tiistai 2. syyskuuta 2014

Harmaata ja vaaleanpunaista

Kertoilin aiemmin siitä, että haluaisin sisustaa kotona enemmän. Rajaillessani kuvia Ellun huoneesta tajusin kuitenkin olevani jatkuva lastenhuoneen sisustaja, ja onhan sekin jonkinlaista sisustamista...

Muualla kotona ei kauheasti tapahtu, mutta Ellun huoneeseen tulee aina välillä tytön kasvaessa uusia juttuja ja leluja, ja se innostaa välillä vaihtamaan koriste-esineitä ja päiväpeittoakin. Nukkekoti ja isän ja tyttären jalankuvat ikuistanut taulu toivat huoneeseen hiukan vaaleanpunaista valkoisen, harmaan ja mustan lisäksi.


Pöytä ja tuolit ovat nyt tovin olleet keskellä huonetta: hyvän kokoisessa makuuhuoneessa ne mahtuvatkin keskilattialle ja Ellulle jää tilaa kokkailla muumille ja vauvanukelle. Taaai levittää kirjat ja soittimet pitkin pöytää, ne ovat kova juttu nyt.

Nukkekoti on vielä asukkaita ja loppuja huonekaluja vailla, joten se kököttää vain hyllyn päällä. Kunhan tönö pääsee leikkeihin asti, pitää ylempi hylly siirtää myös takaisin lattialle. Hyllyn olemme tuunanneet itse, kuten melkein kaiken muunkin Ellun huoneessa: olisi kiva, jos oman käden jälki näkyisi samalla tavalla koko asunnossa.

 

Huone sai uuden valaisimen keltaisen retrolampun sijaan, kun mummilta jäi valkoinen varjostin ylimääräiseksi. Tämä valaisee kyllä keltaista paremmin, vaikkei ihan niin persoonallinen olekaan - pidän kaikesta vähän erilaisesta,  mutta näköjään olen ikuisesti huono käyttämään värejä.


Totesin muuten taas myös sen, ettei miusta koskaan tule minimalistia: olen jälleen ripotellut huoneen täyteen säilytyskoreja ja kaikenlaista koristetilpehööriä. Nooo, ei se ole niin vakavaa.


 Ellun kummitäti toi New Yorkin tuliaisena Ellulle lumisadepallon. Tyttö heiluttelee sitä suu pyöreänä, kuiskaillen välillä "oooo". Lienikö kummitädillään sama ilme tämän ihmetellessä valtavia pilvenpiirtäjiä?

 Aarrelokerikossa on muuten myös Ellun viimeinen tutti. Huimaa, kuinka aika menee - vastahan me luovuimme tutista, mutta todellisuudessa siitä on jo melkein vuosi. Voi nyyh!


 Meille on jo tarjottu useampaa juniorisänkyä, mutta se ei nyt vielä ole suunnitelmissa: tyttö pyörii unissaan niin valtavasti,  etten usko juniorisängyn laidan pitävän kaikkia hänen osiaan vuoteen sisäpuolella. Ellun pinnasänky on 70-luvun tuotantoa ja aika iso, joten likka mahtuu sinne vielä hyvän tovin (kunhan ei ala opetella kiipeämään sieltä pois). Tammikuussa alkaa päivähoito joten alkuvuosikaan ei ole hyvää aikaa muuttaa uuteen sänkyyn. Katsotaan sitten kaksivuotispäivän aikoihin: silloin tyttöä ei varmaan enää oikein huvita nostella sänkyyn ja sieltä pois.

Btw, ilmoitin halukkuuteni sinne lisäkoulutukseen.  Toisaalta toivon, etteivät kaikki hakijat saisi paikkaa, mutta toisaalta olen aika innoissani.  

Mukavaa tiistaita!

