sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Omena päivässä


 ... pitää kuulemma lääkärin loitolla. Kesken tikapuilla kiipeilyn piti laskeutua maahan syömään päivän ensimmäinen omena, noin niin kuin henkivakuutukseksi.

Kuten moni muukin omakotitaloasuja näinä aikoina, kaverini laittoi viestiä ja kehotti tulemaan poimimaan omenoita. Matkalla naapurikaupunginosaan näimme kahden postilaatikon kupeessa pahvilaatikolliset omppuja, iloisella Saa ottaa! -kyltillä varustettuna. Aika ihanaa!


Aika ihania olivat myös makeat omenat ja E.:n perheen valtavan iso piha vanhoine omenapuineen ja piharakennuksineen. Tuollaista lapsiperheen unelmapihaa ei kyllä helpolla löydä kaupunkialueelta, valitettavasti! Onneksi on käynyt edes sen verran hyvä tuuri, että olemme tutustuneet ihmisiin, joilla tuollainen megapiha trampoliineineen on. ;)

E.:n tytär on Ellun rakas ystävä, joka välillä isosiskomaisin ottein huolehtii Ellun oikeuksista ja välillä on turvallisena tuttuna käsittelemässä elämän karua tosiasiaa siitä, ettei toisen kädestä saa ottaa. Kaverin nimen mainitseminenkin saa onnellisen hymyn Ellun naamalle ja viimeiset metrit leikkipuistoon suorastaan juostaan, jos kaverin tiedetään olevan odottamassa. Kaverikin oli ilmoittanut haluavansa näyttää uuden palapelinsä heti Ellulle. Aika ihania. <3Omenoista pitää tehdä ainakin piirakka tai -paistos, sosekuutioita pakkaseen Ellun puuroja varten ja marmeladin tekoakin meinasin kokeilla. Viime vuonna emme leiponeet kotona yhtään luumihilloista joulutorttua, kun rahka + omena-kanelimarmeladi  -tortut olivat niiiiin herkullisia: olisi aika kiva laittaa torttuihin kotitekoista marmeladia.

Ai niin, joulusta ei vissiin saanut vielä innostua. Sori! Ehkä olen jo hiukan tehnyt suunnitelmia... ;)

13 kommenttia:

 1. Saa joulusta innostua!! :) Minunkin joulukalenteri saa päivänvalon ensi viikolla. ;)
  Meilläkin on omenoita enemmän kuin tarpeeksi. Täytyykin laittaa lootaan tarjolle postilaatikon viereen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenat ovat kimurantteja, joko niitä tulee liikaa tai ei ollenkaan. :D

   Joulukalenteria odotellessa! :)

   Poista
  2. Juu, viime vuonna tuli vain kolme rupista omenan kuvatusta. Tänä vuonna oksat notkuu. :)
   Äiteet käy niitä onneks keräämässä parempaan talteen. Itse en juurikaan omenoista välitä.

   Poista
 2. Oih omenamarmeladia!Kuulostaa herkulliselta!
  Olen itsekin menossa tänään keräämään omenoita ja ajettelin pakastaa niitä. :)

  Ja kyllä joulusta saa jo innostua! Minä olen jo tehnyt yhden koevedoksen joululahjaideastani. Parempi aloittaa ajoissa niin ei tule sitten kiire, stressi ja kiukku. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos innostumisluvasta! ;)

   Marmeladi saattoi jopa onnistua, jos se ei nyt vain homehdu... Jännää!

   Poista
 3. Tuo vanha sanonta siitä että omena päivässä pitää lääkärin loitolla on ilmeisesti aivan totta. Erityisesti omena sisältää monenlaista terveellistä niin kuin toki muutkin hedelmät ja vihannekset. Omena on kuitenkin aivan parhaasta päästä ihan tieteelisten uusimpien tutkimustenkin mukaan. Omenamehu menee samaan kastiin, siis tuore sellainen.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä, että se sananlasku on totta, hedelmäthän ovat aina vitamiinipommeja - kiva kuulla omenan superterveellisyydestä!

   Poista
 4. Ihana kuva Ellusta, tossa hiekkalaatikon reunalla <3

  J tykkää hirveesti nyt omenoista, kun saa mummun ja papan pihasta niitä keräillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nämä omput ihan eri makuisia kuin kaupan omenat, nam!

   Poista
 5. Joo ilmeisesti kahdesta keskikokoisesta omenasta (eli varmaan kotimaista omenaa isommasta) omenasta saa jo lähes kaikki päivittäiset vihannes- ja hedelmätarpeet täyteen. Tietysti monipuolisuuskin on valttia, mutta omena tai pari on hyvä alku. Meidänkin täytynee tässä joku kerta lähteä "sadonkerjuumatkalle". Vanhat (eli itsestään satoa tuottavat) omenapuut pihalla olisivat kyllä aika ihania.

  Ja voi suloiset Ellu ja kaverinsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, pitääkin rouskutella nyt innokkaasti kun kaikki syysflunssat vaanivat ovella!

   Miekin haluaisin aikanaan omenapuita, ne olisivat niin kauniita myös kukkiessaan.

   Poista
 6. Haha! Toi loppu lause :D Mäkin haluan onppuja! Ei täällä meilläpäin vaan tollain jaeta satoa tien poskessa :P Onneks kaupasta saa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ilmeisesti jokin supersatovuosi, kun netissäkin on ollut aneluita että tulkaa nyt joku poimimaan. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!