maanantai 8. syyskuuta 2014

Mokkajuustokakku


Viikonloppuna teki mieli leipoa ja kehittelin kauppareissulla suklaisen mokkajuustokakun. Tämä oli hyvää, vaikka itse sanonkin - maku sopi syksyn ja oli mukavan "aikuismainen", uskoisin tämän vetoavan myös sellaisiin, jotka eivät yleensä hedelmäisistä juustokakuista välitä. Pelkäsin pelkällä kahvilla maustetun kakun olevan omaan makuuni liian mokkainen, joten käytin maustamattoman tuorejuuston lisäksi suklaatuorejuustoa: se oli hyvä ratkaisu, kakku on selkeästi kahvin makuinen mutta siinä on hiukan jotain pehmentävääkin.


Pohjan tein näistä Cafe Noir -kekseistä, mutta sen voisi ihan hyvin tehdä digestiveistä tai dominoistakin: nuo miun käyttämät keksit tuovat pohjaan hiukan extramakua, mutta kakku on kyllä kahvinen ilman niitäkin.

Ja tämä on älyhelppo tehdä - kuten juustokakut yleensäkin. ;)

Miun käyttämän Marabou -tuorejuuston voisi varmasti korvata samalla määrällä (160g) maustamatonta tuorejuustoa, johon sekoittaisi n. 80 g sulatettua tummaa suklaata. Tällöin lisäisin kakkuseokseen hiukan enemmän sokeria - maistamallahan se asia selviää. ;) Loput suklaat voi sitten vaikka raastaa koristeeksi kakun päälle.

Helppo mokkajuustokakku

Pohja

1 pkt Cafe Noir -keksejä tai n. 200 grammaa muita murskaantuvia keksejä 
n. 70 grammaa voita tai margariinia
loraus (n. 2 rkl) vahvaa kahvia

Täyte

6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa 
160 g Marabou-tuorejuustoa (tai korvaava seos, katso tuolta ylhäältä)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n.2 rkl sokeria (maun mukaan ja riippuen, käytätkö Marabou-tuorejuustoa)
1 dl vahvaa kahvia

Laita liivatelehdet likoamaan tilkkaan vettä.

Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu voi tai margariini ja loraus kahvia. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja levitä keksimurka vuokaan. 

Vatkaa kerma vaahdoksi  ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää sokeri, tarkista maku. 

Kuumenna kahvi kattilassa ja sulata liivatelehdet joukkoon. Lisää kahvi ohuena nauhana tuorejuusto-kermaseokseen ja sekoita hyvin. 

Lisää tuorejuustoseos kakkuvuokaan ja anna kakun jähmettyä kylmässä ainakin pari tuntia. 

Koristele nompareilleilla, suklaarouheella tai esim. mokkapavuilla 



Ps. Rakastan leipomista, mutta uusien ohjeiden kokeilu on näköjään jäänyt - edellisen makean leipomukseni olen naputellut tänne helmikuussa! Leivontaharrastukseni puolesta odotan kovasti töiden alkamista - sokeriherkkuja tulee varmaan leivottua useammin, kun kaikkia ei tarvitse syödä itse vaan osan voi kantaa työpaikan kahvipöytään. ;)

15 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää, mutta valitettavasti minun täytyy tyytyä vain katselemaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo olisi ehkä ollut enemmän katselemisen arvoinen jos se olisi koristettu vaikka sillä suklaarouheella. :D

      Poista
  2. Omnomnommmm!!! Kiitos reseptistä! :) Se sun salmiakkijuustokakku on ollut meillä ihan hitti joten tätäkin on kaiketi pakko kokeilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että salmiakkijuustokakku on maistunut! Jos testaat tämän, niin annathan raporttia! :)

      Poista
  3. Oijoi mitä herkkua!
    Ihana lukea muiden leipomiskokeiluista. :)
    Juustokakut on kyllä hyviä, niin liivatteella hyydytetyt kuin uunissakin tehdyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulla meni tosi kauan ennen kuin uskalsin kokeilla liivatejuustokakkua, mutta helppoahan se on ollut. :)

      Poista
  4. Kuulostaapa hyvältä. :)
    Me leivottiin tänään lasten kanssa pullaa. :)

    VastaaPoista
  5. Työpaikalla naiset ovat aina ihan innoissaan kun jotain herkkua vie. Olise sitten leipomuksia tai karkkia, niin aina kelpaa ja maistuu. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ihan mikä tahansa katoaa ainakin ajan kanssa, myös kaikki mielenkiintoisen makuiset matkamuistokarkit!

      Poista
  6. Minnnnnnaaaaaa!!! Ei tämmösiä maanantaina eetteriin! Viikonloppuun on liian pitkä aika ja nyt on sun vika jos joudun herkkukaapille jo heti maanantaina;)

    Nam Nam :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori. :D Toisaalta maanantaiherkuttelu voisi tulla piristystä koko viikkoon..? ;)

      Poista
  7. Pakko kokeilla tätä joku päivä :) kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!