16 kommenttia:

 1. Ihana huone! Erityisesti pidän tuosta puunaulakosta ja pikkukaapista, joka toimii ilmeisesti Ellun hellana. :)
  Kiva nähdä välillä tällainenkin lastenhuone, joka ei vilise erilaisia värejä vaikka toki väreistä pidänkin. Huomaa että olet tarkkaan miettinyt mitä huoneeseen laitetaan, etkä vain laittanut huonetta täyteen kaikkea mahdollista lastenrompetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pikkukaappi on tuunattu hellaksi keväällä. :)

   Miulla on väriahdistus, olen töissä ilmeisesti liian värikkäässä ja stimuloivassa ympäristössä. :D Meillä värit tulee leluista, jotka sitten lepohetkiä varten voi kivasti siivota piiloon koreihin... ;)

   Poista
 2. Ellulla on kyllä ihana huone. :)
  Täälläkään ei olla vielä vaihtamassa pikkuista pinniksestä pois juurikin tuon pyörimisen vuoksi. Asiaa tulee kyllä harkita uudestaan jos tyttö alkaa osoittaa jotakin kiipeilyn merkkejä, mutta onneksi toistaiseksi ei ole sitä yrittänyt. :)

  Toivotaan että pääset lisäkoulutukseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei onneksi kiipeillä, sitten pitäisi tosiaan kehitellä jotain. Jos sitten keväällä katsotaan. :)

   Ja kiitos, tänään kuljin mahdollisen opiskelupaikan ohi ja tajusin, kuinka kivaa sinne pääseminen olisikaan!

   Poista
 3. Ellun huone on kyllä luultavasti ihanin lastenhuone, jonka olen nähnyt! Ja on hienoa, miten muunneltava se on. Kun siis vertaa esimerkiksi siihen, millainen huone oli Ellun syntymän aikoihin ja millainen se on nyt :)

  Ps. Onko Ellun vauvalla oma syöttötuoli? Vähän huikea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooo, kiitos kehuista! :) Itsekin olen tykännyt tuosta muudeltavuudesta, ja se oli yksi tavoite kun alettiin miettiä lastenhuonetta.

   Ja juu, on! Ostin sen kaverilta jo yli vuosi sitten, siinä on nyt kesän ajan ruokittu vauvoja ja kirahveja. :)

   Poista
 4. Aivan ihana huone Ellulla! Aivan ihana idea tuo puu-naulakko! Mä en vielä yhtään tiedä mitä tuonne Kukkiksen tulevaan huoneeseen suunnittelisi.. nyt kun sen huoneen käyttötarkoitus on lähinnä pyykinkuivaus niin ei jotenkin ole innostunut huoneen laitosta lainkaan.

  Toisaalta sekin vähän hillitsee kun en haluaisi tehdä reikiä meidän seiniin :DD Siis kun kaikki on juuri maalattua laitettua niin se ensimmäisen taulukoukun/naulan/reiän tekeminen seinään on ihan kamalaa. Taaai sitten mä oon vaan vähän omituinen ;) Pakko mun on voittaa kohta itseni kun on suunnitteilla seinille kuitenkin laittaa taulua ja hyllyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puu on kyllä ollut ihan huippu, huolisin tuollaisen jokaiseen huoneeseen. :D

   Sie löydät kyllä varmasti aikanaan jonkin tosi kivan jutun, jonka ympärille se muukin huone lähtee muodostumaan!

   Me ei olla koskaan muutettu niin siistiin asuntoon, että oltaisiin jouduttu miettimään ensimmäisen taulukoukun dilemmaa. Olen kyllä kuullut, että se on ihan oikea koetinkivi!

   Poista
 5. Voi miten ihana huone! Tuo puu on tosi hieno ja muutenkin tosi kivoja yksityiskohtia :)

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis huone ja niin harmoniset sävyt! Tuo leikkihella on kyllä niin ihana! Kyllä sä vaan osaat tän sisustamisen taidon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän ihan punastuttaa, kiitos! Taidosta en tiedä, mutta intoa ainakin on. :D

   Poista
 7. Ihana huone! Enkä ärsyyntynyt sisustuspostauksesta ;) Munkin suosikit on tuo puu ja hella. Ja tuo jalkataulu on aivan yli-ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aika symppis taulu: on kyllä vähän ihme, miten mieheni koon 45 jalka voi olla sympaattinen. :D

   Poista
 8. Kerroin mieslurjukselleni, että Ellu kattelee lumisadepalloa ja kuiskailee "ooo". Äijä totesi, että no sehän on ihan niinku kumminsa. :D

  On ihana huone! Mieki voisin asua tuolla.

  Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, voin kuvitella, että siulla on ollut yhtä hämmästyneen onnellinen ilme! Tänään Ellu olisi huolinut nukkua pallo kainalossa, pistin kuitenkin takaisin hyllyyn... Seuraavalta reissulta sitten Vapaudenpatsas -pehmolelu? ;)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!