lauantai 13. syyskuuta 2014

Parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia (tai ainakin edullisia)

 .... vaikkapa halailu. Puiden ja muiden.


.... pienet huomionosoitukset, esimerkiksi itse poimitut kävyt.


.... ystävät ja heidän kanssaan koetut uudet, jännät jutut, ja niin ylä- kuin alamäet.


... mielikuvitus ja sen käyttö. Puolitoistavuotiaana keppi muuttuu hetkessä ihan omaksi koiraksi, aikuinen onnistuu ehkä juuri ja juuri kuvittelemaan sen käärmeeksi.


... eväät. Lapsena retkien paras hetki oli eväiden syöminen, ja eväät tuntuivat maistuvan hyvin nuoremmallekin polvelle. 


Mukavia suurinpiirtein ilmaisia hupeja olivat myös päiväkahvit työpaikalla (osittainen hoitovapaani järjestyy, jee!), uuden melkein-sukulaisen tapaaminen (nettikirppistreffeillä Ellu löysi kolmennen polven pikkuserkkunsa) ja illan lastenkonsertissa hilluminen. Aina ei tarvita paljoa rahaa isoihin ja kivoihin juttuihin.

Kaunista syysviikonloppua!

13 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Näyttää hauskalta retkipäivältä. Eväät on tosiaan ihan paras juttu. Usein käytiin äidin kanssa syömässä lähimetsässä ihan vaan sellainen pieni rahkavälipala (nykyään taitaa olla jotain danoninoja) ja sekin oli jo hauskaa, vaikka koti oli sadan metrin päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me harrastimme siskojemme kanssa samankaltaisia retkiä: kävelimme sen verran kauas, ettei koti ihan näkynyt, ja söimme sitten äidin pakkaamat eväät. Vasta syömisen jälkeen saattoi miettiä muita puuhailuja. :D

   Poista
 2. Onnittelut osittaisen hoitovapaan järjestymisestä! :)
  Tuo on kyllä niin totta, että monet kivat jutut on ilmaisia tai ainakin edullisia. Tämän on huomannut varsinkin tuon taaperon kanssa, että just ihan ne kävyt ja pihlajanmarjat voi olla ihan mahtava juttu. Koitan kovasti oppia tuota asennetta häneltä.
  Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsilta voi kyllä oppia niin paljon pienten asioiden tärkeydestä ja elämänilosta: itse vähän kahdehdin Ellua, joka innostuu kävyistä ja pihlajanmarjoista ja herää iloisesti pulputtaen uuteen päivään. Itse vain käännän kylkeä ja huokailen, että aaargh, vasta tiistai!

   Poista
 3. Hienoa tuo osittainen hoitsikka:) Ja täysin totta että ilon aiheita löytyy ympäriltämme jos vaan osaa katsoa. Lapsien kanssa varmasti entistä herkemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten iloa ja positiivista elämänasennetta pitäisi kyllä saada pullossa, tulisi tarpeeseen!

   Poista
 4. Ihana postaus ja niin totta. :)
  Meillä lapset rakastaa kävellä metsässä ja juosta pitkin metsäpolkuja välillä pysähtyen tutkimaan erilaisia juttuja Keräillä marjoja, sieniä, käpyjä, keppejä ja kiipeillä kiville. :)

  Hieno juttu että osittainen hoitovapaa järjestyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsäretket ovat kyllä parhaita! Lasten iloa ja ihmetystä on niin hienoa seurata luonnon keskellä. :)

   Poista
 5. Ihana postaus <3 Niinhän se on, että pienet asiat ovat niitä tärkeimpiä. Kivaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsät aikuiset vain vuokrien,sähkölaskujen ja työvuorojen lomassa helposti unohtavat, että tärkeintä olisi halailla puita. :D

   Poista
 6. Ihana postaus :)

  Meillä lapset tykkää kävellä metsässä, varsinkin tuo isompi lapsi. Siellä on kiva kattella syksyllä sieniä, keräillä käpyjä ja lehtiä :)

  Kun eväät on mukana, saa metsässä kävely ihan uuden tarkotuksen retken muodossa. Leipäkin maistuu paljon paremmalta, retkellä syötynä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siinä onkin, että evääksi voi olla vaikka millaista kuivaa känttyä, mutta retkellä se maistuu maailman parhaalta?

   Poista
 7. Me taidettiin olla samassa tapahtumassa :) en tosin kirjaillut blogiini mitään. Meillä tuo esikoinen totesi yhen päivän vetäjän kysyessä koiran nimeä, että "tää on kyl oikeesti keppi"... vähä repesin :D

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!