakin hellävarainen keino perintöhevosiin!

   Poista
 2. Toi ihmesieni on kyllä mahtava! Ite käytän sitä joka paikassa :D

  VastaaPoista
 3. Enpä ole kokeillut, mutta lähti heti ostoslistalle. Mies kun jättää mustia autotallinrasvasia sormenjälkiään joka oveen ja valonkatkaisijaan niin tuo olisi oiva apu ainaiseen rätillä hinkkaukseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, voisi kyllä toimia paremmin. Kaikkein parhaiten kuitenkin varmaan toimisi se, että mies putsaisi kätensä jo kodin ulkopuolella --- mutta noh, sellainen mies lienee taruolento. :P

   Poista
 4. Mä putsasin joskus kynsilakan poistoaineella tennareitten kärjet, lähti silläkin puhtaaks :D

  Pitäis ostaa kyl kotiin noita ihmesieniä ja alkaa jynssään pinttyneitä kohtia mitä löytää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää olisi varmaan oikein passeli teidän perheen tennarivarannoille! Haisee ainakin vähemmän kuin kynsilakanpoistoaine. ;)

   Poista
 5. Ihmesieni on kyllä nimensä veroinen! Sillä sain lähtemään myös iänikuiset tussinjäljet pöydästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihme, mitä kaikkea puhdistuu kun on oikeat aineet!

   Poista
 6. Täälläkin on todettu ihmesieni monta kertaa hyväksi kenkien puhdistuksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kiva kuulla, että jotkut muutkin putsaavat popojaan! :)

   Poista
 7. Ihmesieni <3 asia jota ilman tämä äityli ei voi elää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, perustetaanko kerho? :D Toinen itselleni ehdoton on mikrokuituliina.

   Poista
 8. Miä kans käytän noita ihmesieniä siivotessa! Ihan huippuja! Toiset sanoo, että se jättäisi jotenkin sellasen pinnan, että siihen tarttuu taas lika helpommin. Ite en oo tällasta huomannu. Ja merkilläkin on väliä: ostin joskus jotain halppis-ihmesieniä, ja ne oli kamalan huonoja. Swifferin oon käyttäny, koska ne poistaa lian ku lian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus johonkin maalipintaan voi jäädä tuosta sellainen hiukan nahkea pinta, mutta se lähtee mikrokuituliinalla pyyhkäisemällä, vink vink :)

   Miulla on ollut vain noita halpissieniä, hyvin poistaa mutta sitten jossain kohtaa murenee. Pitänee kokeilla tuita Swifferiä!

   Poista
 9. Oho, hämmästyttävää! Tuohan saa kengät lähes uudenveroisiksi! Harmi vaan, että minulla ei taida olla moniakaan kenkiä, joihin sientä voisi käyttää nyt kun mietin. Ehdin jo innostua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jossain vaaleammissa korkkareissa on ruohitahraa tai esim. tuolinjaloista tulleita naarmuja, niin tuo toimii hyvin - putsasin juuri omat kesäkorkkarit talviteloille.

   Tai voihan se olla, että sie vaan olet niin siisti? :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!